Az értelmiségi réteg döntően mikor vállal gyereket?
Egyéni véleményekre, tapasztalatokra vagyok kíváncsi, nem statisztikákra.
Környezetedben azok, akik diplomával rendelkeznek döntően mikor szültek? Milyen okokat látsz mögötte?
Én nem a diplomát látom döntő tényezőnek, hanem azt, hogy ki, mikor talált párra, és mikor került olyan helyzetbe, hogy vállalni tudja a babát.
Van olyan diplomás ismerősöm, aki 24 évesen szült, és van olyan, aki még 35 évesen sem (nincs párja még).
S van olyan "csak" érettségizett ismerősöm, aki 21 évesen szült, de van olyan is, aki most 31 és még nincs gyereke.
A diploma megszerzése kitolhatja a gyerekvállalást, de tudod, amíg nincs valakinek megfelelő anya és apajelöltje, addig tök mindegy milyen a végzettséged.
Nekem is és a férjemnek is van diplomája. 27 évesen szültem először, férjem 29 volt, most 32 vagyok és a második babát várom.
Nálam a döntő tényező az volt, hogy biztos legyen a kapcsolatunk, legyen hol laknunk, és legyen valamennyi tartalékunk. A diploma nélkül is ezeket vettem volna figyelembe.
Nekem vegyes a tapasztalatom.
De átlagban elmondható, hogy minden ismerősöm később szül, inkább 30 felett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!