Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti melyik elvet valljátok? A...

Ti melyik elvet valljátok? A gyereknek mindent meg kell enni, ami a tányérján van, vagy annyit eszik, amennyi jól esik?

Figyelt kérdés
2015. máj. 8. 11:08
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Amennyi jól esik. Ha ő akar szedni akkor is szólok h ennyi biztos elég lesz így nem szed nagy adagot. Mindent megkóstol viszont ha nem ízlik nem kell megennie, ha vmi újat csinálok vagy olyat amit nem szeret akkor ő kap mást. 2 dolog van amit nem szeret, az újakat meg eddig szívesen ette úgyhogy nem nagyon kell neki mást csinálnom.
2015. máj. 8. 11:44
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
dehogy kell.én utáltam ha kiskoromban tukmáltak,hogy már pedig edd meg. aztán már hányingerem volt,annyira nem kértem. mire jó beletömni? aztán már semmi kedve nem lesz leülni az asztalhoz
2015. máj. 8. 11:51
 13/29 anonim ***** válasza:
84%

Mindent meg kell kóstolni fújolás nálunk sincs.

Amúgy annyit eszik amennyi jól esett neki, de ha nem eszik akkor nincs helyette nasi, süti, ilyenek, majd eszik a következő étkezésre.

2015. máj. 8. 12:08
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem szeretném, ha táplálkozási zavarai lennének, ugyanis nem egy embert ismerek, akióbe gyerekkorában erőltettéka kaját és felnőtt létére vagy közdenie kell, hogy le tudja nyelni az ételt vagy extrém válogatós vagy épp folyamatozas eszik. Úgyhogy annyit eszik, amennyit akar. Ha éhes lesz, megmelegítem neki. Persze édességet nem ehet csak ha rendesen ebédelt, de pudinggal lakjon jól.
2015. máj. 8. 13:18
 15/29 anonim ***** válasza:
84%
--- mármint NE a pudinggal lakjon jól... és még vagy tíz gépelési hiba... nagyon péntek van :)
2015. máj. 8. 13:19
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Az egy dolog, hogy mi (Szülők) mihez ragaszkodnánk, az megint más, milyen a gyerek. Az én lányom ha többet evett a kedvünkért annál, mint amennyit kíván, akkor öklendezett, ergo nem esett neki jól. Magamból kiindulva, minek tömjem, ha nem esik jól, nem válik egészségére.
2015. máj. 8. 13:28
 17/29 anonim ***** válasza:
2%

Mivel ő szed magának, ezért én ragaszkodok hozzá, hogy mindent megegyen. Mániája, hogy csak beleeszik, és kitalálja, hogy jól lakott. Ilyenkor jön az, hogy magának szedett, azt meg kell enni. Ha nem eszi meg akkor elteszem, ha megéhezik, visszakapja.

Lehet, hogy ezért lepontoztok, de túl sok ételt kellett már kidobni miatta, ezért lett ez a szabály. Meg kell tanulnia, hogy inkább többször szedjen keveset, mint egyszer sokat, aminek a fele ottmarad.

2015. máj. 8. 13:40
 18/29 A kérdező kommentje:

Én is pont erre gondolok, hogy tanulja meg, mennyit szed, mennyit eszik. Titeket nem zavarna, ha kiszedi, aztán otthagyja, mert hirtelen már nem kell?

Nem arról beszélek, hogy ha hagy 3 kanállal, akkor azt mindenképp belétömöm.

Nálunk például mindig szabály volt, hogy ha nem muszáj, nem dobálunk ki ételt a szemétbe.

2015. máj. 8. 13:59
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem zavar, ha sokat szed és csak 2 kanállal eszik h ő jól lakott akkor nincs nasi és a következő étkezésnél megkapja, vagy akár másnapra is elteszem. Nem dobom ki rögtön mert akkor nem ette meg, újra lehet melegíteni. De az egészet azzal meg lehet előzni h ott áll az ember amikor szed és szól h ennyi elég.
2015. máj. 8. 14:51
 20/29 anonim ***** válasza:
46%
Amennyi jól esik megpróbálva annyit merni, amit meg is eszik.
2015. máj. 8. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!