Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki azt a nevet adja a gyereké...

Aki azt a nevet adja a gyerekének, hogy mondjuk Kovács Réka Kata, az belegondol abba, hogy ez hogy hangzik?

Figyelt kérdés

Nem rosszindulatból kérdezem, csak az érdekel, hogy belegondol abba, hogy ez furcsán hangzik így, és ennek ellenére is ezt a nevet adja, vagy észre sem veszi. Nem akarok senkit megbántani, mindkét név nagyon szép, sőt úgy hogy Kata Réka pl semmi baj nem lenne vele, de így elég furcsán hangzik, én a magam részéről haragudnék egy picit a szüleimre ha így hívnának.

Volt egy ismerősöm babát várt, és egyszer elújságolta, hogy úgy néz ki megvan a neve, úgy fogják hívni, hogy Jakab Bernadett. Erre finoman megkérdeztem, hogy belegondolt-e abba, hogy benne lesz a gyerek nevében az, hogy Kabbe? Erre meglepődött, és közölte, hogy erre nem is gondolt, de milyen jó, hogy szólok,tuti nem lesz Bernadett mégsem....

2015. febr. 17. 14:15
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Egyrészt én úgy tudom, hogy a kérdező nem pontozhat...vagyis pontozhat de azt a rendszer nem veszi figyelembe mikor kiírja a statisztikát...

Másrészt meg nyilván nem azért tettem fel a kérdést hogy lehúrrogjam azt aki máshogy gondolkodik, mert akkor nem tettem volna fel, csak érdekelt, hogy ezek másnak is szemet szúrnak-e, de látom, hogy a többségnek ezek fel sem tűnnek, pont erre voltam kíváncsi. De engem sem kell ám lehurrogni, mert így gondolom, ettől rossz ember nem leszek...:)

Tehát a célom nem az volt, hogy lenézzem, leszóljam azokat akik ilyen nevet adnak, csak érdekelt, hogy ez másoknak feltűnik-e vagy sem. A kérdésemre a választ megkaptam, köszönöm, ez volt a célom, lepontozni nem fogok senkit...:)

2015. febr. 17. 14:53
 12/36 A kérdező kommentje:
Amúgy akinek nem esett volna le a Réka Kata névben a KAKA szúrt szemet nekem...
2015. febr. 17. 14:54
 13/36 anonim ***** válasza:
78%
A kérdezőhöz hasonlóan én is próbálom kiszűrni az ilyen "bakikat" a nevekből, tehát egyet kell értenem. Egyik ismerősöm kislánya például Pörge Cecília, és becézve a PörGE CIli szerintem elég erős... Persze lehet, hogy csak én látom bele, fene tudja. Én azért igyekszem kerülni az ilyet.
2015. febr. 17. 14:55
 14/36 anonim ***** válasza:
69%
A kislányt senki se szólítaná Réka Katának, hanem vagy Rékának, vagy Katának. Hivatalos helyen meg csak nem állnak neki csúfolni! Túlspirázod a dolgot!
2015. febr. 17. 15:00
 15/36 A kérdező kommentje:

Ohh köszön kedves utolsó, már kezdtem azt hinni, hogy én vagyok egyedül olyan elvetemült, hogy ezeket kiszúrom...:)

Egyébként még annyi, hogy amikor ilyen neveket hallok, mindig eszembe jut, a HétköznaPI CSAlódások nevű zenekar...:)

2015. febr. 17. 15:01
 16/36 anonim ***** válasza:
15%
jajj, képzeld leesett elsőre is. Ettől függetlenül belemagyarázás.
2015. febr. 17. 15:01
 17/36 anonim ***** válasza:
25%

Azt tudtad, hogy az ilyen jellegű megfigyelésekre való hajlam autisztikus vonás?

Nem azt akarom mondani, hogy auti vagy, csak egy kissé előrébb állsz a skálán, mint az átlag...

2015. febr. 17. 15:04
 18/36 anonim ***** válasza:
87%

AMúgy mi sem gondoltunk bele ebbe.

Kiválasztottuk a Mohr Zsolt nevet a kisfiunknak, hosszas "viták" után. Mikor meséltük a keresztapukájának, hogy megvan a keresztfia neve és Zsolti lesz, ő mondta, hogy hihi morzsolt:) Na nekünk akkor esett le, pedig egy csomószor kimondtuk a nevet.

Végül nem Zsoltink lett, hanem Péterünk

2015. febr. 17. 15:04
 19/36 anonim ***** válasza:
19%
ez az, totál becsípődés. Minden szónál ezt nézni.
2015. febr. 17. 15:05
 20/36 A kérdező kommentje:

Én ezt tényleg nem figyelem, csak észreveszem, és mivel észreveszem így zavar, és mivel zavar így a saját gyerekemnek nem adnék ilyen nevet, ennyi...De más adjon nyugodtan, tényleg nem minősíteni akartam senkit, csak érdekelt, hogy ez másoknak is feltűnik-e vagy sem. Tényleg ennyi, nem akarok senkit bántani engem se bántsatok légyszi.

Amúgy amikor a saját lányomnak kerestünk nevet akkor is feltűntek ezek, A vezetéknevünk Di-re végződik, és a férjemnek tetszett a Lili név...de lebeszéltem róla, mert nem tetszett, hogy benne lenne a nevében a dili szó...:P

Másoknak meg biztos az a név nem tetszik ami mellett végül döntöttünk nem baj az, valami alapján mindenkinek meg kell hozni a döntést...

2015. febr. 17. 15:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!