Elvált szülők esetén, ha az apa vásárol valamit a 6 éves gyereknek, akkor az anya vagy az apa tulajdona?
A gyereké hisz ő kapja ajándékba. A családi meg a gyerektartás sem az anyáé hanem a gyereké.
Mondjuk ha valami olyan vesz, hogy tv vagy valami nagyon drágát és azt eladja az anya akkor szerintem azért fellehet jelenteni, hisz az apa számlával tudja igazolni, hogy ő vette.
Ha pl. a gyereknek ajándékoz egy ingatlant, az a gyereké lesz, a tulajdoni lap szerint is.
Eladni és megterhelni csak a gyámhatóság engedélyével lehet, és a befolyt ellenértéket is csak a gyerek érdekeiben lehet felhasználni. (Adott esetben a család lakhatása is lehet a gyerek érdeke persze.)
Ingóságok esetén is a gyereké lesz, nem mindennek van persze nyilvántartása is, de a tulajdonjog - ajándékozás esetén - a megajándékozotté, ez esetben a kiskorú gyereké.
Köszönöm a válaszokat.
Szerintem is szörnyű a dolog, és én turbóztam fel a dolgot, de rendkívül bosszant, hogy a drága pénzen vásárolt ruhadarabot elvitte valahova.
Rendben, a gyereké, de egy 6 éves gyerek, aki nyilván szereti az anyukáját, hogyan szerezze vissza?
Nem tudom, nem akarom "uszítani".
Ötlet esetleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!