Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az abortuszról?

Mi a véleményetek az abortuszról?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, mert én nagyon elítélem. De egyesek csak fogják magukat és elmennek rá, mint egy mandulaműtétre. Én megértem, hogy lehet olyan élethelyzet (pl. ne adj' Isten, valakit megerőszakoltak), de én akkor sem értek meg rengeteg nőt, akit az anyagiakra, élekörülményekre, stb. fogja. Más meg mindent megtesz egy babáért. Bocs mindenkitől, akit esetleg megbántottam, de egy ismerősöm most megy az 5. beültetésre és nyilván ezért (is) vagyok ezeken ennyire felháborodva. Vagy én vagyok nagyon szélsőséges?
2010. febr. 12. 19:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
85%

Nem vagyok abortusz párti!!

DE vannak helyzetek, olyan családi körülmények, amikor a gyereknek is jobb ha nem születik meg.

2010. febr. 12. 20:50
 12/24 anonim ***** válasza:
42%
Miért kell hetente kiírni egy ilyen kérdést? Erre http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-.. érkezett 31 válasz, nem elég? Egy ilyen kérdés, csak arra jó, hogy csesztessék egymást az emberek. Ráadásul tudtommal benne van az oldal szabályzatában, hogy ne tegyél fel olyan kérdést, amit már feltettek. Ez a kérdés pedig már lerágott csont.
2010. febr. 12. 21:02
 13/24 anonim ***** válasza:
48%

biztosan van olyan élethelyzet, ahol nem nagyon van más megoldás. (kevés, de van.)

viszont azt én se bírom megérteni, amikor a 35 éves , egyébként már egy gyereket szült anya elveteti, amikor mindene megvan, pusztán kényelemből.

én magam sose lennék képes rá, meg 6. gyereknél sem, viszont nem mindenkit ítélek el, aki megteszi.

de ha valaki netán 8-9 hónapos baba mellett esik teherbe, és elveteti, őt pl. nem értem. hiszen minden ott van, csak pelenkát kell vennie.

noj

2010. febr. 12. 21:25
 14/24 anonim ***** válasza:
60%

Én csak indokolt esetben engedélyezném. Indokolt eset lenne ha pl megerőszakoltak, ha már van 3 babád, védekeztél és mégis terhes lettél, de nem tudnád felnevelni, eltartani....

De az, hogy tizenévesek nem védekeznek, mert apa majd kifizeti, na az felháborító és undorító!!!

Minden ilyennel megszületném és olyan párnak adnám, akinek nem lehet gyereke, sőt béranyának fognám és évente születnék vele egyet!!!

Persze ez is nehéz kérdés, hogy hol lennének a határok, és mindig van kivétel, de a hobby abortuszt abszolut elítélem!!

(anyukámnak is pl azért volt, mert a spirál mellett esett teherbe, és bizonyítottan megsértette a magzatot.Nyilván ilyen esetben nem kérném senkitől, hogy megszülje)

2010. febr. 12. 22:49
 15/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. febr. 13. 00:04
 16/24 A kérdező kommentje:
Ja, meg elnézést, hogy megsértettem a szabályzatot...
2010. febr. 13. 00:06
 17/24 anonim ***** válasza:
76%

Én nem itélem el. Sajnos vannak olyanok akiknek nem jön össze könnyen a gyerek, de érthetően erős érzelmeiknek nem kéne annyira elárnyékolni a logikájukat, hogy ezért mást okoljanak, akinek meg összejön, netalán akarta ellenére. Mert az az igazság hogy senki nem tehet arról ha neked nem jön össze (csak te vagy a párod vagy tényleg senki) bár valóban sajnálatos dolog. Persze érthetően felkavar, de ha valaki annyira akar gyereket akkor ne olvassa el az abortuszos kérdéseket.

Vannak esetek amikor nagyon is megérthető, pl erőszak, betegség, ha semmit nem tud neki biztosítani stb. Azokat az embereket elitélem akik 13 évesen a bulcsikban jól bebaszcsizva megbaszcsizódnak, és az olyanokat is akik még csak meg sem próbálnak védekezni és mindenkivel összefekszenek, de őket sem az abortusz miatt hanem egyszerűen azért mert utálom az ilyen élet formát (hulye tinik, buli, pia, pasik stb) Arról nem is beszélve hogy szerinted az ilyen nő milyen anya lenne? Meg azokat is elítélem akik csak szülik a gyereket halomra, vagy mert le sem sz*rják ha lesz mégegy vagy a másik oldal az "ahányat isten ad, mind kincs" és akkor utána meg a gyerek éhezik, a szülei meg szítkozódnak hogy nincs elég segély. Még a legjobb barátod sem ismerheted annyira teljesen hogy itélkezhess róla egy ilyen esetben, hát még egy idegent!

Az az igazság hogy ez midenkinek a magánügye, és nem hiszem hogy sok embert zavarni fog hogy ha te elitéled és szerintem neked is jobb lenne ha nem törődnél vele.

2010. febr. 13. 03:08
 18/24 anonim ***** válasza:
62%

Ismét egy provokáló kérdés ami hetente felmerül ilyen-olyan formában...

Mindig vita alakul csak ki semmi más.

Tudom jön a válasz nem kell rá válaszolnod ha nem akarsz hát ezt teszem maga a kérdésre nem válaszolok.

Ez csak OFF volt, bocsi

2010. febr. 13. 11:45
 19/24 anonim ***** válasza:
41%
Én elítélem.Ma már rengeteg fogamzásgátló módszer létezik.Aki nem tud felelősségteljesen szexelni,az vállalja a következményeit.Aki egyszer abortuszt csináltat,utána elkötném.Lehet,hogy kegyetlen,de tőlem nem kapna 2. esélyt,ahogy a babája sem kapott.Akárhogy is szépítjük,gyilkosság.
2010. febr. 13. 12:48
 20/24 anonim ***** válasza:
59%
Addig senki ne mondjon itéletet más emberek sorsa felett, amíg nem ÉLTE ÁT az adott szituációt! Ha pedig átélte, tudja, nem szabad itélkezni.
2010. febr. 13. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!