Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi idő után nem "ciki"...

Mennyi idő után nem "ciki" teherbe esni?

Figyelt kérdés
Most kezdtem új munkahelyen, ahol kérdezték is, mikorra tervezem, 2-3 évet mondtam... De igazából mielőbb szeretnék. E hónap végén jár le a próbaidőm. Ismerős a főnök, ezért is nem akarnám "átvágni", meg tényleg sok a munka, nem akarok kitolni velük... na de meddig nézzem az ő érdekeiket a sajátom helyett? Mennék végig a terhesség alatt (ha csak orvosi oka nem lenne az itthon maradásnak), és 1 év után 4 órásba legalább visszamennék
2015. ápr. 5. 19:57
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
28%

annyira elszomorito dolog, hogy a munkaltato alapkerdesei kozott ott van, hogy mikor szeretnel gyereket, es ez alapjan fel sem vesznek, foleg ha eppen kisgyereked is...

mi lesz hamarosan? megkerdezik, hogy hanyszor tervezel beteg lenni akaratodon kivul ? hova tartunk?......

2015. ápr. 5. 20:50
 12/26 anonim ***** válasza:
16%
10. Rendben,elmegy. Kell felvenni valakit helyette. Kit vegyek fel pár évre? Mi van ha nem találok senkit,ki végzi el a munkát? És főként,Ő HAZUDOTT A POFÁMBA!!!
2015. ápr. 5. 20:55
 13/26 anonim ***** válasza:
76%
És te mint munkáltató olyan kérdést tettél fel az interjún, ami miatt a gatyádat is elperelheti. Akkor pattogsz még, hogy ki hazudott a pofádba, vagy befejezed itt az ugatást?
2015. ápr. 5. 20:57
 14/26 anonim ***** válasza:
54%

Az én főnököm is szegről végről ismerős volt már, amikor odamentem dolgozni, de sosem kérdezett volna olyat, hogy mikor szeretnék babát. Pedig nyilván egy 26 éves nőnél nem lenne kirívó, hogy szeretne. Mondjuk szerintem amúgy is belekalkulálta, hogy ha felvesz, egy idő után majd úgyis elmegyek szülni, ahogy sokan mások is (nálunk 95%-ban nők dolgoznak, a háromnegyede fiatal, vagy mostanában mennek szülni, vagy bölcsis/ovis gyerekük van, vagy majd nemsokára szeretnének babát). De ha megkérdezték volna, hogy mikor szeretnék babát, valószínűleg azt mondtam volna, hogy még nem tudom. Ilyen konkrét választ biztosan nem adtam volna, mert utána az simán számon kérhető. Pedig 2-3 év távlatában is annyi minden változhat, hogy csak na, úgyhogy tutira nem mondtam volna semmi biztosat.

Én másfél éve vagyok a munkahelyemen, már szeretnénk babát. Igaz, mi már egy éve próbálkozunk, szóval fél év ott töltött idő után már vállaltam volna (igazából csak azt néztem, hogy kijöjjön minden a gyed-hez). Ez nyilván nem azt jelenti, hogy fél év után már el is mentem volna táppénzre, mivel irodai munkát végzek, semmi megerőltető nincs benne, így legalább a 6-7. hónapig dolgoztam volna, de lehet, hogy még tovább. Mondjuk most, hogy ilyen nehezen akar összejönni, és úgy tűnik, hogy problémák is vannak, ha végre valahára összejön, valószínű, hogy rögtön táppénzre is kell mennem, de ebből a kutya nem csinálna nálunk problémát.

2015. ápr. 5. 20:59
 15/26 anonim ***** válasza:
26%

#12 Határozott időre másik munkaerőt. Munkanélküliség van, elég könnyű leakasztani munkaerőt.

Lehet diákmunkaerőt ideiglenesen.

Átcsoportosítani más osztályról.

Felvenni valakit, főleg, ha elbírja a cég, és az is benne van a pakliba, hogy mire a kollegina visszajön más megy el.

Ez is egy vezető kihívásai.

Kit érdekel, hogy mit mondott a kollegina, ez nem személyes ügy. A változás örök, a helyzetekre reagálni kell.

2015. ápr. 5. 21:07
 16/26 anonim ***** válasza:
11%

- munkaerő kölcsönzés

- alvállalkozó bevonása

- táv munka

Rengeteg lehetőség van emberek pótlására.

2015. ápr. 5. 21:08
 17/26 anonim ***** válasza:
27%
Az a nagy helyzet, hogy a munkáltató még csak fel sem teheti azt a kérdést, hogy te mikor akarsz gyereket, szóval bármikor teherbe eshetsz, mindenki pótolható, majd felvesz helyetted mást a főnök.
2015. ápr. 5. 21:09
 18/26 A kérdező kommentje:
NEM hazudtam a pofájába, mert MEGMONDTAM, hogy én szeretnék, férjem még nem, így kb 2-3 év múlva lenne időszerű. Szintén 25-6 éves vagyok, szóval tökre reális is. Nem próbálkozunk, csak felmerült bennem, ha a férjemben előbb születne meg a gondolat, mennyire lenne etikus.
2015. ápr. 5. 21:11
 19/26 anonim ***** válasza:
36%
Figyelj. Most nyilván nem a próbaidő után jelentened be két héttel hogy babat vársz, az úgy érdekesen adná ki magát. De most ha egy fél év múlva úgy alakul ne kelljen már a beleegyezése... Ilyen korú munkavállalóknál ez benne van a pakliban.
2015. ápr. 5. 21:23
 20/26 anonim ***** válasza:
0%

Én nem a munka miatt paráznék. Ha te is lenyomtál 10 évet fogamzásgátlóval neked is benne van egy vetélés a pakliban.

10 munkatársamból 8 nál sajnos előfordult...

2015. ápr. 5. 21:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!