Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adóbevallás TGYÁS és GYED...

Adóbevallás TGYÁS és GYED alapján - ez lehetséges? Részletek lent.

Figyelt kérdés

2009-ben csak tgyás és gyed bevételem volt. A minap megkaptam az igazolásokat az adóbevalláshoz. Kitöltöttem az adatlapot az apeh honlapjával ahogy korábban is. Döbbenten azt láttam, hogy 50ezer adóhátralékom van...

Másnak is volt így? Elképzelhetetlennek tartom, hogy az állam mivel tőlük kapom rosszul von. Kérlek írjatok, hogy lássam, nem én rontottam-e el valamit vagy ezek a szemetek ezt tényleg megcsinálhatják... Már bocsánat, xde nagyon ki vagyok ezen akadva...

2010. febr. 15. 09:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A munkáltatódtól 09M30-as igazolás alapján tudud elkészíteni a bevallásodat.

Ha az OEP-től kaptad "ADATLAP a 2009. évre az egészségbizt.Pénztár által kifizetett adóköteles társadalombizt.ellátásról és levont adóelőlegről" igazolást az alapján.

A 0953-as bevallás 4. sorába beírod az összeget (más bérjövedelem).

a 30. sor jogosultság hónapok számát (12 hó), kihozza az összeget.

Az 55. sor levont adóelőleg (OEP-től vagy munkáltatótól).

Remélem érthető voltam, ha nem nyugodtan kérdezzél.

Üdv. Zs.

2010. febr. 16. 12:43
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Holnap megnézem a programban mit mutat, hátha okosabbak lettünk... :-)
2010. febr. 16. 20:25
 13/15 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó válaszoló, gondolom te nagyon érted, amit mi nem.Ha beírom a 30.sorba, hogy 12 hónap, akkor automatikusan kiszámolja az összeget és megjeleníti a 'C' oszlopban, de nekm is be kell írni külön ezt az összegeta 'B' oszlopba?máskülönben nekem kiírja a végén, hogy ezt az összeget kell befizetnem a bevallás benyújtásával egyidejűleg.És az lehetséges, hogy az adatlapon amit az OEp küldött ki azon úgy van írva, hogy a levont adóelőleg összege 0 Ft.viszont egy másik sorban van számított adóelőleg és az adott összeg.Ez most akkor hogy van?Alatta közvetlenül az adójóváírás összege ami szintén azonos a szám
2010. márc. 8. 10:35
 14/15 anonim ***** válasza:
....azonos a számított adóelőleggel?
2010. márc. 8. 10:37
 15/15 A kérdező kommentje:
Utolsónak - jogos kérdés, szerintem írj privát annak aválaszolónak, mert nem hiszem, hyog visszaolvassa már a kérdést. :-)
2010. márc. 8. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!