Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem lesz ez így furcsa a...

Nem lesz ez így furcsa a babával és a macskával?

Figyelt kérdés

Gyermek tervezésben vagyunk, férjemmel egy hullámhosszon vagyunk a főbb szoktatási, nevelési kérdésekben. Az egyik ilyen, hogy a baba az elejétől fogva külön szobában fog aludni (természetesen bébimonitorral). Viszont van egy ötéves cicánk, aki, mióta itt van, velünk alszik az ágyban. (Ezen nem szeretnénk változtatni, csak féltékenységet szítana, a baba miatt így is biztos, hogy akaratlanul is kevesebb figyelmet fog kapni). Ha majd kicsit nagyobbacska lesz a gyerek és épp nagyon kötődős korszaka lesz, nem lesz féltékeny a cicára, hogy velünk alszik? Nyilván nem fogjuk kínozni a gyereket, ha rémálmai lesznek, természetesen átjöhet megnyugodni, akár reggel is beiktathatunk fél órácskát, ami hármasban csak a miénk.

Ez most ilyen banális kérdésnek tűnik és tudom, hogy lesz ennél sokkal komolyabb gondunk is, de valahogy ilyenről még nem nagyon hallottunk tapasztalatokat.

2015. febr. 16. 20:29
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
87%

[link]

Nagyon szeretem az állatokat nem vagyok híve, hogy egy baba miatt állatot el kéne zavarni a háztól. De amennyire Ti együtt éltek a macskával azt nem merném felvállalni terhességgel.

Én is a külön szobában való alvás híve vagyok gyerek esetében, de nem az elején. Addig is a saját kiságyában aludt a lányom, de a gyerekszobában volt a mi ágyunk is ott aludtunk vele! És csak 7-8 hónapos korában költöztünk át a hálószobába úgy, hogy minden ajtó természetesen nyitva volt!

Nekem nagyon furcsa a ti gondolkodásotok, a gyerekem egészsége (terhesség alatti veszély) sokkal fontosabb, a macskát addig lehet rokonoknál megpróbálnám elhelyezni és szülés után 1-2 hónappal vinném csak vissza. Nekünk kutyánk van, családtag nálunk. De a gyerekem elé soha nem helyeztem.

2015. febr. 16. 21:06
 12/35 A kérdező kommentje:
a Cornell Egyetem Macskaegészségügyi Központját vezető James Richards szakértő véleménye a kérdésről: "Az egyedüli mód, ahogy egy terhes anya veszélybe kerülhet a következő: egy kerti macska, amely még nem vált immunissá a toxoplazma ellen, elfogyaszt egy fertőzött zsákmányt, székletét a kerti földbe vagy a macskavécébe helyezi abban a rövid időben, amikor abban toxoplazma tojásokat ürít, a székletét elegendő ideig állni hagyják ahhoz, hogy a tojások fertőzőképessé váljanak, aztán a terhes anya puszta kézzel megfogja ezt a székletet, majd az ujjait a szájába helyezi. Sok millióan neveltek fel a történelem során sikeresen gyerekeket macskák társaságában. A tanácsom az, hogy mindenki használja a józan eszét és tartsa be az alapvető higiéniai szabályokat."
2015. febr. 16. 21:16
 13/35 anonim ***** válasza:
92%
A toxoplazmózisra van gyógyszer. Amikor terhes voltam, bevizsgáltattam a cicám kakiját, aztán kapott rá gyógyszert, így a lakásban mertem hagyni, de le lett szokatva az ágyról! Kérdező, ha ezt nem teszed meg, a kicsit egyszer se veheted magad mellé, mert a macsek féltékenységből odakaphat. A másik: attól nem félsz, hogy a gyermeked ezt úgy fogja értelmezni, hogy a macskát jobban szereted, mint őt? #9 voltam.
2015. febr. 16. 21:19
 14/35 A kérdező kommentje:

Ez volt a kérdés, hogy a gyermek hogy fogja értelmezni, van-e ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata.

Ha a gyereket magam mellé veszem mégis, akkor nyilván elrakom a macskát, azért nem vagyok gyengeelméjű.

2015. febr. 16. 21:23
 15/35 Julie S ***** válasza:
71%
Mi egyuttalvos csalad vagyunk. Gyerek elott is szabad bejarasa volt a macskanak az agyunkba, gyerek ota is johetne, de mar csak nagyon ritkan jon, akkor is csak kb fel orara. O a nyugalmat szereti, a gyerek meg minden, csak nem nyugalom. Almaban is forog, rugdos, stb. Ez nem macskanak valo. :) Amugy en inkabb a gyerekemmel osztom meg az agyam, a macska csak utana kovetkezik. Nekem ezert furcsa, hogy ti a gyereket kulon akarjatok altatni, de a macska alhat veletek.
2015. febr. 16. 21:24
 16/35 anonim ***** válasza:
92%

"a baba szobája lesz az a szféra, ahová nem mehet be. Onnan már most, a baba előtt kiszoktatjuk, hogy ne kösse össze a kettőt."

