Mit gondoltok adhatom a lányomnak a Lilit nevet?
Szerintem úgy kell érteni, hogy tartja a keresztény szokásokat, pl böjt.
Én kereszténynekem vallom magam, de csak kicsit. Templomba nem szívesen járok, a böjtöt nem tartom.
Szóval szerintem ne lovagoljunk a szavakon, hölgyeim.
Kérdező! Ha számodra fontos a vallásod, erős a hited, ne nevezd a lányodat az első nő nevén.
5-ös! Hát így is lehet, hogy a Biblia tanításából kimazsolázgatjuk a nekünk tetszőt, kényelmeset, ami meg fárasztó, uncsi, stb, azt nem tartjuk be? :DD
Én azt hittem, ha valaki keresztény, a biblia tanításai szerint és és pont.
Először is nézzetek utána a névnek ha nem tudjátok mit jelent, és miért írja a kérdező a kereszténységet..
Kérdező: abban egyet értek az egyik válaszolóval hogy nehezen fogják érteni a t-t a végén. Képzeld nekem a kutyámat híbják Lilithnek és 5ször el kell mondanom, hogy nem simán Lili, hanem ott egy t is. Aztán meg mesélhetem hogy honnan jött ez a név. Én a helyedben meggondolnám még egyszer :)
A nagyon kereszténységgel azt akartam hangsúlyozni hogy nemcsak hiszek Istenben és max.1-2-szer elmegyek egy évben templomba.Hanem minden vasárnap ott vagyok és a helyi hívek,presbiterek és a lelkész is jó barátom. :)Lelkész is van a családunkban és tartok böjtöt és mindennap imádkozom.:)
Nagyon tetszik a Lilit/Lilith név. :) Én próbálok elvonatkoztatni a démontól meg a negatív jelentésektől.Nem tudom másoknak menne-e.Nekem 1 jelentése nagyon tetszik:Erős,magabiztos nő. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!