Ha fogyatékos gyerekem születne, úgy érezném, tönkreteszi, megkeseríti az életem. Rossz ember vagyok, hogy így gondolom?
Nem mindegy h milyen fogyatékos mert pl egy süketre azért ezeket csak nem mondamád. Elég tág fogalom.
Amúgy sztem igen rossz ember, biztos h nem egyszerű velük de akkor is a tied!
Érdekes dolog ez, és le leszek pontozva de én egyet értek veled.
Hisz minden szülő attól retteg, hogy nehogy beteg gyereke szülessen, mert NEM akarja, aztán ha ne adj isten mégis betegen születik próbálja megmagyarázni magának és a világnak, hogy milyen szuper ez így :(
Nem,és szerintem addig nem ítélkezhet senki,míg ilyen helyzetbe nem kerül.
Én nem tudom hogy éreznék,azt tudom,hogy nem dobnám el magamtól,de ha egy súlyosan értelmi és testi sérült gyerekről van szó,aki 24 órás szolgálatot követel,aki csak fekszik és vegetál,aki mellett mindig ott kell legyél,nem tudsz dolgozni,nem tudsz élni,lemondhatsz mindenről,akkor ne mondja már nekem senki,hogy az olyan felemelő,vagy az nem megkeserítő.
Természetesen az is más,ha mondjuk vak vagy süket a gyerek vagy esetleg hiányzik egy keze,mert azzal együtt lehet élni,és tud teljes értékű életet élni a gyermek is meg a szülő is.
Nézzétek meg hány házasság él túl egy súlyos fogyatékosságot,vagy halálos kimenetelű betegséget.Alig.Mert az apák nem bírják,és elmenekülnek a terhelés alól.Az anyák sem bírják,de maradnak,mert maradniuk kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!