Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Én leszek a tesóim gyámja....

Én leszek a tesóim gyámja. Ìrnátok tanácsokat?

Figyelt kérdés

Van egy középiskolás és egy kisiskolás (alsó tagozatos) húgom, és egy 8 hónapos öcsém. A báttyjuk vagyok. Adnátok tanácsot? Például hogy alakitsam a napirendet, mikor legyen a vacsi, fürdetés. Anyánál valamikor 7-kor valamikor 10-kor volt fürdés. Mire figyeljek oda? Már sokszor vigyáztam rájuk de most hozzám költöznek ez teljesen más.

A válaszokat előre is köszönöm :)

Ui: Normális válaszokat kérek!!

2015. ápr. 2. 00:00
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem eloszor a babával ismerkedjetek meg. Kell a napirend mert attol minden sokkal konnyebb. én a 10 hós fiammal úgy alakították ki,hogy:

7:30-kor kel akkor felöltöztetem,peluscsere és hami. 10-kor eszik megint. Utána 11 fele alszik egy órát és délben ebédelünk. Utána játszom vele kicsit és 3-6-ig alszik. Felébred megetetem majd 7-7:30 fele fürdés még egy kicsit szopizik és alvás.

2015. ápr. 2. 05:59
 2/4 anonim ***** válasza:

hát először is sajnálom a dolgot, bármi miatt is kaptad meg őket...másodjára meg elismerésem. akárhány éves is vagy, hatalmas felelősséget vállalsz el, bár én is így döntenék...

arra figyelj hogy a kaják és a fürdés fekvés legyen kb egy időben. az hogy reggel mikor kel, napközben mennyit alszik....

én 7 óra körül fürdetek utána kaja, és kb 8körül alvás...

kaja kb 7kor, 10kor, 13kor, 16kor és 19.30kor van. de ez persze szokott kicsiket ide oda csúszni...

lesz segítséged?

2015. ápr. 2. 07:06
 3/4 anonim ***** válasza:

A középiskolás húgod gondolom nincs mindig időben otthon, és azt sem nagyon tudod neki megszabni, hogy mikor menjen aludni. Nem tudom hányadikos, de azt meg lehet neki mondani, hogy hétköznap 8-ra legyen otthon, hétvégén meg 11-re vagy valami ilyesmi. Fontos, hogy jó kapcsolatot ápolj vele, hogy majd meg tudjon veled minden fontosat beszélni. Megkérheted, hogy segítsen a házimunkában, csinálhattok beosztást, hogy ki mikor mosogat, takarít, stb.

Alsóban szerintem az a jó, ha este 8-kor fekszik le a kislány. Ehhez kell időzíteni a vacsorát, fürdést. Nálunk 6:30-7:00 között van mindig vacsora, ezután jöhet a fürdés és esetleg esti mese, aztán 8-kor az öcséd és a húgod is ágyban lehet már. A kishúgodat is be lehet vonni a házimunkába, mondjuk, hogy elrakja a dolgait maga után, stb.

Remélem minden rendben lesz és sikerül mindent megoldanotok! sok sikert!

2015. ápr. 2. 09:59
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek :)

Igen lesz segitségem szerencsère :)

2015. ápr. 2. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!