Aki azt a nevet adja a gyerekének, hogy mondjuk Kovács Réka Kata, az belegondol abba, hogy ez hogy hangzik?
Nem rosszindulatból kérdezem, csak az érdekel, hogy belegondol abba, hogy ez furcsán hangzik így, és ennek ellenére is ezt a nevet adja, vagy észre sem veszi. Nem akarok senkit megbántani, mindkét név nagyon szép, sőt úgy hogy Kata Réka pl semmi baj nem lenne vele, de így elég furcsán hangzik, én a magam részéről haragudnék egy picit a szüleimre ha így hívnának.
Volt egy ismerősöm babát várt, és egyszer elújságolta, hogy úgy néz ki megvan a neve, úgy fogják hívni, hogy Jakab Bernadett. Erre finoman megkérdeztem, hogy belegondolt-e abba, hogy benne lesz a gyerek nevében az, hogy Kabbe? Erre meglepődött, és közölte, hogy erre nem is gondolt, de milyen jó, hogy szólok,tuti nem lesz Bernadett mégsem....
:))
Réka Kata - Kaka- hát én sem adnám.
De már valóban milyen régen él ilyen névvel SarKAKAta és talán még senki sem csúfolta KAKÁnak. :))
Távolabbi rokonom keresztelte el a lányát Annának, ami nem lenne gond, ha a családnevük nem "k" betűre végződne.
Nem szóltam nekik, hogy mert most már minek, mire megtudtam, mi lesz a neve, már megszületett. Meg semmi közöm hozzá.
Egy biztos, mivel a mi nevünk is "k"-ra végződik, Anna nevű lányunk nem lesz.
A Sarki Kata gúnynevet hallottam legtöbbször Sarka Katára.
Egyébként szerintem a Sarka szóban lévő R betű a K előtt "tehet" arról, hogy nem egyértelmű az áthallás a Sarka Kata névnél a KAKA szóra. A mássalhangzó torlódás kicsit megtöri a kiejtés lendületét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!