Párom szeretne gyereket, én még várnék vele, de nem érti meg. Miért hiszi azt, hogy csak kifogásokat keresek?
25 éves nő vagyok, párom 27. 2 éve vagyunk együtt. Vannak vitáink, de eddig mindent meg tudtunk beszélni, de most úgy érzem válságos a helyzet, a gyerekvállalási kérdés miatt. Nem érti meg az érveimet, hogy miért várnék még a gyerekvállalással.
Persze, hogy én is szeretnék, azonban reálisan nézem a dolgokat és aggódok. Dolgozunk mindketten, de, nincs lakásunk, és csak nagyon kevés félretett pénzem van. Neki meg semmi és nem is azon van, hogy legyen.
Az Édesanyjánál élünk jelenleg, de az örökkévalóságig ez sem megoldás...aztán amikor elmondom neki, hogy változtatni kellene, nem is kevés dolgon, mert így nem lesz belőlünk semmi, akkor persze jönnek az ígéretek, de változás az semmi, maximum, a vádak, hogy én csak kifogást keresek a családalapításra...még kiabálni is szokott emiatt, annyira belemerül...egyre jobban arra gondolok, hogy jobb, a külön vállnak útjaink és nem tartom fel. Lehet tényleg bennem van a hiba, hogy nem merek csak úgy beleugrani mindenbe, de félek az egésztől.
Amikor meg a házasságról van szó, akkor is max annyi a válasza, hogy elvesz, ha terhes leszek..., hát ezzel sem értek egyet. Sőt egyátalán nem értem a mostani viselkedését, és fogalmam sincs mit tegyek, szeretem, de felelőtlenségnek tartom ezt az egészet és nem akarom, hogy a gyerekem szenvedje meg az esetleges rosz döntésem. Bármit mondok neki, azt mondja, hogy majd úgyis megoldódik, és akkor majd minden jó lesz....és, ha nem???
Más is van így??? Mit csináljak, hogy megértsen? :(
Nem tudom, hogy emellett a fickó mellett szívesen leélném-e az életemet. Számomra alapigény, hogy külön legyünk a szülőktől, na és hogy majd elvesz ha terhes leszel, hát szuper, én meg majd szülök, ha elvettél.
Szerintem érzed te is, hogy ez nem kóser, és ezért nem akarsz gyereket. Hallgass az ösztöneidre!!! Klassz dolog fiatalon szülni, d enem mindenáron...
Egyébként a dolgok tényleg megoldódnak, pláne, ha megoldják őket...
Köszi a gyors válaszokat!
Ez a része nekem sem tetszik, hogy azért kérem...egy magát felnőtt és önálló férfinek tartó ember, ( mert magára igen büszke) álljon igenis a sarkára és tegyen azért, hogy legyen valamink, nem pedig CSAK rám várjon, én hiába gürizek, ha a másik fél, nem tesz semmit...azt hiszem, sűrű ködben voltam eddig...és ideje a sarkamra állnom.
Tökéletesen megértem a hozzáállásodat és egyet is értek veled.
Szerintem lényegesen felelősebben gondolkodsz, mint a párod.
El kell, hogy szomorítsalak, egy 27 éves, ilyen témában is ordítozni képes férfit nem fogsz tudni észérvekkel meggyőzni és azért ez egy nagyon kardinális kérdés egy kapcsolatban.
Neked kell azt mérlegelned, hogy behódolsz-e neki (hogy ne legyen vita, vagy mert nem szereted a konfliktust vagy hogy megtartsd őnagyságát) vagy felvállalod továbbra is a véleményedet és kitartasz mellette- esetleg valamilyen közös megoldást kerestek.
A leírásodból ez utóbbira látok a legkevesebb esélyt.
Én azt mondanám neki a következő ilyen beszélgetéskor, hogy szívesen vállalok gyermeket, akkor térjünk erre vissza, ha berendezketünk az új otthonunkban (albérlet is lehet, ha van mellette pár havi tartalék biztonságnak) és együtt végeztünk egy kis fejszámolást, hogy hogyan, miből fogunk megélni abban a kb. 2 évben, amíg te kiesel a munkából és csak gyed-re leszel jogosult.
... felelősen és higgadtan gondolkodsz, ezt tartsd meg.
Az esküvőről pedig: ha neked ez fontos, ha a te értékrendedbe kevésbé fér bele, hogy "ha majd terhes leszel", akkor ezt is nyugodtan vállald fel.
A gyermeknevelés nem csak a terhességig, illetve az ő szempontjából a "megcsinálásig" tart- igenis fel kell rá készülni kapcsolatilag, érzelmileg, a szülői szerepre, lakhatásban, jövedelmben stb.
Az eleje így sem könnyű- de ha ilyen jelentős eltérések vannak az elképzeléseiteket illetően, legyél azon, hogy ezt mielőbb egy MEGEGYEZÉSSEL feloldjátok, különben vagy a kapcsolatnak lesz vége vagy te fogsz behódolni és az hosszútávon már 3 ember életét teheti tönkre.
Üdv: egy kisgyermekes édesanya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!