Ti is "reménykedtetek", hogy a kistesó könnyebb természetű lesz?
Lassan közeleg a második szülésem és gyakran azon kapom magam, hogy reménykedek, a második babám "könnyebb baba" lesz mint az első. Hátha most megúszom a hasfájást, a brutál fogzást, hátha már pár hónapos kortól átalussza az éjszakákat (a 2 évesünk még mindig ébred éjszaka, már alig bírjuk), hátha nem lesz ilyen brutál nehéz a saját ágyba szoktatás, hátha elfogadja a kiságyát stb. Persze tudom, hogy ő is egy külön egyéniség lesz és olyan baba lesz amilyen...
Ráadásul félek, a második érkezése borít mindent és úgymond visszalépünk. Ne értsetek félre imádom az anyaságot, a gyerekünket és már alig várom a kistesót, csak most így nagy pocakkal biztos már nehezebben viselem a fáradtságot.
A kötekedő "minek vállaltál be még egy gyereket" kommenteket a családi kapcsolatokba írjátok kérlek.
hogy változnak az anyukák....
régebben azért voltam lepontozva egy olyan jellegű kérésben, hogy inkáb babán, vagy anyán múlik az hogy nehéz vagy könnyű vele, és én az anyára szavaztam, mindenki jött a babák természetével, meg hasonló..
holott én is úgy gondolom mint fentebb itt valaki, ők tökéletesen születnek, csa elrontani lehet őket(kezdve azzal, hogy nincsenek szokásaik sem)
Érdekes, amiket írtok a babákról. Kíváncsi vagyok, mit gondoltok a mi esetünkről.
A kisfiam 3 hónapos koráig gyönyörűen szopizott, gyönyörűen gyarapodott. Igaz a saját ágyában nem volt hajlandó aludni, egyszerűen amint letettem, már kipattantak a szemei és sírt. Magam mellé vettem..
Aztán 3 hónapos korában, egyik pillanatról a másikra nem fogadta el a cicit. Először csak napközben nem, utána már éjjel-hajnalban sem. Pedig semmi nem változott körülötte, mindent ugyanúgy csináltam...Aztán jött a tápszer, a hasfájás.. onnantól kezdve szint végig hasfájós volt, bekapcsolódott a fogzás is... voltak mondjuk 1-2 hetek, míg aludt rendesen éjszaka (egy idő után már külön ágyban), aztán mindig visszatért valami, hasfájás, vagy fogzás...
Nekem csak az a fura, ha anyukán múlik minden, akkor miért lehet ez, hogy egyik napról a másikra nem akar egy baba szopizni? (1 hónapig próbálkoztam még, lefejni tejet, azt adni, cicit kínálni, de 4 hós korában feladtam..) Illetve hogy lehet az, hogy mondjuk 1-2 hétre szuper alvó egy baba, aztán megint alig lehet letenni aludni, és éjszakánként sír, fent van?
Illetve most (vagyis még mindig) kivizsgálás alatt vagyunk, most diétán van, és 1.5 hónapja, egyik napról a másikra átalussza az éjszakát (2 éves múlt). Én nem csináltam semmit másképp, mint eddig, legalábbis nem érzem úgy.
Kérdező, a kérdésedre válaszolva, reménykedni fogok, hogy könnyebb természetű legyen a kistesó :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!