Mi a véleményetek ezekről a nevekről így együtt?
Már van egy 2éves lányom Lara és most újra terhes vagyok, szintén egy pici lánnyal. :)
A páromnak és nekem nagyon tetszik a Lia név,de nem tudjuk eldönteni hogy ez a két lány név passzol e egymáshoz, mivel nagyon hasonló a két név. Szerintetek az baj ha ennyire hasonló?
a keresztnévnek a vezetéknévhez kell passzolni -
nem használják együtt (egyébként eléggé különbözik, olyan szempontból nincs baj)
Szerintem nem gond.
Viszont én egyiket sem választanám.
Szép nevek, de én ennél eltérőbb hangzásút választanék, mert tényleg lehet belőle kavarodás.
Esetleg olyat választanék, ha mindenáron a Lia a kedvenc, ami -liára végződő név, így lehetőség lesz más becenév választására is, ha zavaró lenne. pl.:Kornélia, Júlia, Liliána.
Ami még passzolna szerintem a Lara mellé és kicsit eltérőbb
L betűvel pl.: Lilla, Lina, Liza, Luca, Léna, Lili.
Z betűvel Zorka jutott eszembe.
H betűvel mondjuk a Hedda.
M betűvel Mira.
A nagy lányom Lia, a kicsi Luca.
Tökéletesen passzolnak egymáshoz :]
Mi a vezetéknévhez kerestünk anno neveket. A Lia egyértelmű volt, nem is gondolkodtunk másban. Így lett Lia Nikolett.
A Luca nevet pedig az első lányom szülésénél hallottam meg és akkor tetszett meg. Így lett egy Luca Andreánk.
Nekem az L betűn kívül másban nem hasonlítanak. :)
Úgyhogy én simán választanám.
Más a név, más a becézés (már ha akartok becézni). Ha elkiáltom magam, hogy Lara, akkor én nem asszociálok a Liára. No para.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!