TGYÁS A MÁSODIK BABÁVAL?
Sziasztok!
2012. Januárjában jár le a GYED-em az első picivel és Májusra várható a második gyerkőc.
Több kérdésem is lenne, mert eléggé belebonyolódtam a témába.
A cégnél már 3éves a munkaviszonyom, mikor eljöttem a béremet megemelték brutto 200-ra, netto 130 körülre.
1, Hogyan járok a legjobban, ha január után betegállományba megyek vagy kiveszem az elmaradt kb. 30nap szabimat majd utána megyek betegállományba?
Befolyásolja ez a TGYÁS-GYED összegét?
Egyik sem befolyásolja a tgyás-gyed összegét.
A tgyásnak így is úgy is lesz maximuma (gyed max-al megegyezik).
Mivel a szabis pénz több, mint a táppénzes pénz (figyelem! egyből táppénz lesz), ezért azzal jobban jársz, ha szabit veszel ki. Viszont
a) ezt nem nagyon szeretik a munkáltatók
b) a Ketteske utáni időszakot kevesebb szabival nyitod.
Azt hallottam, hogy a TGYÁSNAK van maximuma mivel az előző picivel(2011-ben egész évben GYEDEN vagyok).
Találtam két kalkulátort, az egyik 128e ft körüli összeget ír a másik pedig 73000ft-ot a TGYÁSra.
Kb. mennyi lesz a valós netto TGYÁSOM, GYEDem?
Köszönöm szépen a segítségedet!!
Mivel sem azt nem tudjuk, hogy mennyi lesz jövőre a minimálbér, sem azt, hogy lesz-e szuperbruttó és adójóváírás, ezért csak találgatni lehet, hogy mennyi lesz a tgyásod.
A maximum meghatározása úgy szól, hogy a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a. Idén 78eFt a minimálbér, így a max. tgyás (=max. gyed) br. 109200 Ft, ez nettóban, adójóváírással, családi adókedvezmény nélkül 99110 Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!