Én leszek a tesóim gyámja. Ìrnátok tanácsokat?
Van egy középiskolás és egy kisiskolás (alsó tagozatos) húgom, és egy 8 hónapos öcsém. A báttyjuk vagyok. Adnátok tanácsot? Például hogy alakitsam a napirendet, mikor legyen a vacsi, fürdetés. Anyánál valamikor 7-kor valamikor 10-kor volt fürdés. Mire figyeljek oda? Már sokszor vigyáztam rájuk de most hozzám költöznek ez teljesen más.
A válaszokat előre is köszönöm :)
Ui: Normális válaszokat kérek!!
Szerintem eloszor a babával ismerkedjetek meg. Kell a napirend mert attol minden sokkal konnyebb. én a 10 hós fiammal úgy alakították ki,hogy:
7:30-kor kel akkor felöltöztetem,peluscsere és hami. 10-kor eszik megint. Utána 11 fele alszik egy órát és délben ebédelünk. Utána játszom vele kicsit és 3-6-ig alszik. Felébred megetetem majd 7-7:30 fele fürdés még egy kicsit szopizik és alvás.
hát először is sajnálom a dolgot, bármi miatt is kaptad meg őket...másodjára meg elismerésem. akárhány éves is vagy, hatalmas felelősséget vállalsz el, bár én is így döntenék...
arra figyelj hogy a kaják és a fürdés fekvés legyen kb egy időben. az hogy reggel mikor kel, napközben mennyit alszik....
én 7 óra körül fürdetek utána kaja, és kb 8körül alvás...
kaja kb 7kor, 10kor, 13kor, 16kor és 19.30kor van. de ez persze szokott kicsiket ide oda csúszni...
lesz segítséged?
A középiskolás húgod gondolom nincs mindig időben otthon, és azt sem nagyon tudod neki megszabni, hogy mikor menjen aludni. Nem tudom hányadikos, de azt meg lehet neki mondani, hogy hétköznap 8-ra legyen otthon, hétvégén meg 11-re vagy valami ilyesmi. Fontos, hogy jó kapcsolatot ápolj vele, hogy majd meg tudjon veled minden fontosat beszélni. Megkérheted, hogy segítsen a házimunkában, csinálhattok beosztást, hogy ki mikor mosogat, takarít, stb.
Alsóban szerintem az a jó, ha este 8-kor fekszik le a kislány. Ehhez kell időzíteni a vacsorát, fürdést. Nálunk 6:30-7:00 között van mindig vacsora, ezután jöhet a fürdés és esetleg esti mese, aztán 8-kor az öcséd és a húgod is ágyban lehet már. A kishúgodat is be lehet vonni a házimunkába, mondjuk, hogy elrakja a dolgait maga után, stb.
Remélem minden rendben lesz és sikerül mindent megoldanotok! sok sikert!
Köszönöm mindenkinek :)
Igen lesz segitségem szerencsère :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!