Aki nem tökéletes körülmények közé vállal (t) babát? Mesélnétek? Mik a körülmények? Jött a baba vagy terveztétek?
Én nem pontokat gyűjtök, így leírom.
Dolgoztunk mindketten 4-5 éve, amikor az első gyermekkel terhes lettem. Volt egy Trabink, anyunál laktunk. A kapcsolatunk stabil volt, házasok voltunk 4 éve, előtte 6 évig együtt jártunk. Megtakarításunk nem volt.
Olyan sosincs, hogy "tökéletes körülmények"
Ugyanakkor mindenkinek máskor vannak meg a megfelelõ körülmények. Nekem sose volt többszázezres fizetésem, se milliós megtakarításom a bankban, nincs egy diplomám se, ès a fèrjemnek sem, ráadásul a szülés elõtt csak 3 évet dolgoztam. Autónk ugyan van, de szerintem egyáltalán nem létszükséglet, nem is a gyerek miatt van, hanem mert a férjem munkájához elengedhetetlen. A munkahelyemre visszavártak, ès azóta is ott dolgozom. A gyerekünk semmiben sem szenved hiányt, nekünk felnõtteknek is csak annyi "hátrányunk" van a gyerekvállalásból, hogy jóval ritkábban van lehetõségünk szórakozni menni.
"Negatîv" kimenetelű történetek is érdekelnek, lepontozni nem fogok senkit. Kicsit azért aggódom, hogy mi lesz, ha kevésbé megy majd jól, mégsem jön össze a lakàs, vagy valami egyéb beüt.
A többség mindig hangoztatja a "nem szülünk a semmire" mantràt, nàlunk még nincs meg minden.
Albérletben éltünk (pontosabban szolgálati lakásban), a férjem, aki 5 évvel fiatalabb tőlem. abban az évben államvizsgázott a főiskolán (nappalin). Munkahely neki nem volt kilátásban ekkor, én már 7 éve dolgoztam, biztos munkahelyen. Volt valamennyi megtakarításunk, illetve a férjem is kereste a diákmunka lehetőségeket, amíg tudta.
Volt egy nehéz évünk a szülést követően (ő tanult volna, ami egy újszülött mellett nehézkesnek bizonyult, majd megviselt minket, (anyagilag is) hogy közel 1 évig nem talált munkát.
Aztán minden rendeződött, stabil munkahelye lett neki is, házat, autót vettünk azóta (bár még 1 év hitel van a házon), s megszületett a második gyerekünk is. Tervezett gyerek mindkettő, a korom miatt nem akartunk tovább várni. Ami érdekes és vicces: az elsőnél majdnem ráment a kapcsolatunk az államvizsgára, a második terhességem alatt új egyetembe fogott levelezőn, és munka, két gyerek mellett simán ment minden neki. :)
Azért a "semmi" és a "semmi" között is van különbség. Akik egy átalakított gyerekszobàban élnek anyuéknàl, semmi vègzettsègük se munkájuk ès a hajlandóság sincs meg bennük a tanulásra ès a munkára, na azok a semmire szülnek. Önmagában az, hogy a szülõkkel egy házban laktok nem jelent semmit. Kapásból 4 olyan családot is tudok ahol így van. Ebbõl van olyan akik már 15 ève hàzasok, mindenhol legalább 2 gyerek van. Tény, hogy nem 50nméteres panelban lakik egyik sem.
És azt se felejtsd el, hogy a "nem szülünk a semmire" szajkózók egy része pusztán irigysègből mondja, mert nekik a gyerekvállalás legelengedhetetlenebb feltètele hiányzik : a párkapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!