Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem lesz ez így furcsa a...

Nem lesz ez így furcsa a babával és a macskával?

Figyelt kérdés

Gyermek tervezésben vagyunk, férjemmel egy hullámhosszon vagyunk a főbb szoktatási, nevelési kérdésekben. Az egyik ilyen, hogy a baba az elejétől fogva külön szobában fog aludni (természetesen bébimonitorral). Viszont van egy ötéves cicánk, aki, mióta itt van, velünk alszik az ágyban. (Ezen nem szeretnénk változtatni, csak féltékenységet szítana, a baba miatt így is biztos, hogy akaratlanul is kevesebb figyelmet fog kapni). Ha majd kicsit nagyobbacska lesz a gyerek és épp nagyon kötődős korszaka lesz, nem lesz féltékeny a cicára, hogy velünk alszik? Nyilván nem fogjuk kínozni a gyereket, ha rémálmai lesznek, természetesen átjöhet megnyugodni, akár reggel is beiktathatunk fél órácskát, ami hármasban csak a miénk.

Ez most ilyen banális kérdésnek tűnik és tudom, hogy lesz ennél sokkal komolyabb gondunk is, de valahogy ilyenről még nem nagyon hallottunk tapasztalatokat.

2015. febr. 16. 20:29
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
71%

Kedves utolsó!

Gratulálunk, hogy ilyen f.a.sz.a ősanya vagy.

Sajnos az anyák nagy többsége nem olyan fantasztikus, mint te, hanem egy lusta dög, aki bizony együtt alszik a gyerekével. Micsoda szaranyák vagyunk. Te idióta.

2015. febr. 17. 09:50
 32/35 anonim ***** válasza:
28%

Veled ellentétben én senkit nem idiótáztam le, ez nem engem minősít. Az én korosztályomban/ismerősi körömben nagyon sok baba született most, és bizony több ismerős panaszkodott nekem hogy már milyen nagy a babája és még 5-6szor felkel éjszaka cicizni nem alussza át az éjszakát holott nem éhes/szomjas csak komfortcicizni, és mennyire megbánták, mennyire máshogy csinálnák.

Én az első időkben voltam mosott sz*r mert bizony minden alkalommal kikeltem az ágyból és etettem/ringattam/visszatettem. Ha kellett 15 percenként. De meglett a hatása, 6 hetes korától átalussza az éjszakát a saját ágyában, nyugalomban. Tapasztalatok alapján írtam amit írtam, nem csak a sajátom, több ismerősömét. Mondom, ha másnak máshogy jó, hajrá, ettől én senkit nem fogok leidiótázni, és ősanya sem vagyok (nagyon nem), csak nem csak a gyerekem nevelem válaszkészen, hanem a férjem és család többi tagjának az igényeit (macskáim pl) is figyelembe veszem. Nehéz, de meg lehet csinálni. Szép napot neked és kevesebb feszültséget, nem jó a baba mellett ilyen feszültnek lenned kedves előttem szól mert megérzi :)

2015. febr. 17. 10:15
 33/35 A kérdező kommentje:
Nekem sincsenek illúzióim, tudom, hogy hetekig állandóan fel kell majd kelni hozzá, de úgy gondolom, hogy majd ez azért idővel meghozza a gyümölcsét, ahogy utolsó válaszoló is írta. Legrosszabb esetben alszom napközben is egy keveset, amikor a baba is.
2015. febr. 17. 12:20
 34/35 anonim ***** válasza:
87%
2015. febr. 17. 13:10
 35/35 anonim ***** válasza:
Az első gyerekem 3 hetes korától 8-10 órákat aludt ejszaka egyhuzamban. Gondoltam, milyen jól neveltem a gyerekemet. A második gyerekem 1.5 éves korában aludta át először az ejszakát. Nem a nevelésen múlott. Nem mindig az első pár het a legrosszabb. Tapasztalat? Igen, a saját gyerekeddel. Legfőkepp a gyerek habitusán múlik az éjszakai alvás. Ez meg az én tapasztalatom.
2015. febr. 17. 20:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!