Van rajtam kívül, aki kínaiban vásárol a gyereknek?
Nem az a lényeg, hogy hol gyártják, hanem hogy milyen anyagokkal dolgoznak és milyen minőségben.
Csak egy példa. Egy gyárban voltam minőségellenőr. Ugyanazon termék esetében más volt az elvárás ha x ország rendelte és megint más az elvárás ha y ország rendelte meg. Ugyanazon hiba miatt, az egyik esetében zárolni kellett az egész aznapi termelést, míg a másiknál nem kellett. És mindig a vevői igény döntötte el, hogy mikor hiba mikor nem.
A kínaiban is vannak normális minőségű ruhák, nem a leggagyibbat kell megvenni. 1. vagyok.
Kérdező! Azt azért tanuld meg, hogy ezen az oldalon csakis igen gazdag, végtelen türelmű, tökéletes alakú, a gyermeket csakis finoman, hangos szó nélkül, mindig mosolyogva nevelő szupernők vannak. Remélem érted, mire szeretnék célozni :)
Igen, szoktam. Nálunk egészen jó üzlet van, nem műszálas gagyit árulnak.
Nagyon jó áron fogtam ott már ki farmerdzsekit, vagy széldzsekit, de találtam már szuper melegítőnadrágot, aminek elég széles a szára, hogy harisnya is mehessen alá.
Az oviban állandóan koszos, sáros lesz gyerek az udvaron, a 2000 Ft-os kínaisból tudok 2-3 db-ot is venni, míg a nagy márkák üzleteiben csak egyet. Ráadásul, ha a kínais elszakad, tönkremegy, nem sajnálom. Bár, eddig még egy se lett használhatatlan.
Nagyon jó, tiszta pamut száras alsókat is ott veszek, mert azt szereti a fiam. Pamut trikókat, nyárra kalapokat, sapkákat is ott szoktam venni. Ott veszek habpapucsot is. (Érdekes módon, mindenhol ugyanazt a habpapucsot árulják, színre, formára, díszítéssel, csak van, ahol háromszor annyiba kerül.)
Benti cipőt is ott vettem, mert ott találtam tépőzáras, könnyen fel és levehető vászoncipőt. Ez sem tartott tovább, mint a jóval drágább Deichmann-os vászon tornacsuka.
Nem tudom, ki hol él, de mifelénk elég sok a jól szituált, két keresős család, mégis mindenki jár a kínaiba vásárolni.
Nem vásárolok a kínaiban, mert drága! Ha összehasonlítod a tartósságot az árakkal, akkor jobban jössz ki bármelyik más üzlettel.
Mindig a következő méretet veszem a gyerekeimnek 2 és 7 évesek. Jó dolgokat lehet kifogni akciósan, és nem kér enni a szekrényben, ahol a következő méretet gyűjtöm.
Pl. jövő héten Glamour napok 20-50% kedvezménnyel a H&M-ben, C&A-ban, Hervisben, Müllerben, stb. A Tesco 70%-át is sokszor nézem. Hervisben szoktuk venni a melegítőket, legutóbb 5900-ért voltak a Puma, 8999-ért az Adidas, kettőt fizet hármat kap akcióban.
A sportcipőjét a férjem a kínaiban vette, heti 1x jár focizni, 2-3 hónapig bírta max. Csere persze nincs, se garancia, semmi. Most már csak márkásat vesz, ott legalább 1-2 év van rá, ha mégis baja van.
Le lehet pontozni, nem érdekel. :)
Nem veszek már semmit a kínaiban, mert oké, h van ott is pamut, csak annyiért már inkább veszek a F&F, C&A, H&M ruhákat és akkor azok legalább ízlésesen néznek ki.
Az is rendben van, h a márkás cuccokat is Kínában gyártják, na de nem ugyanabból az anyagból, mint amit a kínai boltban vehetsz meg. Még a cérna sem ugyanaz, amivel varrják, sem a technika.
A használt, de márkás babaruháimat el tudom adni, mert 1-2 gyerek után még mindig jól néznek ki, semmi bajuk, szépek, divatosak. A kínais babaruha meg kinyúlik, eldeformálódik, és ha mondjuk szép is maradna, a kutyának sem tudnám eladni a kínai ruhát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!