Aztán tudod-e, hogy a macska nem hülye?

Nagyon szépeket és okosakat írsz, de hidd el, hogy a gyerek (hacsak nem lesz hihetetlenül nagy mákod) leszarja, hogy neked mi az elképzelésed a gyereknevelésről.

Ő nem fogja azokat a könyveket olvasni, amiket te, terhesen.

Kicsit úgy hangzik ez az egész, mintha te k okos lennél és kitaláltad a tuti, és várod a bólogatást.

Csak egy tanács: állj NAGYON RUGALMASAN az egész gyerekvállaláshoz és -neveléshez, mert rohadt nagyot szívsz, amikor fel kell adni az elveid! Inkább csak tervezgess, ne legyen kész terved. Érted, ugye?

2015. febr. 16. 21:30
 17/35 anonim ***** válasza:
80%

Sajnos még mindig szegény cicák vannak a boszorkányüldözés középpontjában, ha toxoplazmáról van szó, de az igazság az, hamarabb kapsz rosszul megmosott földközeli zöldségtől, gyümölcstől fertőzést mind szobacicától. :) Érdemes érdemben tájékozódni, hogyan válik hordozóvá egy cica, és alapvető higiénia betartásával mint pl kézmosás, igen könnyen elkerülhető, terhesség alatt ne te takarítsd az almot, és érdemes tesztelni a terhesség folyamán többször is. Ne hagyd, hogy nyalogasson, megkarmoljon, megharapjon a cica, kb ennyi. De azok, akik huzamosabb ideje együtt élnek cicákkal, általában át is esnek fertőzésen, anélkül, hogy tudnának róla.

Nekünk két cicánk van, , kinti-bentik egyszerre.Amikor a nagyobbik lányunk született, attól aggódtunk a legjobban, nehogy befeküdjenek mellé a kiságyba, ezért szúnyoghálós ajtó volt a gyerekszobán, de mivel a cicák egyáltalán nem érdeklődtek a kis jövevény iránt, az ajtó hamar lekerült.

A gyerek első pillanattól fogva a kiságyában aludt, nem volt ebből gond, szerencsénk volt vele. Evett, letettem, aludt. Egy rövid időszak volt, kb két hét, amikor balhézott egy kicsit, de mellette voltam, simiztem, felvettem, letettem, énekeltem neki, és elmúlt.

A második lányom most 4 hónapos, nem hajlandó elaludni a saját ágyában, most próbálom átszoktatni, mert a mi ágyunkban senki nem alszik jól, ha ott van, mi félünk, hogy leesik, ráfekszünk, ő pedig felébred minden moccanásra.

A cicák továbbra sem érdeklődnek a gyerekek iránt, a nagyobbik lágy 2 éves, most kezdte el kergetni őket, de inkább menekülnek előle.

Egyébként most gyakran bent alszanak a lábunknál, de mivel a nagyobbik lány nem igényli az egy ágyban alvást, ez természetesen nem zavarja.

Azért mert gyermek lesz, ha ismered a cicádat, nem hiszem, hogy gond lenn, isten őrizzen, hogy azért lepasszoljátok, ez hatalmas ostobaságra és tudatlanságra vallana. Előfordulhat olyan eset, amikor valóban veszélyt jelenthet egy cica a kisbabára, mert ráfeküdhet, nekünk is volt ilyen cicánk, aki a nyakunkban aludt, de a legtöbb cica azért nem ilyen.

2015. febr. 16. 21:39
 18/35 anonim ***** válasza:
54%
Dehogy lesz féltékeny. Az a normális neki ha a saját ágyában alszik. Nálunk kutyák vannak, ők aludtak velünk. Sajnos már nem mert amelyik velünk aludt, átment a szivárványhídon, de soha nem volt gond belőle.
2015. febr. 16. 21:39
 19/35 anonim ***** válasza:
2015. febr. 16. 21:44
 20/35 anonim ***** válasza:
84%
Nem lesz féltékeny a cicára. Egy gyereknek mindig az a természetes, amit születése után maga körül lát. Ha azt látja, hogy anyáék ágyában szokott aludni egy macska, akkor az lesz a természetes.
2015. febr. 16. 21:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!