Betegesen félek a szüléstől, de szeretnék gyereket, van esélyem az örökbefogadásra?
még a meddő pároknak is sok utánajárás, várakozásba ,szerencsébe telik ha tudnak örökbe fogadni.
ilyen indokkal hogy félsz a szüléstől, elküldenek messzire szerintem. jogosan.
Ez rettentően gyerekes hozzáállás. És mi lesz a következő? Undi a kakis pelus? Ilyen embernek nem való gyerek, és ezt az örökbeadásnál is így fogják gondolni.
Nem kell osztani a véleményt, hogy a szülés a női lét legnehezebb és legszebb feladata, de akkor ne akarj gyereket.
De nem csak a szüléstől félsz ezek szerint, hanem a szoptatástól is, gondolom az egyéb dolgok minden más kényes témát magában foglalnak, ami kellemetlenséggel jár számodra, az éjszakázásokat, a terhességet és így tovább.
A szüléstől én is féltem, császárt akartam, orvosom győzött meg róla, hogy próbáljuk meg a természetes utat először, és habár féltem, jól sült el a dolog. Mondjuk az én esetemben volt oka a félelemnek. Jó lenne tudni, hogy nálad van-e oka. Pl rossz szülői minta, csupa negatív történet, esetleg gyerekkora molesztálás stb.
Szerintem nem kizáró ok. NAgyon sok baba, gyerek vár örökbefogadásra. (és sajnos még ennél jóval több gyerek otthonban, akikről nem mondtak le...)
A várakozási idő nagy részben azért is olyan sok, mert sokan újszülött, vagy nagyon pici babát szeretnének és nem vállalnak cigány babát. Ha nincsenek ilyen kikötéseid, akkor szerintem járható út az örökbefogadás neked is. Személy szerint ismerek elvált 40-es nőt is aki örökbefogadott a saját gyereke mellé. Nem azért mert meddő volt, hanem mert szívesen tette.
Én nem hiszem, hogy kizáró ok lenne, mondjuk jobb ha nem hangoztatod, hogy azért szeretnél, mert félsz a szüléstől, hanem mondjuk azért, hogy segíts egy szegény kis árván, otthont és szeretetet adj neki. Ha azt nézzük hány sztár fogad örökbe gyerekeket, pedig lehet nekik is, de mégis sokan örökbe is fogadnak. Mondjuk kisbabára nem hiszem, hogy van így esélyed esetleg nagyobbacska és főleg cigány gyerekre, ha ez téged nem zavar. Ismerek olyat, akinek amúgy nincs papírja róla, hogy meddő, de nem jött még össze nekik, 2 kis cigánygyereket fogadtak örökbe. Imádják őket, nagyon szép család :)
(szándékosan írtam cigányt, sokkal vagyok kapcoslatban a munkám miatt és ők is annak nevezik magukat, csak nevetnek ezen a nagy romáskodáson)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!