Olyan anyukák véleményére vagyok kíváncsi akik, fiút/ lányt akartak és ellenkező nemű baba lett! Hogyan tettétek magatokat túl rajta?
Az első kislányunk után mi fiút szerettünk volna, de a második gyermekünk is lány lett. Kicsit mi is elkeseredtünk, de napról napra fakul ez az érzés, és egyre jelentéktelenebbé válik. Néha még felemlegetjük. Most 3 hónapos a pici.
Nálunk ez azért is más a történet egy kicsit, mert a páromnak volt már egy kisfia előző kapcsolatából, aki 5 évesen meghalt. Régen történt, de szerintem ezen soha nem lehet igazán túllépni. Talán megnyugvást hozott volna a páromnak, ha megint születik egy kisfia, de talán pont azért jobb, hogy lánykáink lettek, mert így biztos nem fogja hasonlítgatni az első gyermekéhez őket.
Egyébként imádja a lányokat, főleg, hogy inkább rá hasonlítanak :).
Én pedig nemrég gondolkodtam azon, hogy valójában lányos anyukának tudom magam elképzelni.
ismerekegy anyukát, akik fiút akartak, lány lett
az anyuka teljesen átfordult, állandóan azt hangoztatta, hogy az ő lánya exrém lányos, már kiskorától megállapította ezt róla az orvos is, hogy még a kéztartása, mozgása is miyen cuki csajos, stb stb
szóval valahogy úgy dolgozta fel, hogy rózsaszín marcipánként beszél róla
és úgy tett, mintha megint lányt szeretne másodiknak
merthogy ő lányos anyukának érzi magát, fiú lett, utána meg arról ajnározott egyfolytában, mindenkinek ecsetelte hogy neki bezzeg fia lett..
másik ismerősöm elmondása szerint elsírta magát a születésnél hogy nem lánya lett..
én meg azt kaptam amit vártam (de már gyerekkorom óta)
még terhesen elgondolkodtam azon, ha mégsem az lenne, akkor lehet idegebb lennék vele, ami nem is baj, mert legalább erős egyéniséggé válna, mert én nagyon anya szoknyája melletti voltam és ma is olyasmi.
Bár nekem fiam lett, és fiút is akartam, de nagyon megértem, amit érzel. El se tudnám magam lányos anyának képzelni. Amikor mentünk az ultrahangra, végig azon gondolkodtam, hogy fogom feldolgozni, ha lány lesz. Mikor mondták hogy fiú, elsírtam magam örömömben.
Most, hogy megszületett, igazság szerint nem érdekel, hogy fiú vagy lány, mert imádom :)
Az a furcsa, hogy mostanában amikor ruhát megyünk venni a fiamnak, mindig megnézem a lány ruhácskákat is. Hamarosan szeretnénk egy második babát, de most már nincs bennem az az érzés, hogy fiúnak kell lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!