Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti így belemernétek vágni?

Ti így belemernétek vágni?

Figyelt kérdés

Párommal gyereket szeretnénk.

7 éve vagyunk együtt ebből 2 éve együtt is lakunk a kapcsolatunk viszonylag biztosnak mondható.

Az én fizetésem 120 000 Ft körül van.

Páromé 70 000- 100 000-ig változó.

Anyukánéknál lakunk de van egy teljesen különálló házrészünk a rezsink mindennek együtt 35 000 Ft-ból kijön.

Ezen felül még van egy autó hitelünk ami 21 000 Ft ezt még 3 évig kell fizetnünk.

Megtakarított pénzünk van. Igaz nem sok de valamennyi van.

Nagyon félünk, hogy ennyi pénzből gyerek mellett nem jönnénk ki.

Ti, hogy gondoljátok?

Nem szeretném ha a gyermekem nélkülözne mert én meggondolatlanul vágtam bele.

2015. febr. 24. 13:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
63%

7-es vagyok. Aki lepontozott, attól kérdezem, hogy mi nem volt hasznos a válaszomban, vagy mi olyat írtam, ami nem jó. Most komolyan.

A csed és gyed összegét előre nehéz kiszámolni, hogy nincs meg a szülés időpontja, mivel terhes sem vagy még.

Alap: szülést megelőző harmadik hónaptól visszafele nézik, hogy van-e 180 v. 120 bérezett napod-e. Ha igen, akkor annak a bruttó átlagának a 70%-a csed és gyed. Persze bruttóban. Az igénylést megelőző év első napjáig mennek vissza, hogy van-e 180 v. 120 bérezett napod-e.

Ha nincs, akkor tényleges bér v. szerződés szerinti bér lesz az alap.

2015. febr. 24. 21:17
 12/19 anonim ***** válasza:
49%

Ha 50-et félre tudtok tenni, akkor hajrá. Én csak pár hónapot várnék, utána belevágnék. A terhesség alatt már nem biztos, hogy sikerül ennyit félretenni, (orvos, egyebek, esetleg táppénz) de ha most van tartalékotok, és sikerül kb 200-250ezret még hozzátenni, akkor szerintem menni fog. Hogy te mennyit kapnál, az sok tényezőtől függ, bejelentett munkád van-e, mióta vagy ott, mennyi a kereseted.

Ja, és nem tudom, melyik részében élsz Békés megyének, azért itt is vannak jobb fizetések, van elég bölcsihely, szóval én is azt tanácsolom, menj vissza dolgozni a 2 év után, mert a GYES-ből nem fogtok megélni. A párod fizetése nem elegendő, nemhogy félre tenni nem fogtok tudni, de 100-130ezerből három ember csak éhezni tud. Főleg, hogy még akkor is lesz hitel.

2015. febr. 25. 05:29
 13/19 A kérdező kommentje:

2 éve van állandó munkahelyem.

Csak az alapbér számít bele vagy mindig az amit ténylegesen kapok? Mert nekem sok a pótlék a bérembe.

Ha elmennék táppénzre a terhesség alatt akkor az befolyásolná az összeget?

Sajnos egyenlőre nem sikerült jobb helyet találnunk páromnak de folyamatosan keressük.

2015. febr. 25. 14:44
 14/19 anonim ***** válasza:

Nem csak az alapbér, ha meglesz 180 v. 120 bérezett napod, akkor pótlékok, túlóra, prémium is beleszámít.

Táppénz nem rontja le, de nem bérezett nap, amit táppénzen töltesz.

2015. febr. 26. 21:29
 15/19 anonim ***** válasza:
Én belevágnék! Sok sikert!
2015. febr. 26. 21:57
 16/19 anonim ***** válasza:
48%

Mi 240.000 körül keresünk ketten + havi 12.000 cafeteria a részemről, albérlet, ami mindenestül 60.000-be kerül. Mi még nem vállaljuk be a gyereket, igaz szeretnénk már nagyon. Nem anyagi megfontolásból, hisz 100.000 fölött takarítunk meg havi szinten, csak még inkább gyűjtögetünk, mert lakást akarunk venni.

Ha nem terveztek elköltözni saját lakásba, akkor nem igazán van értelme mire várnotok. Meg amúgy sem, mert közös háztartásban olcsóbban kijöttök, akár gyerek mellett is tudtok félrerakni így.

2015. febr. 26. 23:30
 17/19 anonim ***** válasza:

Kérdező, a BRUTTÓ átlagbéredet nyilván tudod, ha nem, számolgasd össze és vonj átlagot, és itt kaphatsz egy megközelítő értéket a kalkulátorral:

[link]

2015. febr. 26. 23:33
 18/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi segítségeket.

Kedves utolsó ez amit ez a kalkulátor ír ez igaz lehet?

Mert e szerint a gyermekágyim annyi lenne az adókedvezménnyel mint jelenleg a fizetésem.

Ez nekem egy kicsit hihetetlen.

És később is csak 13 000 Ft-al csökkenne.

2015. febr. 28. 11:27
 19/19 anonim ***** válasza:

Pedig megközelítőleg igaz. Én pont azt számoltam, hogy ha megszületik a második babánk, akkor közel annyit fogok kapni az elején, mintha dolgoznék, sőt, mivel már két családi pótlék jön, ezért valamennyivel több is lesz a bevétel. Nyilván a kiadás is, de az adókedvezmény miatt sokaknak nem csökken jelentősen a bevételük, vagy van, akinek egyáltalán nem. Persze magasabb fizetésnél ez nincs így, de ha valaki annyit keres, mint te vagy én, akkor nincs jelentős csökkenés.

Jó, persze az ilyen kalkulátoroknak nem szabad teljes mértékig hinni, de egy megközelítő összeget tud számolni.

2015. febr. 28. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!