Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bevállalnál egy 3. babát,...

Bevállalnál egy 3. babát, bízva abba, hogy hátha a kívánt nemű baba lesz?

Figyelt kérdés

Mondjuk lenne két egynemű babád (2 fiú vagy 2 lány) és szeretnél egy ellenkező neműt is. Mondjuk te is és párod is benne lenne, jutna is neki hely, anyagilag is még elbírnátok.

Mondjuk így 2 gyereknek össze kell költözni mindenképp egy szobába, mert csak 2 gyerekszoba van, nem lehet 3-at varázsolni belőle.

Valaki be is vállalta? Megbánta?

Van olyan, aki nem vállalta be, de mondjuk megbánta?

Ha nem jön össze a kívánt nemű gyerek, bele lehet nyugodni, nem fog "fájni" életem végéig, hogy nem lehett mindkét nemű babám?

Annyira vágynék egy ellenkező neműre. Ettől függetlenül imádom a gyerekeimet.

Kicsit az is visszatart, hogy a 2. gyermekem születése előtt 2 terhességet vesztettem el, nagyon fájdalmas volt és végig aggódtam a terhességemet.

2015. márc. 15. 23:39
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Mindig úgy akartuk, hogy egy-egy legyen mind a két nemből, de most van két egyneműnk. Hatalmas csodának tekintjük az elsőt, hisz ő az első, 2.-kat meg azért, mert azt hittem, nem marad meg. 2 vetélés után már teljesen feladtam. Aztán mégis ő megmaradt, de a szülésnél megint egy hajszálon múlt. Csodálatos testvérek, a nagy imádja a kicsit és biztos visszafelé is így van, mert mikor a nagy mellette van, nagyon nyugodt a kicsi. A nagy 4.5 éves, a kicsi 3 hónapos. Hihetetlen, mennyire imádja a nagy a kicsit, már az boldogság nézni, ahogy körülugrálja, óvja, félti.

Második alkalomra egy ellenkező neműt akartunk, ettől függetlenül imádjuk a kicsit-hogy ne imádnánk.

Férjem mondja mindig, hogy ha biztos tudná, hogy a következő az ellenkező nemű lenne, belevágna a 3.ba. Én kérdem tőle, hogy mi van, ha az is ugyanolyan nemű lesz, erre azt mondja, hogy akkor így jártunk:D

Egyik haverjáék addig gyártották a gyerekeket, míg nem lett végül egy különböző nemű. 5 gyerekük van. Elmondásuk szerint nem bánták meg. Habár én azt hiszem max csak még egyszer ugornék neki. Ha 3. alkalommal is ugyanilyen nemű lenne, imádnám őt is, nem tudom elképzelni, hogy ne. Ha a kívánt nemű lenne, attól még a két másik iránt nem változnának az érzéseim és a 3.-at se szeretném jobban, mert nem csak olyan neműt akartam, hanem mind a kettőből akartam.

Nem tudom, nehéz döntés.

Csak ki szerettem volna "próbálni" mind az anya-lánya, mind az anya-fia kapcsolatot.

