Nem lesz ez így furcsa a babával és a macskával?
Gyermek tervezésben vagyunk, férjemmel egy hullámhosszon vagyunk a főbb szoktatási, nevelési kérdésekben. Az egyik ilyen, hogy a baba az elejétől fogva külön szobában fog aludni (természetesen bébimonitorral). Viszont van egy ötéves cicánk, aki, mióta itt van, velünk alszik az ágyban. (Ezen nem szeretnénk változtatni, csak féltékenységet szítana, a baba miatt így is biztos, hogy akaratlanul is kevesebb figyelmet fog kapni). Ha majd kicsit nagyobbacska lesz a gyerek és épp nagyon kötődős korszaka lesz, nem lesz féltékeny a cicára, hogy velünk alszik? Nyilván nem fogjuk kínozni a gyereket, ha rémálmai lesznek, természetesen átjöhet megnyugodni, akár reggel is beiktathatunk fél órácskát, ami hármasban csak a miénk.
Ez most ilyen banális kérdésnek tűnik és tudom, hogy lesz ennél sokkal komolyabb gondunk is, de valahogy ilyenről még nem nagyon hallottunk tapasztalatokat.
Szia!
Elöljáróban: kétszeres kutyatulajdonos vagyok, és nyolc hete anyuka, úgyhogy mondom a tutit a témában! :)
Szóval a két kutyussal alig 40 nm-en élünk összezsúfolva. Az egyiket hét, a másikat egy éve fogadtam örökbe. Úgy volt, hogy nem akarok gyereket, aztán máshogy lett. A kutya a mi családunkban amúgy is gyerekstátuszban van, ez nálam hatványozottan igaz volt. A terhesség alatt még az is megfordult a fejemben, hogy mi van, ha a gyereket nem fogom úgy szeretni, mint a kutyákat.
Aztán szép lassan elkezdtük őket kiszoktatni a hitvesi ágyból...
A barátnőm egy hónappal előttem szült, utána a kutyájukat elkezdték hanyagolni. Nagyon haragudtam rájuk, és megesküdtem mindenre, hogy ez nálunk elő nem fordulhat.
Még az unokanővéremre is megsértődtem, akinek két éves a fia, és azt találta mondani, hogy az, ahogy a kutyáimat szeretem, sehol nincs ahhoz képest, ahogy a gyerekemet fogom. Ja, és a nőgyógyász is megsértett, amikor azt mondta, legalább hat hétig szeparáljuk már valahogy a kutyákat.
Nyolc hete a következő a felállás:
- az egy szobánkat ülőbútorokkal kettéosztva elbarikádoztuk a kutyáktól
- a gyereket hetekig nem vittük a kutyás övezetbe
- a kutyák még mindig csak messziről szimatolhatják a picit
- állandóan kezet mosok és porszívózok, nehogy valami baj legyen
- és minden este bocsánatot kérek tőlük, hogy ma megint ridegtartáson voltak.
Ja, és a kislányom bár külön ágyban alszik, igen komoly időintervallumokat tölt az ágyunkban, mert amikor háromhavi alvásdeficited van már az elején, akkor minden hangszeren játszol, csak aludjon már végre...
Köszönöm a válaszokat, a tervezgetéssel kapcsolatban igazatok van, hogy nem szabad nagyon mereven állni a dolgokhoz, ezen megpróbálunk változtatni.
A személyes beszámolókat külön köszi.
Cica=csaladtag, nem passzolgatjuk el.
Nalunk is van cica. Kisfiam most 12 honapos. Amikor eloszor kijott a gyerekorvos, csak annyit mondott: Je, nekem s van egy cicam. Azok a gyerekek, akik allattal nonek fel egy legterben, kesobb kevesbe lesznek allergiasak.
Kisfiam 3 hos koraig a m szobankban aludt, de a sajat agyaban. 3 hosan attettuk a szobajaba. Semmi gond nem volt es nincs azota sem. Ha valamiert nehezebb az ejszaka, es igenyli a tarsasagot az alvashoz, akkor le van teritve ket paplan a foldre, es apjaval ott alszanak ketten. Azert apjaval, mert o tud a babaval aludni. En tul eber vagyok mellette es en nem tudok ugy aludni.
Szegeny cica a mai,napig is tart a gyerektol kicsit. Eleinte rettegett tole. A baba cicazna, de cica inkabb elszalad.
A,toxoplazmozist pedig nem kapod el, ha minden zoldseget es gyumit jol megmososl es nem te almozod a cicatalat. Tovabbra is,nyugodtan aludjatok egyutt. Mvel cico a baba miatt igazan csak este mer ellazulni, az ejjeli egyuttalvas az egyetlen alkalom,amikor hozzambujhat es igy nincs akkora lelki torese. Eleinte szabalyosan depis volt. A gyerek meg ugysem latja, hogy velunk alszik, hiszen o mar korabban lefekszik.
A sírásának mindig OKA van, arra "találták ki" szükségletet jelez.
Külön szoba monitorral???Mehet rögtön koleszba..
Nekem 2 kutya 1 macska alszik az ágymabn és a gyermekem is , mert az állatok családtagok , de a gyerkőceim is , elég hibás hozzá állás részedről.
Toxoplazma miatt felesleges a hiszti: https://www.youtube.com/watch?v=DGtpTEskboI
Jól van akkor kockáztassatok
"A magzat fertőződése gyakran vetéléshez, halvaszületéshez, vagy újszülöttkori agyvelőgyulladáshoz vezet. Következménye lehet továbbá az újszülött vízfejűsége, illetve okozhatja a szem ér- és ideghártyájának gyulladását." Aki meg együtt alszik az állattal annak meg külön gratulálok.
Holnaptól meg ürítsük a bili tartalmát az utcára.
Egyesek a sötét középkorban élnek.
Szerintem majd meglátjátok. Van olyan baba, aki éjszakánként 1-2 óránként ébred. Pár hónap után már nem akarsz hozzá átmászkálni.
A fogzás is boríthat mindent. Na szóval előre ne kombinálj, mert majd élesben ráértek rendezkedni.
a hasfájósság és szopizás miatt a nagyágyba szoktatni a babát szimpla lustaság. az én kisfiam igény szerint szopizott és 5 hónapos koráig kőkeményen hasfájós volt, mégis fel bírtam kelni odamenni hozzá, sétálgatni vele, megszoptatni a fotelben és amikor elaludt beraktam a kiságyába. mai napig gyönyörűen alszik a kiságyában, mi meg a férjemmel a sajátunkban. úgy hogy sosem egy percig nem hagytam sírni. persze ha valaki lusta és végig akarja aludni az estét kicsapott mellekkel hogy a gyerek kiszolgálja magát (akkor is ha nem éhes/szomjas csak komfortcicizni) és emiatt még egy éves kora után sem fogja átaludni az éjszakát akkor hajrá.
becsülöm benned kérdező, hogy nem "vágod" ki a cicád, ritka az ilyen ember manapság sajnos :( te érted, hogy a macska családtag, aki nem csak "amígnemleszgyerekem" állat. legyél valóban rugalmas, próbáld válaszkészen nevelni a gyermeked, de ne feledd el, a férjed és a macskád is a családod és őróluk sem kell elfeledkezni a baba mellett.
egy 8,5 hónapos kisfiú anyukája 2 macskával :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!