Más is van úgy vele, hogy csak egy gyereket szeretne?
Még nincs 4 hónapos a kisbabám, de már most sokan azzal jönnek, hogy "majd ha lesz tesó..." Kérdezgetik mikorra tervezzük a másodikat? Majd amikor azt válaszolom, hogy nem tervezzük, mert csak egy gyereket terveztünk akkor furcsán néznek ránk.
Tényleg ekkora baj, ha "egyke"? Csak én érzem így, hogy nem bírnám két vagy több gyerekkel és emiatt nem is merem bevállalni.
Ne értsetek félre imádom a kisbabám.
Na igen, ezt az " Egy gyereke nem gyerek"-et mi is megkaptuk:)
A masik kedvencem: "Kell egy kisöcsi a kislány mellé" Na persze, mert ez törvényszerű, hogy a második fiú lesz :)
Mi ugy vagyunk vele, hogy majd az elsö gyerek utan meglatjuk, hogy akarunk-e meg. Egyik ismerösöm erre mondta, hogy dehat a gyereknek kell testver. Ez egy erdekes kerdes, mert nagyon sok helyen rossz a viszony a testverek között, es az, hogy majd egymasra szamithatnak nem egeszen igy nez ki... Föleg, ha a kepletbe azt is bevesszük, hogy kis korkülönbsegnel nem minden anya tudja megoldani, hogy annyit figyeljen mindket gyerekre, amennyire azoknak szüksegük van, es sokszor pont a hisztikorban születik a teso, amikor a nagyobbik sok figyelmet igenyelne. Nem azt mondom, hogy ez mindenkinel igy van, de en pl. tudom magamrol, hogy nekem ez nagyon nehez lenne, nalunk is igy volt anno a hugommal (2,5 ev van köztünk). A mi kapcsolatunk mondjuk nagyon jo, de van 2 baratnöm, akik olyanok, mintha atestvereim lennenek, szoval egy egykenek is van lehetösege erre.
Az biztos, hogy en kis korkülönbseggel jelen allas szerint nem szeretnek 2 gyereket vallalni, es elöször meg azt akarom megnezni, hogy egy utan van-e kedvem nekem es a ferjemnek egy ujabba belevagni. A 3-at sem zarom ki, de az egyet sem. Es mindnek megvan az elönye-hatranya, raadasul a kor is szamit. Mindenki maga tudja, hogy mennyit tud es akar bevallalni.
1-es vagyok megint.
Igen, sajnos a kor nem mindegy, hiába vállalnak sokan 40 feletti gyereket. Sajnos, hogy nálunk ilyen későn sikerült a baba ba pár évvel korábban jön, akkor én is vevő lennék a kistesóra. :) A terhességem valójában könnyű volt, de a vérnyomásom végig magas volt, ami miatt mindig paráztam, hogy mi lesz a vége. A szülést is nagyon gyorsan és könnyen átéltem, tehát ez sem lenne visszahúzó tényező.
Viszont a párom külföldön dolgozik, ki tudja még meddig (a hazai viszonyok miatt egyelőre nem tud hazajönni, itthon lótúró lenne a fizetés), egyedül azért nehéz lenne a két gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!