Mindenhonnan azt hallom, olvasom, hogy alacsony jövedelmű családba miért csinál a férj gyereket. Mert ilyenkor az anya ott sincs? Nyilván a barátnőivel kanasztázik?
A gyereket nem a férj csinálja, ahhoz azért 2 ember kell
Ha nincs mire gyereket vállalni, az 2 ember felelőtlensége, nem csak az egyiké
Nem tudom, te milyen környezetben hallod ezeket, de ez a kérdésed így erősen sarkított és kicsit provokatív is.
Egy normális párkapcsolatban a felelős gyermekvállalás két fél közös döntése és sok-sok dimenzió mentén (pl. anyagiak, kapcsolat, karrier stb.) kell mérlegelni közösen.
Ahol ez nincsen meg, ott alapvetően talán a kellő kapcsolati, érzelmi intelligencia és/vagy az előrelátás, tervezés képessége is hiányzik.
Ez van. Különféle emberek vannak- de ez nem ok egy ilyen provokatív kérdésre :)
Érdekes, az én környezetemben sehol sem hallom és sehol sem olvasom azt, hogy így mennének a dolgok.
Tudnál linkelni is? :)
(ne a gyakorin feltett kérdésekből indulj azért ki)
Én még nem hallottam ezt így sose.
Úgy szoktam hallani, hogy minek vállalnak gyereket, vagy sok gyereket. Többes számban. Szóval nemcsak a férfi, nemcsak a nő.
Mint a válaszadók többsége, én sem hallottam még soha ilyen formában feltett kérdést. Sőt: ha már a felelőtlen gyermekvállalás kerül szóba, a formula legáltalánosabban a "Miért SZÜL több gyereket az, aki az eltartás/nevelés követelményeinek nem tud megfelelni?"
A következtetésed, Kérdező ("szidjuk a férfiakat") tehát e vonatkozásban, de általános értelemben is rosszhiszemű, téves és tendenciózus. Vajon miért célod 'a' férfiakat valamiféle áldozati szerepben feltüntetni?!
Akkor Te nem olvasod a "mire szülnek ezek a nők" illetve "semmire szült" kérdéseket...
Mert ilyen is rengeteg van itt, sőt több mint az általad emlegetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!