Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vannak viták pároddal a...

Vannak viták pároddal a gyermek nevelés miatt? - én úgy érzem totál kiábrándulok belőle.

Figyelt kérdés
Annyira el vagyok keseredve, azt érzem, hogy teljesen kiábrándulok páromból amiatt, ahogyan a gyerekekkel viselkedik néha... - nem kell durva dolgokra gondolni, nem bántja őket, de egyszerűen nem tudom elviselni, hogy 5 perccel azután hogy haza ér, ha pl. hisztizik a lányom ( 4 éves lesz, tombol a hiszti időszak) meg sem próbálja kezelni a helyzetet, rámordul, hogy azonnal hagyja abba, stb... nyilván ettől aztán abba hagyja... rengetegszer próbáltam ár beszélni vele erről, hogy ez nem segít, utána meg csodálkozik ha a kislány elutasítja, nem ad puszit neki... nyilván nekem is el fogy a türelmem, de ő hazaér, s biztos hogy 15 percen belül már "összeveszik" a gyerekkel, ettől a falra mászom, komolyan szó szerint megy össze a szememben, hogy egy erős, céltudatos , sikeres férfi nem bír mit kezdeni a helyzettel, csak üvöltözik, szidja a gyereket... és persze ilyenkor engem is, hogy talán meg kellene nevelni, stb... amivel meg aztán főleg bánt, mert a lelkem kiteszem a gyerekekért, hogy ő nyugodtan dolgozhasson , élhessen a hobbijának... ááá most teljesen el vagyok keseredve... tudom ,hogy durva, de megvetem őt emiatt!
2015. ápr. 15. 10:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
54%
Pedig érthető. Haza ér fáradtan a munkából és egyből hiszti van. Az elég idegesítő. Ha állandóan hisztizik akkor meg pláne. Tényleg meg kéne nevelni mert az nem normàlis.
2015. ápr. 15. 10:06
 2/12 anonim ***** válasza:
95%

Vannak ilyen férfiak.

Az én férjem falra mászik a gyereksírástól, és nem is tűri a 2 éves fiunktól sem.

Amúgy imádja, de ha sírás van... Vagy bezavarja a szobájába, és rácsukja az ajtót, vagy kimegy a garázsba, de előtte odaböki nekem: "Csinálj vele valamit"...

De nálunk mivel mindketten dolgozunk, vannak apás napok is, amikor ők vannak otthon kettesben. Eddig még túlélték egymást, szóval nagy baj nincs.

A gyereknevelést meg kell egymással beszélnetek, ha nem megy, akkor ott baj lesz hosszútávon.

2015. ápr. 15. 10:07
 3/12 anonim ***** válasza:
96%
Nincsenek. 3 éves a fiam, ha értelmetlenül hisztizik én is és az apja is rászólunk, hogy hagyja abba, nem vagyunk rá vevők. Legtöbbször abbahagyja. Ha nem, akkor ráhagyjuk, nem figyelünk és gyorsan rájön, hogy nincs értelme. Ha van oka a sírásnak, mindketten kezeljük, megvigasztaljuk, eltereljük, de értelmetlen ordításoknak nem engedünk teret. Mondjuk ő nem üvöltözik, nem szidja a gyereket, azt én sem tűrném.
2015. ápr. 15. 10:08
 4/12 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam, hogy abszolút nem az az állandóan mindenért hisztiző gyerekek, leginkább csak itthon vannak erőpróbálgatások, de pl. még soha nem hisztiztek boltban-játszótéren... szóval nem neveletlenek, és értem én hogy fáradt-munka... ahogyan én is fáradt vagyok, mégsem üvöltözök, mert az sehova nem vezet, ha pl. az udvaron kiabál, és ő meg rákiabál, hogy hagyja abba ezt... szerintem ezzel pont rossz példát mutat, mert ő is kiabál... nem azzal van baj, hogy rászól, mert én is ezt teszem, hanem a módjával! engem mégsem löknek el, és fordulnak el,ha pl, puszit akarok adni! értitek? borzasztó ezt látni! és nem tudok egyensúlyt teremteni, borzasztó állandó harcban lenni... nem lenne egyszerűbb lehajolni a gyerekhez, megkérdezni mi a baj, mint balhézni?
2015. ápr. 15. 10:17
 5/12 A kérdező kommentje:
Illetve még annyi, hogy amíg nem ér haza nincs hiszti, vagy ha van , teljesen tudom kezelni... de amint hazaér, biztos, hogy megbolydul minden... mert ő egyből csúnyán szól ,ami olaj a tűzre... nem tudom mit tehetnék, de így nagy baj lesz attól félek... nem tudom őt tisztelni, most ezt érzem...
2015. ápr. 15. 10:19
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Már volt hasonló kérdés mostanában.

Azt kéne megértetni a férjeddel, hogy ne várjon el olyat egy 4 éves kisgyerektől, amire maga sem képes. Ő felnőttként nem tudja kontrollálni magát, mert a rákiabálás erre utal.

Elhiszem, hogy fáradt, amikor hazaér. De nyilván a kisgyerek is nyűgös. És ő a gyerek! A férj meg viselkedjen felnőttként, hiszen ő vállalta a gyereket. És igen, a gyerekek hisztiznek, sírnak és még nagyon sok mindent csinálnak, ami nem biztos, hogy kellemes.

2015. ápr. 15. 10:21
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, kommunikáltok egymással? Szoktatok ilyen gyerekneveléssel kapcsolatos dolgokat, gondolatokat nyugodt körülmények között, mélységében megbeszélni?
2015. ápr. 15. 10:23
 8/12 A kérdező kommentje:

Nem olvastam a hasonló kérdést , majd rákeresek....

Kedves 6-os válaszoló! - nagyon jól leírtad, amit én is érzek, hogy ő a felnőtt, s vállalta a gyerekeket, de ha ő sem tudja fékezni az indulatait, akkor miért várja el egy 4 és 2,5 évestől? Kérdezte a 7-es válaszoló is, hogy beszélünk-e erről? - próbáltam már sokszor megbeszélni, akkor látszólag megérti mit szeretnék, de nem változik semmi... :( irreális elvárásai vannak, s ha beszélgetünk, s néhány dolgot elmagyarázok, akkor helyesel, és egyet ért, de aztán... annyira félek, hogy rossz kapcsolata lesz a gyerekeknek az apjukkal, hogy félni-szorongani fognak... nincs ennél fájóbb egy anyának szerintem! Sajnos a páromnak rossz gyerek kora volt, az apja bántalmazta az anyukáját, néha őket is, mindig azt mondja nem akar olyan lenni, de ezekkel a dühkitöréseivel sokszor azt érzem arra tart... és nem értem miért? miért nem tud uralkodni magán?

2015. ápr. 15. 10:36
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos az otthonról hozott minta tudat alatt épül be, nem szándékosan hozzák az emberek. Nála is ez lehet a helyzet, zsigerből az jön, amit otthon látott.
2015. ápr. 15. 10:41
 10/12 A kérdező kommentje:
Akkor én rontottam el mert őt választottam? emiatt el kellett volna utasítanom? mit tehetek? én nem akarom, hogy így legyen! Tudom, hogy mindenkinek vannak hibái, és ettől ő messze nem rossz apa, hisz a világ legmegbízhatóbb, céltudatos, szerető apukája... nem lehet hogy ez szétromboljon minket?!
2015. ápr. 15. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!