2015. márc. 16. 08:28
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig is fiús anyukaként láttam magam, ahogy elképzeltem milyen leszek anyukaként. Erre van 2 lányom. Imádom szeretem őket, de szerintem egy harmadik lány már sok lenne. Amikor egyszerre állnak neki nyafogni, a hajam leugrik. :) Ennek ellenére soha nem cserélném le őket. Harmadik gyereknek nagyon jó lenne egy fiú, anya pici fia, de ha úgy döntünk, hogy jöjjön egy harmadik baba is és mégis lány lesz, ugyanúgy fogom őt is szeretni, mint a másik kettőt.
2015. márc. 16. 08:31
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két fiam volt,7 és 11 évesek amikor eljött az az érzés,hogy nagyon vágytam egy kislány után.Szerencsére a férjem is ugyan így érzet,és bevállaltuk a harmadikat aki kislány lett. Soha egy pillanatra nem bántuk meg,sőt úgy érezzük vele lett teljes a család.
2015. márc. 16. 10:30
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
NEM!Nekünk 2 gyerekünk(fiunk) volt már,amikor úgy döntöttünk,hogy szeretnénk még egy 3.-at.Igazából egyáltalán nem gondolkoztunk azon,hogy milyen nemű lesz.Szinte esélytelen volt a kislány,mivel közel 100 évre visszamenőleg nincs lány a férjem családjában.Ennek ellenére kislányunk született.De mi egy 3. fúcskának is ugyan úgy örültünk volna....nekem nem volt vetélésem,abortuszom,de ha lett volna még inkább úgy érezném,hogy mindegy,csak egészségesen megszülessen!3 gyerekes
2015. márc. 16. 10:56
 15/21 anonim ***** válasza:
Csak ezért nem. Megértelek egyébként, mert én világ életemben azt képzeltem el, hogy kislányom lesz, legalábbis elsőre, úgy voltam vele, hogy utána tényleg mindegy, csak legyen egy lányom. Mázlim van, mert most várom az elsőt, és kislány, de ha fiú lenne, akkor biztos, hogy bennem is ott lenne, hogy "na, majd a következő lány lesz" (két gyereket mindenképpen szeretnénk). Harmadikat viszont nem vállalnék csak azért, hogy hátha lány lesz, akkor sem, ha két fiam lenne. Akkor vállalnék, ha úgy érezném, újra babázni szeretnék, hogy vágyom még egy gyerekre, hogy 5 fővel lenne teljes a család. Reménykedni az ellenkező neműben ettől még persze nem bűn. De ha tényleg csak ennyi lenne a motiváció, hogy "hátha lány lesz", és amúgy annyira nem akarnék én már több gyereket, akkor nem vállalnám.
2015. márc. 16. 11:24
 16/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Van egy 8,5 hónapos kisfiam, aki a páromnak már a második fia. Nagyon lányt szerettünk volna, de szerencsére kisfiú lett. Olyan jó, hogy a nemet nem mi döntjük el, mert így egy csodaszép, okos, egészséges kisfiam lett. :)

Egyébként ott van az űr, amit csak egy kislány tölthet be, így tuti biztos akar a párom is még egy babát. Ha az első kislány lett volna, akkor biztosan nem vállalna be még egyet. Mindenképpen akarok édestestvért a kisfiamnak, hiszen a féltestvérével nem lesz olyan igazi testvéries a viszonyuk, márcsak a nagy korkülönbség miatt is.

És az álmomban is úgy él, hogy a bátyó vigyáz az ő kis húgocskájára. De ha mégis kisfiam lesz, akkor is én leszek a világon a legboldogabb.

Kérdésedre válaszolva, én meg tudlak érteni, és igen, bevállalnám. :)

2015. márc. 16. 12:26
 17/21 anonim ***** válasza:

Nekem 3 lányom van. Ha fordítva lenne, és 3 fiam lenne, biztosan vágynék még egy kislányra, így viszont valami furcsa oknál fogva nincs hiányérzetem.

Nagyon élvezem, hogy lányos anyuka vagyok.

2015. márc. 16. 13:44
 18/21 anonim ***** válasza:
Mi igen. Es meg is beszeltuk. Nekem mar van egy lanyom az elozo hazassagombol, a mostani ferjemmel 1 kozos lanyunk van. A kapcsolat legelejen 3 kozos babat beszeltunk meg, azaz osszesen 4 gyermek. Aztan en tul soknak gondoltam a 4 gyereket, igy mondtam, hogy 2 kozos legyen. Es csak akkor legyen negyedik gyerek, ha a harmadik nem fiu. Ugyhogy most attol fugg, hogy a harmadik milyen nemu lesz. Ha 4 lany lesz akkor meg igy jartunk, az a maximum amennyit el is tudunk tartani tisztessegesen.
2015. márc. 16. 14:44
 19/21 anonim ***** válasza:
Dédapósom szerint: egy szerszámból egyfélét. Terhes lettem, fiút akartam, lány lett! Beleszerettem! Másodjára is terhes lettem, lányt akartam, fiú lett! Beleszerettem! Mind a kettő a férjem gyermeke (szóval dédpapi tévedett, de imádtuk őt!)! Ember tervez, isten végez! Alapigazság, bár nem vagyok vallásos, de a tény az tény! 2-szer voltam terhes, egyszer sem azt kaptam, amit akartam és imádom mind a kettőt!
2015. márc. 17. 01:17
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Persze, imádom én is mind a kettőt, ők az életem, de valahogy jó lenne egy gyerek a másik nemből is, hogy kipróbáljam, milyen is az. Nálunk talán van esély 3. alkalommal, mert többnyire nálunk is egyfélék születtek a családból, de aki többször nekiugrott a témának a családban, azért sikerült:D

Egyelőre persze nem annyira téma ez nálunk, mert 3 hós a pici. Majd elválik.

2015. márc. 17. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!