Aki nem tökéletes körülmények közé vállal (t) babát? Mesélnétek? Mik a körülmények? Jött a baba vagy terveztétek?
Egyszobás (bérelt) lakás, autóhitel, megtakarítás szinte semmi. Viszont már nem vagyunk fiatalok, és ha tovább várunk, én kifutok az időből.
Sokáig ellene voltam a gyerekvállalásnak ilyen körülmények között, aztán egyszer épp Arany Jánosról olvastam valahol, akinek a szülei még idősebbek voltak, és még szerényebb körülmények között éltek, mint mi. Ez sokat lendített az ügyön... :)
Egyelőre nem bántam meg, bár az is igaz, hogy a családom rengeteget segít nekünk, így azért nem olyan nehéz.
Szerintem ha mindenki várna a tökéletes körülményekre, akkor kihalna az emberiség :D. Nem mondom, hogy a semmire szültem volna, de úgy hogy volt munkánk, lakásunk, és stabil kapcsolatunk, nagyobb megtakarítás nélkül belevágtunk (egy kevés volt, de az el is ment a babaklengyére, szülésre, stb.). És volt egy frank hitelünk. Illetve van is.
Tiahogy olvasom minimum egy autónyival jobban álltok :). Amit leírtál, az bőven jó körülmény a mai világban, nem tudom, hogy mi lenne a tökéletes számodra.
Én egyáltalán nem bántam meg, hogy nem vártunk, lehet hogy nem tudok annyit költeni pl. magamra mint előtte, de semmiért nem adnám hogy most ott alszik a másik szobában a kisfiam :).Ami kell az megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!