Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jól gondolom, hogy nem akadály...

Jól gondolom, hogy nem akadályozhatom meg hogy teherbe essek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Fogamzásgátlót szedek. Sajnos a mai nap az orvos antibiotikumot írt fel, ami ugye köztudott, hogy gyengíti illetve megsemmisíti a fogamzásgátló hatását. Ergó most nem vagyok védett, számomra egyértelmű, hogy mostantól védekeznek kell máshogy is, hisz nem szeretnék teherbeesni. Na de mi van az elmúlt napok aktusaival? Nemtudom kivédeni, ugye? Mennyi az esély hogy terhes leszek? Bevallom egy kicsit kétségbe estem.
2015. márc. 17. 13:32
 1/7 anonim ***** válasza:

Hanyadik szemnél tartasz a levélből? Beveheted az antibiotikumot is, csak minimum 2 órás különbséggel történjen ez, ne a fogamzásgátlóval egyszerre vedd be, és akkor elvileg nem lehet gond.

Hány napig kell szedned az antibiotikumot? Mert ha a gyógyszerből már 14 napnyit beszedtél legalább, és 3-6 napig kell szedni az antibiotikumot, akkor egyszerűen ne tarts szünetet a következő levél előtt, és akkor tuti nem lesz gond. Ha az 1-14. tablettánál tartasz, akkor pedig nagyon figyelj arra, hogy legyen pár óra a kétgyógyszer között, és mindenképpen legyen még mellé óvszer is, vagy valami kiegészítő fogamzásgátlás.

Ami mége eszembe jut, hogy a spermiumok max 3-5 napig életképesek. Mikor voltatok utoljára együtt? Elkezdhetnéd ehhez képest később beszedni az antibiotikumot pár nappal, ha annyira nem vagy rosszul, és onnantól már duplán védekezve.

2015. márc. 17. 13:48
 2/7 A kérdező kommentje:
13 szemnél tartok. Akkor sajnos rosszul csináltam, mert a fogamzásgátlót 10kor vettem be, az antibiotikumot meg 9kor.
2015. márc. 17. 14:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Ja és tegnap előtt szexeltünk utoljára.
2015. márc. 17. 14:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor még nincs késő ahhoz, hogy bevegyél még egyet, 12 órán belül vagy még.
2015. márc. 17. 14:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja és mostantól szigorúan kiegészítő fogamzásgátlás! Azért egy tesztet én ellőnék 2 hét múlva, biztos, ami biztos.
2015. márc. 17. 14:33
 6/7 anonim ***** válasza:

Itt van még infó:

[link]

2015. márc. 17. 14:35
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget :)
2015. márc. 18. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!