Ti be mernétek így vállalni egy babát?
22 vagyok, nincs kapcsolatom, viszont szeretnék gyereket. Úgy tervezem, hogy egyedül vállalnám. Már el kezdtem gyűjteni.
Külföldön élek, így kicsit más az anyagi helyzet.
Közel két millió forint értékben takarékot kell félre tennem az első évre. Kocsi törlesztés, bevásárlás stb.
KB 200,000 Ft hiányzik a babakelengye pénzből. (400,000 már megvan)
A szülés biztosítás nélkül közel 2 millió. (Lehet olcsóbban is megúszom, de biztos ami biztos, legyen)
Az óvoda KB másfél millió egy évre. Ez húzós. ..
KB két év múlva diplomazok.
Összeszámoltam, hogy ezt kB 4 évbe fog telni mire összegyűjtöm.
Ti be mernétek így vállalni?
Nem!
Az más, hogy az ember netán egyedül marad egy gyerekkel, mert tönkremegy a kapcsolata az apukával, de hogy egyedül belevágni eleve? Nem! Egyértelműen.
Egy gyerek nem csak aranyos, egy gyerek nem csupa jóság, bizony vannak nagyon-nagyon nehéz helyzetek, amikhez valóban néha anyuka-apuka is kevés, nemhogy csak egy anyuka. Ettől függetlenül persze a legszebb dolog a világon szülőnek lenni és megéri, de nem könnyű. Egyáltalán!
És még csak 22 éves vagy. Az elkövetkezendő években még simán lehet párkapcsolatod és vállalhatsz szerelemből, közös elhatározással valakivel.
Nyilván felnő egy gyerek csonka családban is, ha úgy van, de azért hidd el, hogy sokkal jobb, ha egy normális emberrel megadod neki a lehetőséget, hogy lássa, milyen egy teljes család!
Nem. Apa nélkül tervezett én semmiképp.
Amúgy ha külföld, miért forintban számolsz? És hol van ez külföld?
Köszönöm az értelmes válaszokat. Termeszetesen apa mellett szeretnék vállalni, de ha nem jön össze, akkor egyedül vágok bele.
És nem 26 évesen akarok így szülni, hanem ha a harmincon bőven túl vagyok, és nincs párom.
Nem értem miért rossz az, ha szeretnék gyereket, és egyedül is belevagnek ha nincs más lehetőség.
A pénzt meg eleve most kezdtem gyűjteni, ha esetleg pár év múlva kapcsolatom lesz, lehessen mire alapozni.
( a pénzt pedig atszamolva írtam le forintba)
Azért gondolkodom igy, hogy majd egyedül, mert ha oda kerülök, hogy ketyeg az óra és nincs normális parkapcsolat, akkor egyedül is bele tudják vágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!