Végighallgatnád, vagy visszaszólnál? Mit teszel, ha az utcán beszól valaki a babáddal/gyerekeddel kapcsolatban?
Nem vagyok egy áldozat típus, de türelmem az végtelen. Van egy másfél éves lányom. Az a helyzet, hogy nagyon vékony testalkatú vagyok, mindig is az voltam. Ráadásul átlagosan 12-16 évesnek néznek. Pedig 30 vagyok.
Sokat hallom, hogy így, vagy úgy toljam a kishúgomat. Vigyázzak, mert fúj a szél. Hol van az anyja a babának, stb. Ezt tisztázni szoktam, ha mondjuk boltban vagyunk és nem a mellettünk elszáguldó nénike mondja. Ilyenkor elnézést kérnek jobb esetben.
De van pár eladó, akikkel napi szinten találkozunk. Ha megyek, ők rögtön elkezdik mondani a magukét: így tegyem a babakocsit, úgy kössem be a gyereket, vegyem ki, igazítsam meg a sapkát, főzzek ezt-azt úgyis ráérek. Pedig tudják, hogy teljes állásban dolgozok...
Semmi kedvem ilyeneket végighallgatni, van nekem egyéb dolgom is. Valami jó szöveg kellene, ami után békén hagynának.
Már visszaszóltam néhányszor szépen és kevésbé szépen is. Erre vérig sértődtek és annál jobban mondják a magukét.
Idegeneknek: Elnezest ismerjuk egymast?
Boltosnak: Nem emlekszem, hogy kertem volna tanacsot?! vagy Elhiszem, hogy nagyon unatkozol, en viszont sietek!
Köszi a válaszokat :)
Csak azért bosszant már ez a dolog, mert egyáltalán nem érzem magam elveszettnek, nem bénázok soha a pénztárnál sem... De az itteni anyukák is panaszkodtak, hogy nekik is mondják a jobbnál jobb tanácsokat :D
Van pár válasz, ami megtetszett, ki is fogom próbálni :)
Megmondom őszintén, ezeket el szoktam engedni a fülem mellett. Abban, hogy tegyed a kocsit, lehet hogy segíteni akar, hogy elférjetek. Sapka ügyön nevetnék egyet, ha éppen nem lóg a szemébe a babának, nem azért szólt. Ha igen, megköszönném és kivenném a szeméből. Főzésre "köszönöm a tippeket", majd továbbmennék.
Nem szabad ezekbe belemenni, hadd szövegeljenek, most komolyan, kit érdekel?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!