Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnak is rosszul esett volna...

Másnak is rosszul esett volna ez, vagy én vagyok túlérzékeny?

Figyelt kérdés

Tegnap volt az anyák napi műsor az iskolában. Kis létszámú osztály, tavaly nagyon jó volt a műsor, bár akkor is volt 1-2 kisgyerek aki többet szerepelt, de ez nekem még teljesen belefért, nem éreztem túlzottnak. Idén viszont nagyon rossz szájízzel jöttem el az anyák napjáról.

Fél órás műsor volt, és az én kisfiam összesen 10 mp-et szerepelt benne. Egy 8 soros verset mondtak el 3 másik fiúval, 2-2 soronként.

Ehhez képest volt olyan gyerek, aki 3 verset mondott. Volt egy kis színdarab, volt egy tánc, ezekben csak a lányok szerepeltek. Mindenki más azért legalább egy verset, vagy egy hosszú versnek a részletét mondta el valakivel közösen, kivéve ez a 4 kisfiú.

Mire felfogtam, hogy az én fiam szaval, már a következő gyerek mondta. Felfogni sem volt időm, nem hogy meghatódni. Borzasztó rosszul esik. Mennyivel vagyok én kevesebb, mint más szülők, hogy nekem csak ennyi jut az anyák napi műsorból? Nem azért mentem el, hogy más gyerekét nézzem, én a sajátomtól szerettem volna versikét hallani. Minden anyuka ott pityergett a meghatottságtól, én meg a csalódástól tudtam volna sírni. Félreértés ne essék, én nem más gyerektől/szülőtől sajnálom, amennyit szerepelt, de nehogy már nem találtak volna még 3 rövid kis verset, hogy ez a 4 gyerkőc is szavalhasson az anyukájának.

És nem arról van szó, hogy szégyenlős lenne, vagy buta, könnyen tanul verseket, tavaly sem volt gond ezzel, sőt oviban sem, soha. Jogosan vagyok csalódott? Teljesen normális, hogy egyik gyerek közel 20 percet szerepel egy anyák napi műsoron, míg a másik 10 másodpercet? Én most úgy érzem, hogy jogosan esik ez szarul, de érdekelne a véleményetek.

2015. máj. 8. 13:07
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
15%

Velemenyt kerdeztel, leirtam a sajat velemenyem, az elsö valaszolo sem hiszem, hogy rosszindulatbol irta, amit irt, nem ertem ezert miert kell lepontozni, ha azt szeretned, hogy mindenki veled ertsen egyet, akkor ird oda a kerdesbe, hogy lepontozod, aki nem igy tesz:)

A gyereken lattad, hogy megviselte ez, vagy csak teged viselt meg? A megoldasi javaslatom az, hogyha ez zavar teged, akkor kerd meg az ovonöt, hogy legközelebb a te gyerekednek is több szerepet adjanak.

2015. máj. 8. 14:13
 22/34 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem igazad van.
2015. máj. 8. 14:14
 23/34 anonim ***** válasza:
86%
Kedves Kérdező, csak rajtad múlik, kinek a válasza számít és kié nem. Ez egy ilyen oldal, bárki írogathat ide bármilyen stílusban. Ezt sokan remek lehetőségnek érzik, hogy levezessék a feszkót. Nem tudom, lehet azért ilyen frusztráltak, mert nem tanították meg őket az iskolában, hogyan is kell megnyilvánulni mások előtt :) De azért nem csak ők válaszoltak... :) Szép és napos hét végét kívánok neked!!
2015. máj. 8. 14:15
 24/34 A kérdező kommentje:
Bocs de két oldal óta vitatkozol velem, de az még mindig nem világos, hogy iskolába jár a gyerek, nem oviba. És az, hogy csak villogni akarok a gyerekkel, az igenis bántó, és rosszindulatú megnyilvánulás. És nem az anyák napjáról, mint jelenségről kértem véleményt, hanem az adott szituációról. És te arról egy szót nem ejtettél, csak szajkóztad 2 oldalon keresztül, hogy én milyen rossz ember vagyok, sőt valószínűleg a gyerekem is az, ráadásul a férjem sem nyúl hozzám. Ez szerinted mind színtiszta jóindulat?
2015. máj. 8. 14:19
 25/34 anonim ***** válasza:
76%
Ne is foglalkozz az ilyen stílusú válaszokkal. Szégyen, hogy így válaszolnak, ahelyett, hogy normális hangnemben írnának. Nem kell veled egyetérteni,de lehetne kulturáltan is megírni. És még ők nevelnek gyereket..... Ilyen stílussal...
2015. máj. 8. 14:46
 26/34 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, ez nem újkeletű dolog. Ahogy egy pedagógus írta is, a tanárok általában a tehetségeseket szerepeltetik, vagy az olyan gyerekeit, aki valamiért eleve előnyt élvez az iskolában (XY-nak a gyereke, stb.). Már az én gyerekkoromban is így volt, 15-20 éve.

Húgomról van is egy ovis anyák napi videó, hát összesen fél mondat(!!!) jutott neki, amíg más percekig mondta a verset, több alkalommal.

