Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az abortuszról?

Mi a véleményetek az abortuszról?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, mert én nagyon elítélem. De egyesek csak fogják magukat és elmennek rá, mint egy mandulaműtétre. Én megértem, hogy lehet olyan élethelyzet (pl. ne adj' Isten, valakit megerőszakoltak), de én akkor sem értek meg rengeteg nőt, akit az anyagiakra, élekörülményekre, stb. fogja. Más meg mindent megtesz egy babáért. Bocs mindenkitől, akit esetleg megbántottam, de egy ismerősöm most megy az 5. beültetésre és nyilván ezért (is) vagyok ezeken ennyire felháborodva. Vagy én vagyok nagyon szélsőséges?
2010. febr. 12. 19:54
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Még egyszer köszönöm a válaszokat. Mindenkinek megvan a maga véleménye, nekem többen írták, hogy ne ítélkezzek, mert nem ítélkezhetek, ebben van is igazság, minden helyzet más, de már ha ítélkezni nincs is jogom, véleményem még lehet. Mint említettem, bizonyos élethelyzetekben teljesen elfogadhatónak tartom, de az abortuszok kicsi százaléka bűncselekmény vagy betegség következménye. A nagyobb hányad -ahogy egy válaszoló megfogalmazta- az ún. divat-abortusz és nekem ez szúrja a szemem.

Mielőtt lehurrog bárki is, nem szándékozok vitát szítani, csak kíváncsi voltam az emberek véleményére, ennyi. És senkit sem akartam megbántani, én így gondolom, más meg máshogy, ettől kerek a világ.

2010. febr. 14. 21:44
 22/24 anonim válasza:
100%

Ne ítélj hogy ne ítéltess, na pont ez volt a mai született feleségek epizód címe :D x) lol. nem vok vallásos vagy ilyesmi, félreértés ne essék.

Én abortuszpárti vagyok (mert ha van abortuszellenes akkor van abortuszpárti is). Millió és egy oka lehet annak, hogy valaki miért akarja elvetetni,mint ahogy ti is írtátok (betegség, rossz anyagi háttér, erőszak, vagy még ha védekeztek is, akkor is előfordulhat). De ezen felül nekem alapból is az a véleményem, hogy ez teljesen legális, és egyáltalán nem gyilkosság. Az élet ott kezdődik, hogx a gyerek megszületik (ez persze megint relatív, ki honnan számítja). Én innen számítom. És minden nőnek jogában áll eldönteni hogy akarja e vagy sem. Ha valakinek van egyáltalán joga ahhoz hogy elvegye ezt az "életet" (ha annak nevezzük) akkor az maximum az lehet aki adja. Ha joga van adni akkor joga van elvenni is. Szal sztem mindenkinek szíve joga. Én nem akadok fenn rajta.

2010. ápr. 15. 00:00
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
"Az élet ott kezdődik, hogx a gyerek megszületik (ez persze megint relatív, ki honnan számítja). " a magyar jog pl. a 12. héttől számítja. onnantól a magzat nemcsak hogy élőlény, hanem jogképes is (tehát pl. öröklés útján vagyont szerezhet. fura, de így van :)). az abortusz is csak a 12. hét előtt legális. én egyébként nem ítélem el, aki így dönt, nyilván oka van rá, ilyesminek senki nem teszi ki magát csak úgy, főleg mert későbbiekben is lehetnek egészségügyi következményei.
2010. ápr. 15. 00:11
 24/24 anonim válasza:
Én most nem a kérdésre adnék választ, inkább azoknak szól ez akik bántanak másokat mert abortuszra mennek. A férjemmel fél évig próbálkoztunk mire összejött a babánk, most 7 hónapos a picurkám. Szülésnél komplikáció lépett fel, 22 óra vajúdás után megcsászároztak, de addigra a pici már be volt szorulva a szülőcsatornába, és mikor kivették 3 helyen szakadt a méhem. Csak annyit láttam hogy mindenki rohangál, és azt mondják hogy nagyon vérzek. Majdnem elvéreztem a szülés alatt. Akkor azt mondta az orvosom, hogy 3-4 éven belül ne vállaljak még egy babát, mert a méhem még nem áll készen arra hogy kihordjak egy babát. Fogamzásgátló mellett most megint terhes lettem, nem is értem hogy mikor próbálkoztunk nem jött össze csak fél év múlva, most meg gyógyszer mellett megfogant. A hormonok miatt nem volt jó az a gyógyszer amit szedtem. Szívem szerint megtartanám a babát, hiszen anyaként pontosan tudom mennyi örömöt jelent egy gyerkőc. De sajnos el kell döntenem, hogy azzal ha megtartom a babát, megkockáztatom hogy vagy nem lenne egészséges, vagy nem tudnám végig hordani és 2-3 hónappal hamarabb megszületne, és meghalna, vagy ami talán a legrosszabb ha én halnék meg és így egyedül hagyom a férjemet, és a lányomat. Ti mit tennétek abortuszellenesek a helyemben??? Most nem egy magzat életéről kell döntenem, hanem az egész családoméról.
2011. dec. 10. 07:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!