Egyszerre csak egy járhatna? (tgyás vagy gyes? )
tartósan beteg a kisfiam,aki után ezért 3 éves kora után is gyes-t kaphatok.
ilyen esetben ha kistesó születne akkor őutána tgyás majd gyed járna de a fiam után már nem kaphatnék gyest?
így van.
Ezt be kell jelenteni a GYEs igénylésekor és aztán a beálló változásokat szintén.
Egyébként ha THGY-t igényelsz majd ott is kérdezik kapsz e valamelyik gyerek után valamit vagy valaki a családból.
Köszönöm a választ második!
mivel tartósan betegről van szó,igy a nagyi 8 órában továbbra is dolgozhatna akkor:)
nem kaphatja senki a családból.
Egy családban egy ellátás. Csak ha a nagyi a gyámja a gyereknek és saját háztartásában neveli.
Mert úgy kérdezik Önnek vagy más személynek folyósítanak e? És be kell írni a nagyit ebben az esetben.
Nem jár egészen biztos, hiszen akkor mindenki ezt csinálná.
Értem,akkor mégse:(
tehát akkor hiába tartós beteg,semmi nem jár neki csak emelt családi.
Szuper:(
ugyanis sokat segitett ez is eddig.
A nagyszülő részére a gyes jogosultság az előbbiek fennállása esetén is kizárólag akkor állapítható meg, ha ő maga megfelel a gyes jogosultság feltételeinek, és a szülő esetében is fennállnak a gyes jogosultsági feltételei.
A nagyszülő gyes jogosultságát akkor is meg kell szüntetni, ha olyan körülmény áll be, amely a szülő az ellátásnak saját maga általi igénybevétele esetén a gyermekgondozási segélyre való jogosultságának elvesztését vonná maga után.
Így van, megtaláltam a konkrét szabályt is.
Így van 2 gyerekre is egy ellátás, kivéve ha ikrek lennének.
Szívás, különösen ha valóban beteg a gyereked. Mert az én gyerekem tényleg az és költségei is vannak-úgyhogy tudom mennyit számít az az egyébként nem nagy, de mégis kapott pénz.
Nem sulyos betegség,táplálékallergia,de a neki való élelmiszerek többszörös áron vannak a normálnál,és ezért is jön jol ez a kis plusz.
Nem lesz még kisteso,de elgondolkodtam,hisz ameddig a betegség fennáll vagy 10 éves korig kapom utána a gyest.
Szoval azért ez elég nagy kicseszés,valahogy változtathatnának a rendszeren,mondjuk akinek 3 gyereke születik 3 éven belül(tudom,ők remélhetőleg nem kimondottan a gyesre vannak réászorulva)de azért ott lenne időszak ahol még 3 gyerek után kaphatna ellátást és kap max. egyet.
(a családi se a legtöbb,na de mindegy ki mennyire jómódú,mindenkinek jol jön bármiféle plusz bevétel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!