Másnak is rosszul esett volna ez, vagy én vagyok túlérzékeny?
Tegnap volt az anyák napi műsor az iskolában. Kis létszámú osztály, tavaly nagyon jó volt a műsor, bár akkor is volt 1-2 kisgyerek aki többet szerepelt, de ez nekem még teljesen belefért, nem éreztem túlzottnak. Idén viszont nagyon rossz szájízzel jöttem el az anyák napjáról.
Fél órás műsor volt, és az én kisfiam összesen 10 mp-et szerepelt benne. Egy 8 soros verset mondtak el 3 másik fiúval, 2-2 soronként.
Ehhez képest volt olyan gyerek, aki 3 verset mondott. Volt egy kis színdarab, volt egy tánc, ezekben csak a lányok szerepeltek. Mindenki más azért legalább egy verset, vagy egy hosszú versnek a részletét mondta el valakivel közösen, kivéve ez a 4 kisfiú.
Mire felfogtam, hogy az én fiam szaval, már a következő gyerek mondta. Felfogni sem volt időm, nem hogy meghatódni. Borzasztó rosszul esik. Mennyivel vagyok én kevesebb, mint más szülők, hogy nekem csak ennyi jut az anyák napi műsorból? Nem azért mentem el, hogy más gyerekét nézzem, én a sajátomtól szerettem volna versikét hallani. Minden anyuka ott pityergett a meghatottságtól, én meg a csalódástól tudtam volna sírni. Félreértés ne essék, én nem más gyerektől/szülőtől sajnálom, amennyit szerepelt, de nehogy már nem találtak volna még 3 rövid kis verset, hogy ez a 4 gyerkőc is szavalhasson az anyukájának.
És nem arról van szó, hogy szégyenlős lenne, vagy buta, könnyen tanul verseket, tavaly sem volt gond ezzel, sőt oviban sem, soha. Jogosan vagyok csalódott? Teljesen normális, hogy egyik gyerek közel 20 percet szerepel egy anyák napi műsoron, míg a másik 10 másodpercet? Én most úgy érzem, hogy jogosan esik ez szarul, de érdekelne a véleményetek.
Miből gondolod, hogy nem dicsérte halálra a gyereket, hogy milyen ügyes volt? Hiszen a gyerek valóban ügyes volt!!! A hibát nem ő követte el!!
Az a gond, hogy ha mindig elég otthon a besötétített szobában elmondani a verset, akkor egy feleléstől is összecsinálja majd magát már felső tagozatban, nem beszélve a későbbi életéről - max itt a gyakorin fogja osztogatni a rosszindulatú válaszokat, mert itt nem hozzá arc meg fellépés......... Akinek nem inge, úgyse veszi magára.......
Nem lehet erőltetni, persze, mert az sose jó, de ha igenis kell valamennyit szerepelni az iskolában, látja, hogy a többiek szívesen csinálják, az őt is ösztönzi erre, ebből pedig hatalmas sikerélményre és önbizalomra tehet szert. Igenis terelgetni kell efelé a gyerekeket, mert a mai világ az érvényesülni tudó embereké, nem a sötét szobában motyogóké meg a neten fröcsögőké.
Egyetértek 1, 3 és 7-es válaszolóval, akkor is, ha engem is lepontozol Kérdező.
Lehet, hogy a fiad ügyesen tanul verseket, de nem szeret szerepelni, ki tudja. A tanárnői lehet hogy észrevették ezt, de te nem. Én is megtanultam a verseket mindig, ügyesen el is mondtam, de utáltam közönség előtt mondani!
Nálunk is az oviban úgy van, hogy a gyerek négyszemközt mondja el a verset és adja oda az ajándékát, nincs közös ünnepi műsor.
Nálatok is így kellene és akkor nem kellene Józsikának és Pannikának az önálló estjére befizetned. Azért ez elég önző kijelentés volt. Gondolom a többet szereplő gyerekek sem tehetnek róla, hogy ők többet szerepeltek. Talán a szülei többet "nyalnak" a tanárnőnek. De úgy tűnik nekem, hogy az irigység beszél belőled. Szerintem nem is kellene a gyerekeket ilyen stressznek kitenni.
Kedves alsós tanárnő! Azokkal a gyerekekkel mit csináltok, akik nem szeretnek szerepelni, nehezen tanulnak verset, tanulási gondokkal küzdenek? (Tudom Kérdező, a te fiad nem.)
A másik 3 gyerek anyukája mit szólt?
Igazából az a durva, ahogy a többi gyerekről beszélsz, akik többet szerepelnek, mintha ők tehetnének erről. Tipikus magyar sértődöttség árad belőled.
Máskor menj oda a tanárnőhöz és kedvesen mond neki milyen szép volt a műsor, majd kérdezd meg, hogy a fiad miért ilyen keveset szerepelt csak? Vagy utalj rá valahogy, talán veszik a lapot, hogy te is akarod fiad mások előtt villogtatni, akkor is, ha ő nem akarja.
Befejeztem.... nem kell többet írnotok. Felfogtam, mindenki más szuperanyu, csak én vagyok egy utolsó szardarab, akinek nem fontos a gyereke, csak villogni tudjon. És szeret, és akar szerepelni, ÉS ismerem a gyerekemet, jobban is mint a tanítónéni. ÉS LEÍRTAM BMEG HOGY NEM A TÖBBITŐL SAJNÁLOM? de fikázzatok csak, rúgjatok belém még tízszer. Csak sértegetni tudtok, meg hogy a ti űberszuper baromiultramodern istencsodája ovitokban aztán mennyire csodálatos az anyáknapja.
És senkit nem pontoztam...
Kb. ilyen választ vártam tőled. Te vagy az egyetlen, aki még káromkodik is. Nem lehet, hogy a fiad is hasonló habitusu mint te, azért nem szerepeltetik olyan sokat?
Kb. olyan vagy, mint egy pszihés beteg. Na mindegy. Lehet este szólni kéne apukának, mert valami hiányzik, hogy lenyugodj:)
Ja és szerintem senki sem sértegetett, mint írtad, te sértegetsz itt mindenkit, aki nem azt írja, hogy igen, jogosan háborodsz fel.
Tudod mit, jogosan háborodsz fel, de csak egy megoldás van, menj és mond el a véleményed a tanárnak. Ennyi.
Bocsánatot kérek, lenyugodtam. Az esett rosszul, hogy látatlanban feltételeztétek, hogy nem dícsérem a gyereket. Mindegy, hisztis vagyok, szar alak vagyok, sajnálom, hogy raboltam az időtöket.
De azért kicsit nézzetek magatokba, oké én is hisztiztem, de ti meg látatlanban ítélkeztek, de a kérdésre egyikőtök sem válaszolt érdemben. Mert a kérdés az volt, hogy rosszul esett volna-e ha mindenki más sokat szerepel, csak a tiétek nem. De erre nem válaszoltál... de mindegy, hagyjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!