Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az értelmiségi réteg döntően...

Az értelmiségi réteg döntően mikor vállal gyereket?

Figyelt kérdés

Egyéni véleményekre, tapasztalatokra vagyok kíváncsi, nem statisztikákra.

Környezetedben azok, akik diplomával rendelkeznek döntően mikor szültek? Milyen okokat látsz mögötte?

2015. ápr. 9. 20:19
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
100%
Van diplomám, 27 évesen fogok szülni (38. hét), de a környezetemben azt látom, hogy ez kicsit korai a többi diplomás ismerősömhöz képest, ők döntően 30 és 35 között, ez Budapest, és nyilván nem pontos statisztika.
2015. ápr. 9. 20:29
 2/39 anonim ***** válasza:
29%
Mit értesz azon, hogy értelmiségi ? Ez ugyanis nem iskolai végzettséghez,nem foglalkozáshoz kötött.
2015. ápr. 9. 20:31
 3/39 anonim ***** válasza:

Én nem a diplomát látom döntő tényezőnek, hanem azt, hogy ki, mikor talált párra, és mikor került olyan helyzetbe, hogy vállalni tudja a babát.

Van olyan diplomás ismerősöm, aki 24 évesen szült, és van olyan, aki még 35 évesen sem (nincs párja még).

S van olyan "csak" érettségizett ismerősöm, aki 21 évesen szült, de van olyan is, aki most 31 és még nincs gyereke.

A diploma megszerzése kitolhatja a gyerekvállalást, de tudod, amíg nincs valakinek megfelelő anya és apajelöltje, addig tök mindegy milyen a végzettséged.

Nekem is és a férjemnek is van diplomája. 27 évesen szültem először, férjem 29 volt, most 32 vagyok és a második babát várom.

Nálam a döntő tényező az volt, hogy biztos legyen a kapcsolatunk, legyen hol laknunk, és legyen valamennyi tartalékunk. A diploma nélkül is ezeket vettem volna figyelembe.

2015. ápr. 9. 20:32
 4/39 A kérdező kommentje:
írtam, de pontosítanék akkor = diplomával rendelkezők
2015. ápr. 9. 20:32
 5/39 anonim ***** válasza:
Környezetemben átlag 28-31 között vállaltak gyereket (diplomásokról beszélek).
2015. ápr. 9. 20:36
 6/39 anonim ***** válasza:
az én ismeretségi körömben bőven 30 felett (Budapest)
2015. ápr. 9. 20:49
 7/39 anonim ***** válasza:
30 év körül.
2015. ápr. 9. 20:50
 8/39 anonim ***** válasza:
Én 27 éves vagyok, nyáron születik a kislányom. Viszont az első válaszolóhoz hasonlóan én is azt látom, hogy 30 alatt semmiképpen nem akarnak gyereket vállalni a diplomás ismerőseim, de inkább 32-33 éves korukig tolják ki.
2015. ápr. 9. 20:52
 9/39 anonim ***** válasza:

Nekem vegyes a tapasztalatom.

De átlagban elmondható, hogy minden ismerősöm később szül, inkább 30 felett.

2015. ápr. 9. 20:57
 10/39 anonim ***** válasza:
61%
29 vagyok, jogász végzettséggel, augusztusra várjuk az első babánkat. Addigra közelebb leszek a 30-hoz. Diploma után úgy döntöttünk jöjjön előbb a baba, és majd csak 2 év múlva helyezkedek el a szakmámban. 10 éve dolgozom igy nyugodtan maradok otthon anyagi biztonságban babázni. Ha előbb kezdtem volna jogászként dolgozni nejem is bőven 30 fölé tolódott volna ki a baba.
2015. ápr. 9. 21:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!