Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ilyen sok az érdektele...

Tényleg ilyen sok az érdektelen férj?

Figyelt kérdés

Egyre-másra olvasom itt a kérdéseket, hogy az anyák nem bírják egyedül, a férj nem segít, be vannak zárva, stb. Ez most csak véletlen feltorlódott, vagy tényleg ennyire általános jelenség?

A gyerek előtt is ilyen volt a férj? Vagy megváltozott? Vagy ennyire nem ismerték egymást?

A férj csak hazamegy, és pihen, ne zavarják és legyen csend? Ez komoly?

Vagy csak a nő akarta annyira a gyereket? Nem tudom megérteni, hogy jöhet létre ilyen helyzet.

Az emberek ennyire abban élnek még mindig, hogy egy kisbaba csak cuki és nincs vele semmi baj?

2015. márc. 15. 14:58
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ez egy komplex szocializációs probléma. Voltam kint többször arab országokban és ott teljesen más, ami a családban van. A gyerek érték és mindenki felelőssége. A baba járt körbe a nagycsalád mindegyik tagja kezében, anya közben ült és trécselt, pihent. A fiúk is ugyanúgy babáztak, mint a lányok. A kamasz fiúk is. A 90 éves nagypapa is. A nők etették, tették tisztába, a férfiak játszottak vele. Nagyon jó volt látni, sokkal összetartóbbak, mint mi.

Nálunk nincs erre korán szocializálódás, csak annál, aki nagycsaládban nő fel. Iskolában nem tananyag, nem téma a család, gyermekvállalás, csak a matek, meg a magyar stb. Sok fiatal úgy nő fel, hogy még babát sem látott rendesen, nemhogy a kezében fogott volna. Az anyák meg védik a fiaikat, hogy ez nem az ő dolguk, nekik tanulni, dolgozni stb kell. Én ezt tapasztaltam a szűk környezetmben. Utána meg csodálkozunk.

A kisbaba valóban inkább a nők dolga VOLT, amíg az emberek nagycsaládban éltek és az anyának számtalan segítsége volt. Ma már más világ van, amihez a társadalmi elvárások szerint a nőknek kellene alkalmazkodni. Ezeket a társadalmi elvárásokat is sok esetben a NŐK irányítják azzal, hogy kivonják a férfiakat a gyerknevelésből. (pl anyós védi a kicsi fiát)

2015. márc. 16. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!