Tényleg ilyen sok az érdektelen férj?
Egyre-másra olvasom itt a kérdéseket, hogy az anyák nem bírják egyedül, a férj nem segít, be vannak zárva, stb. Ez most csak véletlen feltorlódott, vagy tényleg ennyire általános jelenség?
A gyerek előtt is ilyen volt a férj? Vagy megváltozott? Vagy ennyire nem ismerték egymást?
A férj csak hazamegy, és pihen, ne zavarják és legyen csend? Ez komoly?
Vagy csak a nő akarta annyira a gyereket? Nem tudom megérteni, hogy jöhet létre ilyen helyzet.
Az emberek ennyire abban élnek még mindig, hogy egy kisbaba csak cuki és nincs vele semmi baj?
Ez egy komplex szocializációs probléma. Voltam kint többször arab országokban és ott teljesen más, ami a családban van. A gyerek érték és mindenki felelőssége. A baba járt körbe a nagycsalád mindegyik tagja kezében, anya közben ült és trécselt, pihent. A fiúk is ugyanúgy babáztak, mint a lányok. A kamasz fiúk is. A 90 éves nagypapa is. A nők etették, tették tisztába, a férfiak játszottak vele. Nagyon jó volt látni, sokkal összetartóbbak, mint mi.
Nálunk nincs erre korán szocializálódás, csak annál, aki nagycsaládban nő fel. Iskolában nem tananyag, nem téma a család, gyermekvállalás, csak a matek, meg a magyar stb. Sok fiatal úgy nő fel, hogy még babát sem látott rendesen, nemhogy a kezében fogott volna. Az anyák meg védik a fiaikat, hogy ez nem az ő dolguk, nekik tanulni, dolgozni stb kell. Én ezt tapasztaltam a szűk környezetmben. Utána meg csodálkozunk.
A kisbaba valóban inkább a nők dolga VOLT, amíg az emberek nagycsaládban éltek és az anyának számtalan segítsége volt. Ma már más világ van, amihez a társadalmi elvárások szerint a nőknek kellene alkalmazkodni. Ezeket a társadalmi elvárásokat is sok esetben a NŐK irányítják azzal, hogy kivonják a férfiakat a gyerknevelésből. (pl anyós védi a kicsi fiát)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!