Elítélendő, ha munkaidőben a saját dolgaimmal is foglalkozom?
Au pair vagyok 3 gyerek mellett. Nem folyamatosan dolgozom, hanem A héten teljesen szabad vagyok, B héten pedig a munkaidőm hétköznap 8-19. A feladataim:
- reggelit adni a gyerekeknek
- a 2 nagy gyereknek iskolába ebédet csomagolni (anyuka viszi őket suliba)
- a kicsit felöltöztetni
- délelőtt a kicsire vigyázni, közben kicsit kitakarítani
- elhozni autóval a nagyokat a suliból
- ebédet főzni
- segíteni nekik a háziban
- délután vigyázni mind a 3-ra
- vacsorát főzni
Délelőtt általában leköt a kicsi, meg olyankor rendbe teszem kicsit a gyerekszobákat és a konyhát, de délután, amikor hárman együtt játszanak, nem mindig igénylik annyira, hogy velük legyek, úgyhogy olvasni, laptopozni szoktam stb. amíg ők az udvaron vagy a játszószobában vannak. Persze figyelek rájuk, meg minden, meg ha megkérnek, akkor játszom velük, de nem vagyok ott velük állandóan. Anyukámmal beszéltem múltkor, és említettem ezt neki, erre teljesen lehordott, hogy hogy képzelem, hogy munkaidőben a saját dolgaimmal foglalkozom, nem azért kapom a pénzt, hogy olvasgassak, legyek ott végig a gyerekek mellett. Szerintetek igaza van, tényleg rosszul csinálom?
Utolsó válaszoló, sosincs rajtam fülhallgató, tehát hallom őket.
Úgy írsz, mintha reggeltől estig a neten lógnék, pedig nem. Ahogy írtam, egész nap dolgozom, napi 11 órát velük vagyok, ebből pedig csak 1-1,5 órát töltünk így, de ezt is csak akkor, ha egymással szeretnének játszani, nem velem.
Amikor főzök, ugyanúgy nem tudok figyelni rájuk 100%-osan, mert serceg az olaj, keverni kell a szószt, vigyázni kell, ne égjen oda a kaja stb. Pedig a főzés is a feladataim közé tartozik, benne van a szerződésemben. Ugyanez vonatkozik a takarításra is.
Meg azt is írtam, hogy az anyukájuk is gyakran szokta azt, hogy amíg ő a konyhában csinál valamit, addig a gyerekek elfoglalják magukat. Ő maga mondta, hogy a gyerekek nyugodtan kint lehetnek az udvaron, mikor én bent vagyok, csak tartsam rajtuk a szemem.
Én elfogadom, hogy szerinted rosszul csinálom, ha meg tudod nekem magyarázni, hogy a figyelem szempontjából miért más a netezés/olvasás, mint pl. bármilyen házimunka.
Szerintem anyukád Téged is félt meg a kicsiket is. Ahogy írta valaki: baj akkor is történhet, ha a pici mellett vagy. Viszont -ne adja a sors- ha baj van és Te nem voltál velük annak kemény következményei lehetnek. Ezért ha x órától x óráig az a feladatod, hogy rájuk vigyázz akkor velük kell lenned. Ha y órától y óráig háztartást vezetsz akkor -bármilyen csúnyán hangzik és nem szeretném ha félreértenéd, de a gyerekkel "bármi" történhet, nem vagy köteles látni- viszont a konyha nem gyulladhat ki míg ott vagy... Sajnos jogi szempontból ez a helyzet, úgyhogy anyukád nem véletlenül van kiakadva.
Az meg a családon múlik, hogy mikor a gyerekekkel együtt vagy akkor mennyire várják el, hogy csak velük foglalkozz.
Vannak szakmák amik több figyelmet igényelnek és vannak amiben több a lazaság. Elvileg a melóhelyen mindenkinek óránként van 10 perc szabadideje, a többit keményen kell(ene) végigdolgozni. Ez a nagy helyzet, igazságosságot ne keressünk az életben. :D és egyben :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!