Ki miért szeretne gyereket?
Én nem tudom miért, de már gyerek koromban is erről álmodtam...legkésőbb 24évesen szülni akartam az elsőt...hármat terveztem... Most 23vagyok...a kapcsolatom , amiben hittem tönkrement... nehezen de bele torodtem , hogy csúszik az időpont...azzal nyugtattam magam , hogy pl 27év se lenne tragédia... Legutóbb azt gondoltam hogy egyáltalán minek gyerek???
de ezt nyilván elkeseredésemben mondtam... mindig is erről álmodtam...de hogy mi lesz belőle??? ki tudja..
bocsi hogy nem a kérdésre írtam..
Ne keress kifogásokat, ha te úgy érzed hogy egyszerűen nem szeretnél gyereket, szerintem más kifogás nem kell, főleg nem bárkinek megindokolni vagy magyarázkodni hogy miért döntesz így, úgysem fogja megérteni aki nem akarja. Halkan jegyzem meg mielőbb a "véranyuk" megdobálnak kakival, hogy nem is kell mindenkinek gyerek, sok szülőnek sem kellene...
Amúgy a kérdésedre a válasz: én most várom az első babánkat augusztusra, valahogy ez nekünk természetes volt, így nem volt kérdés, ez a fő oka. Amúgy azért az időzítésben kicsit benne volt az is ha a szívemre teszem a kezem hogy most lettek ideálisak a lakás és anyagi feltételek, jól fog esni most kiesni 2 évre a munkából, hogy 30 éves leszek, nem akartam nagyon későn szülni, anyukám is nagyon vágyott már unokára, mivel tesómnál sincs, lehet nem is lesz, nekem volt egy imádnivaló nagymamám akit nagyon szerettem, és nem akartam megfosztani a gyerekemet sem attól hogy minél tovább legyenek nagyszülei. Szóval mindenképpen lett volna, de ezek nélkül biztos elhúztam volna még, mert nem éreztem azt hogy belehalok ha most nem lesz x hónapon belül baba.
Amúgy nem vagyok oda a gyerekekért, de a miénket már most szeretem:)
Amúgy szerintem sokan ezek miatt vállalnak:
- pénzért, segélyekért, támogatásokért
- hogy ne kelljen dolgozni
- hogy megfogjanak egy férfit
- mert úgy érzik hogy társadalmi elvárás
- mert nem volt képes védekezni de elvetetni nem akarja
- mert egyszerűen ez az élet rendje és "természetes"
- mert a férfi akar és nem akarja elveszíteni
én szerelmi alapon szeretné, főleg, másodsorban a párom génjei miatt(tehát pl az előző kapcsolatomban azért nem akartam, mert nem akartam hogy adott páromtól sokmindent örököljenek)
szóval a szerelem gyümölcse én és akit választottam, ketten együtt egy új lélekben
szeretnék 3-at, nagy családot csak mert szeretem ha zajlik az élet :)
Szerintem velem nem fogsz sokra menni :)
Én azért szeretnék gyereket (most jelenleg a másodikat), mert akarom, hogy legyen. Ennyi, nincs rá más indokom, ez viszont, úgy érzem, bőven elég is.
Te pedig, ha nem akarsz gyereket, akkor ahhoz sem kell más indok, mint hogy NEM akarod, hogy legyen. Nem kell ezt az ég világon semmi mással indokolni, hiszen ebben minden benne van. Nem akarsz gyereket, nem akarod, hogy neked legyen, ennyi az egész. Bármi mással indokolni csak felesleges magyarázkodás. Lehetne mondani, hogy azért nem akarod, mert nem akarsz éjjelente nem aludni, vagy mert nem akarsz kakis pelust cserélgetni, fájni fog a szülés, vagy esetleg lógni fog a melled. De hát hülyeség lenne ezekre fogni, más se ezekért akar gyereket. De szerintem, ahogy nem lehet tényszerűen megmondani, hogy valaki miért AKAR, úgy azt sem lehet tényszerűen megmondani, hogy valaki miért NEM AKAR. Azért, mert.
mindenkivel egyetértek, aki eddig válaszolt egyébként, csak nem akartam azzal kezdeni, amit a második írt, hogy valóban vagy ezek az indokok, de ezek igazából mennyire önző indokok már, vagy a b) verzió, amit szintén írtatok, hogy hát mert csak, egyszerűen szeretné az ember.
Igazából abban bíztam, hogy lesz pár reális, de jóindulatú vagy semleges indok, amit nem ismerek.
Oka, hogy nem szeretnék szerintem tényleg sok van és meg lehet mondani, most nem csak az utolsó által felsoroltak, de pl.
-valóban nem kell mindenkinek gyerek, valaki nem alkalmas rá, én legalább belátom, sokan nem
-túl sok gyerek van ez a világon a legnagyobb probléma
-ha már szóba hozta itt valaki, a génjeim sem csodásak, felesleges lenne szaporítani
-abszolút önző dolognak tartanám segélyért, pénzért, pármegtartásként vagy addig se unatkozok vagy jajde cuki hülyülni célokért vagy a még visszataszítóbb: hogy legyen valaki aki majd öregkorodba ápol
-nem érdekelnek a társadalmi szokások, senki nem mondja, hogy azok helyesek
-nomeg sose érdekeltek a gyerekek, egy pillanatig nem láttam egy jóindulatú előnyt sem (ami nem a fent felsorolt önzőség)
-és még kereshetnék, de egyébként azért merült fel, mert igenis minden kapcsolat elején, amikor mondom, hogy márpedig nekem nem lesz, akkor várnak magyarázatot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!