Az értelmiségi réteg döntően mikor vállal gyereket?
Egyéni véleményekre, tapasztalatokra vagyok kíváncsi, nem statisztikákra.
Környezetedben azok, akik diplomával rendelkeznek döntően mikor szültek? Milyen okokat látsz mögötte?
utolsó miért? vállaljuk a semmire mint sokan?
Kérdező, igen nálunk is 30 feletti sz átlag életkor az értelmiségiek között. Mondjuk akik felelősségteljesen gondolkodnak és nem csak gyesre szülnek, közöttük is megfigyelhető a növekvő tendencia tehát 25 feletti a legtöbbjük.
diplomás vagyok, 21 évesen szültem.
a volt osztálytársaim legalább 90%-a diplomás (fővárosi elit gimi volt), 27 évesek vagyunk, és eddig a 30-ból ötünknek van gyereke: hárman orvosin, egy állatorvosin, egy pedig nyelvszakon végzett. 4 nő, egy férfi.
általános iskolás volt osztálytársaim közül kevés a diplomás (szabolcs megyei suli), de onnan se született még több baba: rajtam kívül ketten szülők már, 1 férfi és 1 nő, egyikőjük sem diplomás.
ez a személyes tapasztalatom, ám közel sem reprezentatív a minta.
a környezetemben azt látom, hogy a nem megfelelő párkapcsolatok miatt nem születnek a babák.
31 éves vagyok, első babánkat várjuk.
Kedves 47 %-os, azért most jön a baba, mert nekünk így jó. Akkor is, ha neked épp nem tetszik. Te szültél 25 évesen, miért nem vagy elégedett magaddal? Miért bánt, ha mások 30 felett szülnek? CSak nem megbántad a döntésed?
Nem fogok csórón, üres zsebbel, lakás nélkül, 0 megtakarítással gyereket vállalni csak azért mert 20 évesen jobb szerinted. Na és mivel lenne jobb? Ha akkor szülök, esélyünk se lett volna megadni mindazt a gyereknek, amit ma megadhatunk (nem luxus dolgok).
Engem anyukám 22 évesen szült, utána jött a két tesóm kis korkülönbséggel, mert akkor ez volt a divat. Mire ment vele? tanulni nem tudott már 3 gyerek mellett, a munkahelye megszűnt, kistérségben maradtak az alkalmi munkák. 22 éves korára nem sok mindent tudott elérni, nem volt megtakarításuk, a nagyszüleim anyagi segítségével nevelgettek minket és bizony azt hallgattuk egy egész gyerekkoron át, h nincs, nem kapsz, nem mehetsz, nem telik rá.
Ha én ugyanígy csinálom, nekem még a nagyszülői segítség se lett volna, mert gazdagabbak nem lettek az évek során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!