Aki azt a nevet adja a gyerekének, hogy mondjuk Kovács Réka Kata, az belegondol abba, hogy ez hogy hangzik?
Nem rosszindulatból kérdezem, csak az érdekel, hogy belegondol abba, hogy ez furcsán hangzik így, és ennek ellenére is ezt a nevet adja, vagy észre sem veszi. Nem akarok senkit megbántani, mindkét név nagyon szép, sőt úgy hogy Kata Réka pl semmi baj nem lenne vele, de így elég furcsán hangzik, én a magam részéről haragudnék egy picit a szüleimre ha így hívnának.
Volt egy ismerősöm babát várt, és egyszer elújságolta, hogy úgy néz ki megvan a neve, úgy fogják hívni, hogy Jakab Bernadett. Erre finoman megkérdeztem, hogy belegondolt-e abba, hogy benne lesz a gyerek nevében az, hogy Kabbe? Erre meglepődött, és közölte, hogy erre nem is gondolt, de milyen jó, hogy szólok,tuti nem lesz Bernadett mégsem....
Hát ez tök jó! Nekem ez le sem esett volna.Nekem tetszik ez a hozzáállás, bár én nem merném megjegyezni a terhes barátnőmnek, hogy Kabbe lesz a lánya:)
Én nehezebben bírkóztam meg az egyik ismerősöm által választott névhez, ahol a vez. név így is elég markáns: Amira Norina....hetekig gyakoroltam
A te példádnál elsőre nem esett le, hogy mire gondolsz, de értem a problémádat, bár én abszolút nem foglalkozom ezzel. Mindenkinek szíve joga úgy elnevezni a gyerekét ahogy akarja.
Nekem eddig egyetlen olyan név volt az ismeretségi körömben amit tényleg durvának tartottam, egy ismerősöm a kislányát Szarka Kamilla-nak nevezte el. Na ez pl tényleg nem túl szerencsés kombináció..
Egy futó ismerősöm (alkalmi munka alatt a mellettem lévő asztalnál dolgozott) büszkén mesélte, hogy keresztlánya születik, a neve is megvan ...cse Csenge.
Ránézek és kicsúszott a számon, hogy nem zavarja majd a szülőket, hogy csecs, csecsen szó benne lesz a nevében?
Eltátotta a száját, nekik se merült fel. Szerintem ez inkább arról szól, hogy van aki tényleg figyel a hangzásra, van akinek ezek a dolgok nem tűnnek fel, ezen nincs mit veszekedni. De amíg van olyan ember akinek feltűnik, addig inkább ne adjunk okot a csúfolódásra.
Mi is ezért vetettük el az Áron nevet. Párom neve ...kos + Áron = kosáron :D
De gáz a Réka Kata, ott van benne a Kaka.
Mint a Sarka Katának :D :D :D :D
a mi gyerekünk is ilyen összeolvasások miatt nem lett pl Sára vagy Áron. (De nem akarom kiírni a vezetéknevet).
Én úgy gondolom,h azért elég sokan odafigyelnek arra,h ilyen szavak ne legyenek benne a gyerek nevében. Nem feltétlen csak azért, mert majd csúfolni fogják. A mi vezetéknevünk ka-ra végződik, élből kizártuk a ka-val, vagy ki-vel kezdődő keresztneveket. Bőven elég,h tudom,h így benne van a nevében a kaka, vagy a kaki, és így már én nem adnám a gyerekemnek. De van kolléganőm, akiknek szintén ka-ra végződik a vezetéknevük, ő is mesélte,h ezért nem Kamilla a lánya. Pedig már hosszú évek óta "tudta",h ha egyszer lánya lesz, akkor így fogják hívni.
Természetesen sose érdekelt,h más milyen nevet ad a gyerekének. Ha már megszületett, biztos nem is hívnám rá fel a figyelmet. Ha még csak gondolkoznának a neveken, és van olyan a viszonyunk, én is szólnék neki. De ha ő erre azt mondaná,h őket ez nem zavarja, nem vitáznék, tiszteletben tartanám a döntésüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!