Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ti nem várjátok-vártá...

Anyukák, ti nem várjátok-vártátok nagyon azt az időszakot, mikor a gyerek elkezdi a sulit? Élveztétek?

Figyelt kérdés
Én nagyon szerettem a sulit, de már sajnos sokmindenre nem emlékszem a tananyagból. Sokszor gondolok rá, hogy milyen jó lesz majd a gyerekkemmel újravenni az egészet, újra felfedezni, lehet lesznek dolgok, amik akkor baromira nem érdekeltek, de mostmár sokkal jobban át fogom érezni, értékelni fogom( történelem, irodalom, földrjaz, idegennyelvek). Szerintem én nagyon fogom élvezni a sulis időszakot. Mondjuk engem sose ellenőriztek le, lehet a gyerekem se fogja ezt igényelni, de csak jobban benne leszek a dolgokban, mint most, mikor már 10 éve befejeztem a sulit. Meg maga az egész hangulata a sulizásnak, a tanszerek, füzetek, könyvek, tollak, mindig imádtam az ilyesmit, tiszta extázisban voltam, mikor sulikezdéskor megvettük az új tanszereket...Kiráz a hideg most is ha eszembejut. Szóval én nagyon várom:) Ti hogy vagytok, voltatok ezzel?
2015. márc. 31. 20:58
 1/9 anonim ***** válasza:
Mi még csak most tervezünk gyereket, de én is már nagyon várom, hogy mindent újratanulhassak :) Lehet, hogy az idegeikre fogunk menni a sok közös tanulással, meg egy idő után nem fogják igényelni, de azért jó lesz újra elolvasni mindent :)
2015. márc. 31. 21:03
 2/9 anonim ***** válasza:
Miért nem tanulsz gyerek nélkül? A neten minden témáról rengeteg infót találhatsz, a tanuláshoz, okosdáshoz nem kell elötte gyereket szülni.
2015. márc. 31. 21:13
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenüól a tudás a lényeg, hanem az egész hangulata a sulizásnak, tanuálsnak, tankönyveknek, tanszereknek. Készülni felelésre, dolgozatra, házi feladatok... Nem tudom elmagyarázni, ennek van egy varázsa...
2015. márc. 31. 21:34
 4/9 anonim ***** válasza:
Én egyaltalan nem várom. Sot mi tobb, irtózok ha eljön az az idő amikor suliba megy. Nem a tanulás rész miatt, hanem en ugy szeretem ezt az ovis időszakot, ilyenkor még olyan édesek, ártatlanok. A sulival meg minden megváltozik, vadabbak lesznek, sokkal tobb hulyeseg ragad rajuk egymástól. Szerencsére a lanyom marad még egy evet oviba, igy még egy év boldog időszak van a suliig.
2015. márc. 31. 21:37
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ki kell,hogy ábrándítsalak,nagyon nincs varázsa....a mi legnagyobb gyerekünk már egyetemista,Ő mindig is önálló,nagyon céltudatos emberke volt,nem kellett magolni Vele.Nem is nagyon volt "érkezésünk" hozzá,elhiheted.Más gondtalan gyerek,fiatalként tanulni,és más úgy,hogy Te vagy a szülő,és minden a Te felelősséged,a Te nyakadban van.A középső gyerekünk szeptemberben kezdi a sulit, legkisebb a ősszel kezdi az ovit.....háááááát,kicsit sem várjuk.Először is a időben be kell érni.A leendő iskolásunk hétalvó,rá kell szoktatni,hogy viszonylag korán auf stehen van.Ez még oké,de miatta kicsit is fel kell ébreszteni(holott Neki elg lenne fél 9-9 körül beérni az oviba).Délután itthon tanulni kellene...de hogyan is?Mivel 4 előtt nem lehet elhozni Őket(ez az új szabályozás)mire hazaérünk a kicsit is hozom.Ő meg persze semmiből nem akar kimaradni(ez már most is így van).Minden olyan dolog,ami a Nagyé,érdekli.Legyen az ceruza,papír,olló,bármi.Éppen ezért a kicsinek is van mindenből sajátja,ám ennek ellenére néha-valamin-megy a harc.Mi találtuk olyan iskolát-Montessori-ahol nem adnak itthonra leckét,a gyerekek integrálva tanulnak,és sok mindenben a gyerekhez alkalmazkodik a tanmenet.

Szerintem Te még a régi dolgokban élsz.Hidd el,ma már közel sem olyan idilli ez az egész.A barátnőm gimis tanár,és azt mondja,már semmi nem olyan,mint volt.A környezetünkben kb. 5-6 olyan gyerek van,akik tavaly kezdték az elsőt.Had ne mondjam,hogy nem csak a gyerekek,de a szülők is ki vannak borulva.Szerintük-és szerintem sem-normális az,hogy a kis elsősöknek napi 1- óra házi feladatuk van,és hétvégén 3-4 órát ülnek a lecke fölött.Arról nem is beszélve,hogy van olyan gyerek(Bp.XV.)ahol az elsős gyerek szülőjének a decemberi fogadóórán panaszkodott a tanár,hogy mi az,hogy nem olvas még a gyerek!Mi van??????Az utóbb pár évben totál káosz van az oktatásban.Ja!Egy leendő elsős(szeptemberben kezdi)anyukája mondta,hogy a suli előkészítőn az igazgató elmondta a várható órarendet,ami így néz ki:2 nap 6 óra(!!!!!)1 nap 5 óra,és 2 nap 4 óra!Ez brutál!

A másik:mivel az iskolák egyre kevesebb eszközt biztosítanak,nem a hideg fog kirázni,hanem a guta fog megütni,amikor majd megkapod a megvásárolandó eszközök listáját....

2015. márc. 31. 23:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Bocs az 1-2 felesleges A betűért,hiányzó Z betűért,és minden nyelvtani hibáért.
2015. márc. 31. 23:29
 7/9 anonim ***** válasza:
Mármint nem 1,hanem 1-2 óra házi feladatuk van még úgy is,hogy 4-ig bent vannak
2015. márc. 31. 23:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem várom. A gyerek igen :) Jövő ősszel megy iskolába, de már most mindenféle füzeteket töltögetünk. Szerintem ez sokkal izgalmasabb, akkor vesszük elő, amikor kéri, addig csináljuk, amíg neki jó és mindig rácsodálkozok, h miket tud már. Iskolában 4-ig bent aszalódik majd, én 5-ig dolgozom, valaki majd összeszedi, fél6-6 körül szerintem majd a kertben szeretne rohangálni, nem leckét írni velem, aki akkor esett haza. Meg engem elrettent, amit előző is írt, az iszonyat óraterhelés. Azért egy alig 7 éves gyereknek a 6 óra rengeteg. A szomszéd kisfiú az asztalra borulva aludt a suliban az első hetekben :( Nem, nem várom. Az ovis lét sokkal nyugisabb. Mindenkinek.
2015. ápr. 1. 08:40
 9/9 anonim ***** válasza:
3 gyerekem van legkisebb most 5 èves másik 2 gyerekem iskolás ès egyátalán Nem leány álom a mai iskolás tananyag ,neked kell hètvègèn elenörizned,gyakorolnod kikèrdezned a leckèt ,kihegyezni ceruzáját ,potolni a radit,grafitot,szines ceruzát.felmèrökre gyakorolni a gyerekel.
2015. ápr. 1. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!