Elítélendő, ha munkaidőben a saját dolgaimmal is foglalkozom?
Au pair vagyok 3 gyerek mellett. Nem folyamatosan dolgozom, hanem A héten teljesen szabad vagyok, B héten pedig a munkaidőm hétköznap 8-19. A feladataim:
- reggelit adni a gyerekeknek
- a 2 nagy gyereknek iskolába ebédet csomagolni (anyuka viszi őket suliba)
- a kicsit felöltöztetni
- délelőtt a kicsire vigyázni, közben kicsit kitakarítani
- elhozni autóval a nagyokat a suliból
- ebédet főzni
- segíteni nekik a háziban
- délután vigyázni mind a 3-ra
- vacsorát főzni
Délelőtt általában leköt a kicsi, meg olyankor rendbe teszem kicsit a gyerekszobákat és a konyhát, de délután, amikor hárman együtt játszanak, nem mindig igénylik annyira, hogy velük legyek, úgyhogy olvasni, laptopozni szoktam stb. amíg ők az udvaron vagy a játszószobában vannak. Persze figyelek rájuk, meg minden, meg ha megkérnek, akkor játszom velük, de nem vagyok ott velük állandóan. Anyukámmal beszéltem múltkor, és említettem ezt neki, erre teljesen lehordott, hogy hogy képzelem, hogy munkaidőben a saját dolgaimmal foglalkozom, nem azért kapom a pénzt, hogy olvasgassak, legyek ott végig a gyerekek mellett. Szerintetek igaza van, tényleg rosszul csinálom?
mennyi idősek? én mint anya, ha nálunk dolgoznál akkor ki lennék akadva, hogy "nem mindig" vagy a gyerekekkel. gondolom a kicsi még annyira kicsi, hogy 24 órás felügyeletre van szüksége, a nagyok meg még nem elég nagyok. az nem baj ha nem velük játszol, én se játszok szüntelenül a gyerekkel, de nem hagyom kint a kertbe őket míg én bent netezek.
ha mellettük vagy de nem velük játszol, hanem mást teszel az szerintem nem baj. de nyilván ez a munkáltatódtól függ, nem a gyk-s anyukák véleményétől ;)
mennyi idősek? én mint anya, ha nálunk dolgoznál akkor ki lennék akadva, hogy "nem mindig" vagy a gyerekekkel. gondolom a kicsi még annyira kicsi, hogy 24 órás felügyeletre van szüksége, a nagyok meg még nem elég nagyok. az nem baj ha nem velük játszol, én se játszok szüntelenül a gyerekkel, de nem hagyom kint a kertbe őket míg én bent netezek.
ha mellettük vagy de nem velük játszol, hanem mást teszel az szerintem nem baj. de nyilván ez a munkáltatódtól függ, nem a gyk-s anyukák véleményétől ;)
Vegyes érzéseim vannak a dologgal kapcsolatosan. Egyrészt anyaként nem nézném jó szemmel. A gyerek miatt is, meg hogy azért fizetlek. Másrészt a lányom ma mellettem gurult le három lépcsőnyit a mászókán, úgyhogy azt mondom, hogy a baj akkor is megtörténhet, ha állandóan mellettük strázsálunk.
Egyébként megemelem a kalapomat, hiszen egyedül birkózol meg három gyermekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!