Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is van úgy vele, hogy...

Más is van úgy vele, hogy csak egy gyereket szeretne?

Figyelt kérdés

Még nincs 4 hónapos a kisbabám, de már most sokan azzal jönnek, hogy "majd ha lesz tesó..." Kérdezgetik mikorra tervezzük a másodikat? Majd amikor azt válaszolom, hogy nem tervezzük, mert csak egy gyereket terveztünk akkor furcsán néznek ránk.

Tényleg ekkora baj, ha "egyke"? Csak én érzem így, hogy nem bírnám két vagy több gyerekkel és emiatt nem is merem bevállalni.

Ne értsetek félre imádom a kisbabám.

2015. febr. 13. 09:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Hasonló cipőben járok. 5 hónapos a kislányom, de már mindenki most azt kérdezgeti, hogy mikor jön a következő, nem mintha annyi közül lenne hozzá, de én is azt szoktam mondani, hogy nem tervezzük. Későn sikerült összehozni a babát, egészségügyi okokból, én már 37 vagyok. Úgy gondolom pár év különbségnek kellene lenni a két gyerkőc között, ami nálam azt jelentené, hogy 40 évesen szülném a következőt. Akkor pedig már nem szeretnék. (a korom miatti genetikai vizsgálatokra igy is el kellett mennem, paráztam is miatta rendesen :))
2015. febr. 13. 10:11
 2/15 anonim ***** válasza:
egyáltalán nem furcsa és számomra nem is megvetendő. van aki anyagi gondok miatt vállalnak egy gyereket van aki meg egyet bír el, ahogy te is. nekünk csak egy fél éves fiúnk van én szeretnék 3 gyereket. de lehet a 2. után már máshogy fogom gondolni :)
2015. febr. 13. 10:13
 3/15 A kérdező kommentje:
1-es, nekem is közre játszik a korom is, 38 vagyok:) Persze lehetne még, hisz 40 felett is szülnek sokan, de tényleg kicsi lenne a korkülönbség.
2015. febr. 13. 10:15
 4/15 anonim ***** válasza:
Ne is mondd! En meg csak 19 hetes terhes vagyok, de mar mindenki a kisteso temaval idegesit. Mi sem tudjuk, hogy szeretnenk-e masodikat, egyelore inkabb nem, persze ez valtozhat, de a fene gondol ilyesmjre, mikor meg csak most kezdek kilabalni a rosszulletekbol. Anyosom lazan bekozolte, hogy egy gyerek nem gyerek. Na erre kijott belolem az anyatigris, es ugy kiakadtam, mint az allat :D nem ertem az embereket. Ha meg nincs gyerek, akkor azert cseszegetnek, hogy mikor jon mar, ha uton van, akkor meg mar jon a kisteso tema... tiszta beteges :D
2015. febr. 13. 10:16
 5/15 A kérdező kommentje:

Na igen, ezt az " Egy gyereke nem gyerek"-et mi is megkaptuk:)

A masik kedvencem: "Kell egy kisöcsi a kislány mellé" Na persze, mert ez törvényszerű, hogy a második fiú lesz :)

2015. febr. 13. 10:27
 6/15 anonim ***** válasza:

Mi ugy vagyunk vele, hogy majd az elsö gyerek utan meglatjuk, hogy akarunk-e meg. Egyik ismerösöm erre mondta, hogy dehat a gyereknek kell testver. Ez egy erdekes kerdes, mert nagyon sok helyen rossz a viszony a testverek között, es az, hogy majd egymasra szamithatnak nem egeszen igy nez ki... Föleg, ha a kepletbe azt is bevesszük, hogy kis korkülönbsegnel nem minden anya tudja megoldani, hogy annyit figyeljen mindket gyerekre, amennyire azoknak szüksegük van, es sokszor pont a hisztikorban születik a teso, amikor a nagyobbik sok figyelmet igenyelne. Nem azt mondom, hogy ez mindenkinel igy van, de en pl. tudom magamrol, hogy nekem ez nagyon nehez lenne, nalunk is igy volt anno a hugommal (2,5 ev van köztünk). A mi kapcsolatunk mondjuk nagyon jo, de van 2 baratnöm, akik olyanok, mintha atestvereim lennenek, szoval egy egykenek is van lehetösege erre.

