Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adóbevallás TGYÁS és GYED...

Adóbevallás TGYÁS és GYED alapján - ez lehetséges? Részletek lent.

Figyelt kérdés

2009-ben csak tgyás és gyed bevételem volt. A minap megkaptam az igazolásokat az adóbevalláshoz. Kitöltöttem az adatlapot az apeh honlapjával ahogy korábban is. Döbbenten azt láttam, hogy 50ezer adóhátralékom van...

Másnak is volt így? Elképzelhetetlennek tartom, hogy az állam mivel tőlük kapom rosszul von. Kérlek írjatok, hogy lássam, nem én rontottam-e el valamit vagy ezek a szemetek ezt tényleg megcsinálhatják... Már bocsánat, xde nagyon ki vagyok ezen akadva...

2010. febr. 15. 09:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

hát, akkor fordulhat elő, ha kérted az adójóváírást, de mégsem voltál rá jogosult. mert a tgyás annyira megemelte az éves béredet, hogy már átestél abba a sávba, ahol nem jár, vagy csak kevesebb, mint amit adtak.

vagy: elszúrtak valamit a munkáltatódnál.

noj

2010. febr. 15. 09:05
 2/15 anonim ***** válasza:
Mivel írtad, hogy tgyást is kaptál, nem lehet, hogy az a gond, hogy gyed alatt kértél adójóváírást és nem járt volna? Milyen összegek vannak az adójóváírás sorban?
2010. febr. 15. 09:05
 3/15 anonim ***** válasza:

Mennyi volt az össz ellátásod? Kérted-e az adójóváírást.

1.250.000,- Ft-ig jár a teljes adójóváírás (136.080,- Ft éves szinten, havi 11.340,- Ft), az felett csökkenő összegban 2.762.000,- Ft-ig érvényeaíthető.

2010. febr. 15. 09:08
 4/15 anonim ***** válasza:
Én nem hinném, hogy a TGYÁS vagy a GYED ennyit dobott volna a jövedelmeden, mivel mindkettő a jövedelem 70%-a, de maximum 90 ezer forint. Szerintem valami tévedésről lehet szó. Nekem 76 ezer volt a TGYÁS és 66 ezer a GYED, úgyhogy én ettől nem félek, hogy hátralékom lesz.
2010. febr. 15. 09:50
 5/15 anonim ***** válasza:

Utolsónak:

Csak bizonyos esetekben van maximuma a tgyásnak, normál esetben nincs. Ezért előfordulhat, hogy ennyit dob az éves jövedelmen.

2010. febr. 15. 09:59
 6/15 anonim ***** válasza:
9.50.-esnek: A tgyás nincs maximalizálva, tehát ha valaki havi 300 ezret keresett, az 210 ezer ft tgyást kap. kérdezőnek: Valószínűleg kérted az adójóváírást és nem járt volna a maximum 11.340 ft, csak 7000 ft körül, így a különbözetet vissza kell fizetned.
2010. febr. 15. 10:03
 7/15 anonim ***** válasza:
9.50-es vagyok. Akkor csak a GYED van maximalizálva? Végül is nekem mindegy, mert már mindkettőn túl vagyok és ez a veszély amúgy sem fenyegetett!
2010. febr. 15. 10:08
 8/15 anonim ***** válasza:
Igen. A gyednek minden esetben van maximuma. A tgyásnak pl. akkor ha a két gyerek között nem mész vissza dolgozni. Ekkor a szerződésed szerinti bérből számolják a tgyást, de max. a minimálbér kétszeresének a 70%-a. Én ezt szívtam meg :(
2010. febr. 15. 10:10
 9/15 A kérdező kommentje:
Hol kellett kérjem at adójóváírást anno? Mert szerepel abban asorban összeg, 97e körül. A Tgyásom nagyon jó volt, ezért a 2008-as évre elkészített bevallásban semmi kedvezményre nem voltam jogosult a fizum alapján, így ennél sem gondoltam volna semmiféle jóváíráásra, így nem emlékszem olyanra, hogy én valahol kértem ezt. Most ez így nagyon szívás... Hol tudok vajon ennek utánanézni?
2010. febr. 15. 13:59
 10/15 anonim ***** válasza:
Szia!Én 2009-ben nem kértem az adójóváírást,május közepéig tgyást kaptam,utána gyedet.Könyvelő csinálta az adóbevallásom,120ezret visszakapok.
2010. febr. 15. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!