Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Munkahelyen próbaidő letelte...

Munkahelyen próbaidő letelte után teherbe esni - ciki?

Figyelt kérdés
Az ismerőseim szerint hülye vagyok, de nálam ez lelkiismereti kérdés. Nagyon rendes a munkaadóm, de már 32 vagyok és babát szeretnénk. Mennyi idő után lehet szerintetek 'nyugodt szívvel' gyereket vállalni? (az állásinterjún azt mondtam, egyelőre nem akarunk gyereket...)
2008. máj. 11. 15:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ebből nem szabad lelkiismereti kérdést csinálni! Nem baj, ha azt mondtad, hogy egyelőre nem akartok babát. Ha lesz, megmondod, hogy "becsúszott". Maximum előbb gratulálnak, mint számították. :-)
2008. máj. 11. 15:39
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Az állásinterjún meg sem kérdezhetné, hogy mi a családi jellemződ!! Már ott bunkó volt az a jófej. Már neki is állhatsz babátgyártani, majd meglátod ha jófej nem fogja érdekelni, hA meg beszól kit érdekel!!!!!

35 év felett meg már nagyobbak a születési rendellenesség előfordulásai pl.: Dawn kór is. Éld a saját életed, ne a főnöködét!! Hajrá!!

2008. máj. 11. 15:42
 3/12 anonim válasza:
81%
Teherbe eshetsz nyugodtan mert nem rúghat ki amíg terhes vagy, illetve ha megszületik a gyerek akkor még 3 évig... szóval no para
2008. máj. 11. 15:51
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ki nem rúghat, de ha határozott idejű a szerződésed, akkor hosszabbításra ne nagyon számíts!
2008. máj. 11. 16:07
 5/12 A kérdező kommentje:

Nem az a gondom, hogy kirúgnak, tudom, hogy védene a törvény. Inkább etikai oldalról van bennem kétely, hiszen az interjún is mondtam, hogy még nem tervezzük.

Erre próbaidő után rögtön eltűnnék. (egyből táppénzre vennének, mert volt már vetélésem.)

2008. máj. 11. 16:13
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát cikinek nem ciki, de lehet, hogy örülni éppen nem fognak, meg azt mondják majd a hátad mögött, hogy csak azért mentél oda dolgozni, hogy GYED-ed legyne. De nem mindegy? Két évig úgyse mész majd oda, addigra túlteszik magukat a dolgon :) Akkor vállalsz babát, amikor akarsz, ne a munkahely mondja meg.
2008. máj. 11. 17:48
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
ezt most nem mondod komolyan.Nehogy már a főnököd határozza meg az életedet.Akár mennyire rendes,de meddig.Én is azt hittem,hogy rendes főnököm volt és mikor megtudta a babát,egy hárpia lett.Kedveltem és kb két nap alatt megutáltam.Szval nehogy a főnököt vedd már előtérbe.sose felejtsd el a mai világban nincs olyan alakalmazott akit nem lehet pótolni.Én tuti nem várnék a babával.Mi van ha nem is sikerül csak 2-3év mulva,te meg itt emészted magadat ahelyett,hogy belevágnátok.Most még nem csúsztál ki az időből de lehet,hogy 2év mulva már késő lesz és nagyon nehezen fog sikerülni vagy nem is fog(bár ilyen ne legyen)és lehet akkor már nem is fogsz ott dolgozni-ki tudja,te meg ezen parázol,hogy mit szól hozzá.felejsd el és a saját életedet éld.Valószínű nem fog hat.szerz.mellet hosszabítani,bár ha tényleg annyira rendes ki tudja mért nem.Amúgy meg csak akkor szabad elmondani ha terhes leszel ha megvan a kiskönyved,mert onnatól nem rúghatnak ki.Én sok szerencsét kívánok és remélem hamar jön a baba,hidd el az megszámlálhatatlan sok főnöktől ezerszer többet ér.Ő csak a tied.31hetes kismama
2008. máj. 11. 21:21
 8/12 anonim ***** válasza:

HA tényleg rendes a munkaadód akkor nem csinál nagy ügyet belőle. A fönők is gondolhatja, hogy ennyi idősen már szeretne az ember babát. Amikor teljesült a vágyad és terhes vagy és kezdben van a kiskönyved akkor közöld vele, és akár elmondhatod, hogy miért vesznek rögtön táppénzre.

Én többmint 3 éve vagyok a cégemnél, de hasonló helyzetben vagyok mint te, mert lehet hogy nagyképűen hangzik, de fönökömmel nagyon jól össze tudunk dolgozni és tudom ha majd remélem minnél hamarabb összejön a baba, akkor ugyan örülni fog, de el is lesz keseredve, mert a munkatársaimra nem tud úgy számítani, mint rám:-((( Bocs ha nagyképűnek tűntem volna.

ÉS NEM VAGY HÜLYE!!!!!! csak te is hasonló lehetsz mint én:-))) úgy hogy én teljes mértékben meg értelek:-)))

2008. máj. 13. 21:38
 9/12 anonim ***** válasza:

Én 2 éve dolgozom a mostani munkahelyemen. 2 hónapja, mikor nálunk járt a nagyfőnök, kérdezte, hogy meddig számíthat rám, mivel jövőre esküvőt terveztünk (ez most előrecsúszott júliusra) és 26 éves vagyok. Mondtam, hogy leghamarabb is csak a jövő év végén szeretnék babát. Erre most 10 hetes vagyok és emberként nagyon örültek, munkáltatói szempontból meg nem nagyon, hiszen új embert kell felvenni. Ha neked most sikerül baba, akkor örülj neki, majd megmondod, hogy nem terveztétek, de így alakult. Én értem, hogy miért érzed kellemetlennek , illetve nem tisztességesnek a főnököddel szemben, de nem éri meg feladni a babát egy munkáért. Ha meg nem értik meg és kötekedni kezdenek, akkor legfeljebb eljössz táppénzre és mindenki mondhat amit akar. Kirúgni már úgysem rúghatnak ki, ha terhes vagy. Viszont azt kalkuláld bele, hogy elég sok vizsgálatra kell majd járnod és oda el kell engedjenek, de nem lesz jó, ha ezt veszekedés útján éred majd el.

Szóval cikinek nem ciki, max egy kicsit nem tisztességes, de a munkáltatók sem azok, úgyhogy sok sikert a babagyártáshoz :).

10 hetes kismami

2008. máj. 14. 12:46
 10/12 anonim ***** válasza:
52%
A helyedben nagyívben sz--nék rá.Nem mind arany ami fénylik.De4 azért egy tanácsot fogadj meg...sajnos nem angyon védik a kismamát a törvények, tehát előbb irask ki magad és utána mond el, hogy terhes vagy és mivel volt már vetélésed otthon kell maradnod.Nekem még azt is a lelkelmre kötttték, hogy nehogy átvegyek postán vagy akárhogy levelet, mert bevált módszer, hogy visszadátumozva táppénz előttre kirúgják az embert.Sajnos mivel a munkáltatónak a 15 nap után is 30%-át kell csengetni a táppénzednek nem lesznek elragadtatva, éppen euzért óvatosan az infóval.Ezt azért beszéld meg a háziorvossal, de jobb félni mint megijedni.
2008. máj. 14. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!