Az biztos, hogy en kis korkülönbseggel jelen allas szerint nem szeretnek 2 gyereket vallalni, es elöször meg azt akarom megnezni, hogy egy utan van-e kedvem nekem es a ferjemnek egy ujabba belevagni. A 3-at sem zarom ki, de az egyet sem. Es mindnek megvan az elönye-hatranya, raadasul a kor is szamit. Mindenki maga tudja, hogy mennyit tud es akar bevallalni.

2015. febr. 13. 10:34
 7/15 anonim ***** válasza:
Én is így voltam vele sokáig. A férjem szeretett volna kistesót mindig is, de én jó ideig hallani sem akartam róla, hogy egynél több gyerekünk legyen. Én is egyke vagyok, jól éreztem így magam, és úgy gondoltam, hogy a lányomnak is teljesen jó lesz így. Végülis nálunk másképp alakult, mert mikor 3,5 lett a lányunk, én is elkezdtem vágyni még egy gyerkőcre, így 4,5 év különbséggel megszületett a fiunk is, de több már 100%, hogy nem lesz. 2 gyerek számunkra tökéletes, 3-mal már biztos, hogy nem bírnék.
2015. febr. 13. 10:37
 8/15 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon nehéz terhességem volt, szinte alig éltem olyan rosszul voltam mindig és engem is folyton a következővel nyaggattak, amire én azt mondtam én ezt mégegyszer nem birom ki. Erre a "nagyokosok" mindig legyintettek hogy- majd elfelejted! Már négy hónapos a babám, eddig nagyon nehéz volt vele mert hasfájós volt, nem lehetett lerakni, stb., de ez még mindig "élhetőbb" élet volt mint a rosszullétek. A gyomrom összerándul ha rágondolok, milyen volt,és nem felejtettem el!! Pedig én mindig is két gyereket szerettem volna, és még az "időben is benne vagyok."
2015. febr. 13. 10:43
 9/15 anonim ***** válasza:

1-es vagyok megint.

Igen, sajnos a kor nem mindegy, hiába vállalnak sokan 40 feletti gyereket. Sajnos, hogy nálunk ilyen későn sikerült a baba ba pár évvel korábban jön, akkor én is vevő lennék a kistesóra. :) A terhességem valójában könnyű volt, de a vérnyomásom végig magas volt, ami miatt mindig paráztam, hogy mi lesz a vége. A szülést is nagyon gyorsan és könnyen átéltem, tehát ez sem lenne visszahúzó tényező.

Viszont a párom külföldön dolgozik, ki tudja még meddig (a hazai viszonyok miatt egyelőre nem tud hazajönni, itthon lótúró lenne a fizetés), egyedül azért nehéz lenne a két gyerek.

2015. febr. 13. 10:58
 10/15 anonim ***** válasza:
Én vagyok az ellenpélda! :) Még csak vàrandós voltam az elsővel, de már tudtam hogy minimum 2 gyerekünk lesz...viszont nálunk senki nem kérdezgette hogy szeretnénk-e tesót! Most viszont várandós vagyok (20 hónap különbség lesz köztük), és a családtagokon kívül mindenki azt kérdezgette, hogy "jól meggondoltátok?", meg hogy "jó gyorsak vagytok/ilyen hamar?"! Mondanom sem kell, nagyon roszul esett! Komolyan ufónak éreztem magam, mintha mi lennénk az elsők ebben az élethelyzetben! Úgyhogy teljesen mindegy, hogy milyen döntést hozol az életeddel kapcsolatban, mindig lesz valaki akinek nem fog tetszeni! Én azt is megértem, ha valaki egy gyermeket akar. Nem tudom miért akadnak fent ilyeneken!
2015. febr. 13. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!