Nagyon szeretnénk babát, de nem megfelelőek a körülmények. Más is van/volt hasonló helyzetben?
Utolsó: Mit nem értesz? Nem az anyjának szülné = nem azt várja, hogy az anyja tartsa el a gyereket.
Együtt élnek a szüleivel és a 3 tesójával egy NAGY, CSALÁDI, KERTES HÁZBAN.
Mi albérletben kezdtük a közös életet és tudtuk, h a baba saját lakásba fog érkezni, nem a szülők meg a tesók nyakára. Mi is lakhattunk volna ingyen a szülőknél, sőt gyereket is vállalhattunk volna oda, de eszünk ágában sem volt. Az önállóság nagy kincs. Oké, h nagy a ház, de rengeteg ember lesz egy rakáson és a nagy család nem mindig egyenlő nagy boldogsággal.
Pár év múlva lenne egy kis tartalékotok, egy kis pénz önerőre és lehetne saját lakásotok, de ha most bevállaljátok a gyereket, a vőlegényed összes pénze, amit keres, el fog menni utolsó fillérig hó végére. Meg gondolj bele, oké, h ti ott laktok, de ha valamelyik tesód is úgy dönt, hogy oda akar majd gyereket szülni? Mert hát neked is lehetett.
Várjatok pár évet, erősödjetek meg anyagilag. ...és nem, nem ad legelőt a jóisten, nektek kell megteremtenetek, amit ti elértek, létrehoztok, annyi lesz a gyereketeknek. CSak azért, mert szülsz, nem fog az öledbe pottyanni egy fix munkahely fix fizetéssel. Ez egy olyan buta szólás, felnőtt emberek képesek magukat ezzel ámítani a mai világban, h csak szülni kell és majd minden megadatik hozzá. Ha ez igaz lenne, sem lenne olyan gyerek, akinek nincs télre csizmája, kabátja, akkor nem kellene karácsonykor cipősdoboz-ajándékokat gyűjteni a rászorulóknak, nem kellene meleg ételt osztani a tereken, mert hát mindenkinek ott a legelő elvileg.
19 voltam, mikor besikerült a fiam. A kicsi apja dolgozott, én akkor kezdtem az egyetemet. Anyuéknál laktunk, de nem ők tartottak el. Baromi kemény időszak volt, de megérte. Nekem nagyon sokat jelentett az is, hogy anyu ott volt, mert sikeresen benyaltam a szülés utáni depit, 8 hónapig szenvedtem, pláne,hogy közben a gyerek apja is világgá ment.
6 év telt el azóta. Most saját házban élünk a párommal. Albérletben kezdtük, majd sikerült megvenni egy picike házat. Igaz, nem palota, még fürdő sem volt, de volt 2 kezünk, meg terveink. Amikor már nagyjából rendben volt a ház, megbeszéltük,hogy akkor jöhet a baba. 20 hetesen még falat raktam.
:)
Szerintem ebbe a helyzetbe nyugodtan be lehet vállalni, pláne ha anyud is támogat, aztán apránként lehet majd haladni előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!