2015. máj. 8. 14:51
 27/34 anonim ***** válasza:
82%

Én vállalom: ki nem szereti büszkének érezni magát, ha a gyermekéről van szó? Én szeretek dicsekedni a gyermekeimmel, okosak, gyönyörűek, boldog vagyok, hogy az anyukájuk lehetek, imádom, ha megmutathatják, hogy mit tudnak. Addig a pontig ösztönzöm Őket, amíg úgy érzem, kedvvel csinálják. A kedves 'ismeretlenül ítélkező' anyukák el sem tudják képzelni, hogy vannak olyan gyermekek, akik szeretnek szerepelni? A szülő ismeri a gyermekét, aki egy kicsit is odafigyel a gyermekére, elég hamar rájöhet, hogy introvertált vagy extrovertált csemetéje van-e, ugyanis pont ez az ovis/kisiskolás életkor az, amikor a legtöbb gyermekben tombol a megfelelési vágy, és a középpontban akarnak lenni, hogy megmutathassák, mit tanultak éppen. Ha egy gyermek ennek az ellenkezője, azt nagyon hamar észre lehet venni. A Kérdező írta, hogy a fiacskája szeret verset mondani, szerepelni, miért nem lehet neki elhinni?! Nagyon antipatikus hozzáállás.

Kérdező! Jogos a csalódottságod. Én kérnék egy időpontot a tanítónénitől, és bemennék beszélgetni. Megkérdezném, és még az is lehet, hogy kiderül néhány érdekes dolog /a kisfiad viselkedéséről, a tanítónéni hozzáállásáról/. Nem árt tisztán látni!

2015. máj. 8. 15:30
 28/34 anonim ***** válasza:
45%
Én-mint 3 gyerekes anyuka-úgy érzem túl van lihegve ez a történet.A nagy fiam soha nem volt egy színészpalánta,örültem,ha végig csinálta a dolgokat...ma már egyetemista.A középsőnek(7 éves) a héten volt az anyák napi ünnepség(oviban).Volt,aki többet szerepelt,szavalt,de engem ez nem zavar/zavart.Természetesen nagyon megdicsértem,hiszen minden gyereknek a pozitív visszajelzésre van szüksége!A kislányunk 2.5 éves,bölcsis,na Ő egy született színészcsaj!A bölcsis ünnepeken is állandóan a középpontban van.Énekel,táncol,mondókázik.Az oviban is csinálta a műsort,simán beállta a nagyok közé szerepelni.Őt majd úgy kell "lelőni" szerintem.Biztos lesz olyan szülő,aki puffogni fog,hogy miért pont Ő?!Nálunk sem egyformán szerepelnek a gyerekek,de van egy alap,amit mindenki egyformán megkap.Lehet,hogy a rutin,és az évek tapasztalata mondatja velem,de ilyeneken én már fenn sem akadok.Örülök minden pillanatnak,percnek,amit kapok Tőlük.
2015. máj. 8. 17:40
 29/34 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem is beszéld meg a tanítónővel. Lehet, kiderülne, hogy direkt a te gyereked kérte a rövid verset, lehet nyűgös volt a próbákon és el tudom képzelni, h a tanítónőnek elmondta, amit neked nem, (mert látja rajtad, h te elvárod tőle, h szerepeljen, mert az olyan cuki, meg megható) h ő nem akar szerepelni nyilvánosan. a tanítónő meg adott neki akkor egy pici verset egy másik gyerekkel, h ne legyen úgy elanyátlanodva ott kint a "színpadon" egyedül.

Tudom, sokszor leírtad, h a te gyereked igenis szeret, sőt tud szerepelni, de az anyák elfogultak, belelátnak olyat is a gyerekbe, ami nincs.

2015. máj. 8. 20:43
 30/34 A kérdező kommentje:

Miért akarjátok mindenképpen azt éreztetni, hogy nekem csak az a fontos, hogy a gyerek szerepeljen, és annyira sem figyelek rá, hogy tudjam, hogy szeret-e szerepelni? 6 éve jár közösségbe, millió meg egy szereplése is volt már, eddig soha nem volt gond, még a teljesen önkéntes alapú szerepléseken is részt vesz az iskolában! Higyjétek már el, hogy jobban ismerem a saját gyerekemet, mint ti itt látatlanban. És fogjátok már fel légyszives, hogy nem a gyerektől várom el, hogy szerepeljen, mert villogni akarok vele, hanem a tanártól várom el, hogy egy anyák napi műsornál ne diszkrimináljon senkit. Ez nem ki mit tud, hogy a legjobbakat szerepeltesse, hanem anyák napja, ahol mindenki a saját gyerekét jön megnézi, nem a másét.

És a kérdés továbbra is az, hogy nektek hogy esne, ha ilyen keveset szerepelt volna a gyereketek! Nem az, hogy szerintetek miért dönthetett így a tanítónéni! Azt meg külön köszönöm, hogy megint sikerült látatlanban ítélkezni, hogy nekem nem meri a gyerek elmondani, ha nem szeret szerepelni, mert tudja, hogy én elvárom, hogy szerepeljen. Hát voltam én itt már minden, csak jó anya nem, de a kérdésre válaszolni, meg szöveget értelmezni keveseknek sikerült. Nekik mindenesetre köszönöm a választ. A 3 gyerekes anyukának is, pedig ő nem velem értett egyet (mert ugye azt is megkaptam már, hogy csak az ilyen válasz felel meg), viszont a kérdésemre válaszolt, nem vádaskodott és ítélkezett látatlanban.

2015. máj. 8. 21:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!