Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az értelmiségi réteg döntően...

Az értelmiségi réteg döntően mikor vállal gyereket?

Figyelt kérdés

Egyéni véleményekre, tapasztalatokra vagyok kíváncsi, nem statisztikákra.

Környezetedben azok, akik diplomával rendelkeznek döntően mikor szültek? Milyen okokat látsz mögötte?

2015. ápr. 9. 20:19
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
0%
A fele el sem jut oda,hogy termeszetes úton teherbe esenn,lombikbébi meg ilyenek,annyira kitoljak.35 fölött akarnak elsőt,az ilyen meg is érdekli,ha nem lesz neki.Mindennek megvan a maga ideje.
2015. ápr. 9. 21:27
 12/39 anonim ***** válasza:
0%
esenn=essen
2015. ápr. 9. 21:28
 13/39 anonim ***** válasza:
61%

utolsó miért? vállaljuk a semmire mint sokan?

Kérdező, igen nálunk is 30 feletti sz átlag életkor az értelmiségiek között. Mondjuk akik felelősségteljesen gondolkodnak és nem csak gyesre szülnek, közöttük is megfigyelhető a növekvő tendencia tehát 25 feletti a legtöbbjük.

2015. ápr. 9. 22:08
 14/39 anonim ***** válasza:
60%
48%-os nagy kérés lenne hogy ne ilyen alpári módon nyilatkozz meg? Hisz ez csak téged minősít. Itt a többség értelmesen, normálisan válaszolt, nem értem miért kell bunkónak lenni.
2015. ápr. 9. 22:09
 15/39 anonim ***** válasza:
10%
Dehogy akartam én bunkó lenni,Bocsi.Vendéglátóipari fosulit végeztem,mégis szültem 25 évesen,és nem a semmire,meg nem a gyesre.Egyszerűen nem értem,miert tolják ki a nők 200 éves korukig az első babat.
2015. ápr. 9. 22:27
 16/39 anonim ***** válasza:
20%

diplomás vagyok, 21 évesen szültem.

a volt osztálytársaim legalább 90%-a diplomás (fővárosi elit gimi volt), 27 évesek vagyunk, és eddig a 30-ból ötünknek van gyereke: hárman orvosin, egy állatorvosin, egy pedig nyelvszakon végzett. 4 nő, egy férfi.

általános iskolás volt osztálytársaim közül kevés a diplomás (szabolcs megyei suli), de onnan se született még több baba: rajtam kívül ketten szülők már, 1 férfi és 1 nő, egyikőjük sem diplomás.

ez a személyes tapasztalatom, ám közel sem reprezentatív a minta.

a környezetemben azt látom, hogy a nem megfelelő párkapcsolatok miatt nem születnek a babák.

2015. ápr. 10. 03:14
 17/39 anonim ***** válasza:
Diplomás ismerőseim kb 27éves kortól 40ig vállalnak gyereket. Én 32évesen szültem az elsőt.
2015. ápr. 10. 08:08
 18/39 anonim ***** válasza:
En 27 evesen szultem az elsot, ferjem 28 volt. a barati korben en voltam az elso. Az atlag szerintem is 30 korul lesz. Nekem celom volt 30 alatt, de ahogy sokan irtak, a partalalas is elegge kitolodott, sokan meg mindig egyedulallok, 30evesen :(
2015. ápr. 10. 08:37
 19/39 anonim ***** válasza:
55%
30 éves kor körül. Én például jogász vagyok, 2 hónappal a 31. születésnapom előtt született a fiam.
2015. ápr. 10. 08:48
 20/39 anonim ***** válasza:
83%

31 éves vagyok, első babánkat várjuk.

Kedves 47 %-os, azért most jön a baba, mert nekünk így jó. Akkor is, ha neked épp nem tetszik. Te szültél 25 évesen, miért nem vagy elégedett magaddal? Miért bánt, ha mások 30 felett szülnek? CSak nem megbántad a döntésed?

Nem fogok csórón, üres zsebbel, lakás nélkül, 0 megtakarítással gyereket vállalni csak azért mert 20 évesen jobb szerinted. Na és mivel lenne jobb? Ha akkor szülök, esélyünk se lett volna megadni mindazt a gyereknek, amit ma megadhatunk (nem luxus dolgok).

Engem anyukám 22 évesen szült, utána jött a két tesóm kis korkülönbséggel, mert akkor ez volt a divat. Mire ment vele? tanulni nem tudott már 3 gyerek mellett, a munkahelye megszűnt, kistérségben maradtak az alkalmi munkák. 22 éves korára nem sok mindent tudott elérni, nem volt megtakarításuk, a nagyszüleim anyagi segítségével nevelgettek minket és bizony azt hallgattuk egy egész gyerekkoron át, h nincs, nem kapsz, nem mehetsz, nem telik rá.

Ha én ugyanígy csinálom, nekem még a nagyszülői segítség se lett volna, mert gazdagabbak nem lettek az évek során.

2015. ápr. 10. 09:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!