Nem lesz ez így furcsa a babával és a macskával?
Gyermek tervezésben vagyunk, férjemmel egy hullámhosszon vagyunk a főbb szoktatási, nevelési kérdésekben. Az egyik ilyen, hogy a baba az elejétől fogva külön szobában fog aludni (természetesen bébimonitorral). Viszont van egy ötéves cicánk, aki, mióta itt van, velünk alszik az ágyban. (Ezen nem szeretnénk változtatni, csak féltékenységet szítana, a baba miatt így is biztos, hogy akaratlanul is kevesebb figyelmet fog kapni). Ha majd kicsit nagyobbacska lesz a gyerek és épp nagyon kötődős korszaka lesz, nem lesz féltékeny a cicára, hogy velünk alszik? Nyilván nem fogjuk kínozni a gyereket, ha rémálmai lesznek, természetesen átjöhet megnyugodni, akár reggel is beiktathatunk fél órácskát, ami hármasban csak a miénk.
Ez most ilyen banális kérdésnek tűnik és tudom, hogy lesz ennél sokkal komolyabb gondunk is, de valahogy ilyenről még nem nagyon hallottunk tapasztalatokat.
Kedves utolsó!
Gratulálunk, hogy ilyen f.a.sz.a ősanya vagy.
Sajnos az anyák nagy többsége nem olyan fantasztikus, mint te, hanem egy lusta dög, aki bizony együtt alszik a gyerekével. Micsoda szaranyák vagyunk. Te idióta.
Veled ellentétben én senkit nem idiótáztam le, ez nem engem minősít. Az én korosztályomban/ismerősi körömben nagyon sok baba született most, és bizony több ismerős panaszkodott nekem hogy már milyen nagy a babája és még 5-6szor felkel éjszaka cicizni nem alussza át az éjszakát holott nem éhes/szomjas csak komfortcicizni, és mennyire megbánták, mennyire máshogy csinálnák.
Én az első időkben voltam mosott sz*r mert bizony minden alkalommal kikeltem az ágyból és etettem/ringattam/visszatettem. Ha kellett 15 percenként. De meglett a hatása, 6 hetes korától átalussza az éjszakát a saját ágyában, nyugalomban. Tapasztalatok alapján írtam amit írtam, nem csak a sajátom, több ismerősömét. Mondom, ha másnak máshogy jó, hajrá, ettől én senkit nem fogok leidiótázni, és ősanya sem vagyok (nagyon nem), csak nem csak a gyerekem nevelem válaszkészen, hanem a férjem és család többi tagjának az igényeit (macskáim pl) is figyelembe veszem. Nehéz, de meg lehet csinálni. Szép napot neked és kevesebb feszültséget, nem jó a baba mellett ilyen feszültnek lenned kedves előttem szól mert megérzi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!