Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem lesz ez így furcsa a...

Nem lesz ez így furcsa a babával és a macskával?

Figyelt kérdés

Gyermek tervezésben vagyunk, férjemmel egy hullámhosszon vagyunk a főbb szoktatási, nevelési kérdésekben. Az egyik ilyen, hogy a baba az elejétől fogva külön szobában fog aludni (természetesen bébimonitorral). Viszont van egy ötéves cicánk, aki, mióta itt van, velünk alszik az ágyban. (Ezen nem szeretnénk változtatni, csak féltékenységet szítana, a baba miatt így is biztos, hogy akaratlanul is kevesebb figyelmet fog kapni). Ha majd kicsit nagyobbacska lesz a gyerek és épp nagyon kötődős korszaka lesz, nem lesz féltékeny a cicára, hogy velünk alszik? Nyilván nem fogjuk kínozni a gyereket, ha rémálmai lesznek, természetesen átjöhet megnyugodni, akár reggel is beiktathatunk fél órácskát, ami hármasban csak a miénk.

Ez most ilyen banális kérdésnek tűnik és tudom, hogy lesz ennél sokkal komolyabb gondunk is, de valahogy ilyenről még nem nagyon hallottunk tapasztalatokat.

2015. febr. 16. 20:29
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
67%

Szia!

Elöljáróban: kétszeres kutyatulajdonos vagyok, és nyolc hete anyuka, úgyhogy mondom a tutit a témában! :)

Szóval a két kutyussal alig 40 nm-en élünk összezsúfolva. Az egyiket hét, a másikat egy éve fogadtam örökbe. Úgy volt, hogy nem akarok gyereket, aztán máshogy lett. A kutya a mi családunkban amúgy is gyerekstátuszban van, ez nálam hatványozottan igaz volt. A terhesség alatt még az is megfordult a fejemben, hogy mi van, ha a gyereket nem fogom úgy szeretni, mint a kutyákat.

Aztán szép lassan elkezdtük őket kiszoktatni a hitvesi ágyból...

A barátnőm egy hónappal előttem szült, utána a kutyájukat elkezdték hanyagolni. Nagyon haragudtam rájuk, és megesküdtem mindenre, hogy ez nálunk elő nem fordulhat.

Még az unokanővéremre is megsértődtem, akinek két éves a fia, és azt találta mondani, hogy az, ahogy a kutyáimat szeretem, sehol nincs ahhoz képest, ahogy a gyerekemet fogom. Ja, és a nőgyógyász is megsértett, amikor azt mondta, legalább hat hétig szeparáljuk már valahogy a kutyákat.

Nyolc hete a következő a felállás:

- az egy szobánkat ülőbútorokkal kettéosztva elbarikádoztuk a kutyáktól

- a gyereket hetekig nem vittük a kutyás övezetbe

- a kutyák még mindig csak messziről szimatolhatják a picit

- állandóan kezet mosok és porszívózok, nehogy valami baj legyen

- és minden este bocsánatot kérek tőlük, hogy ma megint ridegtartáson voltak.

Ja, és a kislányom bár külön ágyban alszik, igen komoly időintervallumokat tölt az ágyunkban, mert amikor háromhavi alvásdeficited van már az elején, akkor minden hangszeren játszol, csak aludjon már végre...

2015. febr. 16. 21:51
 22/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, a tervezgetéssel kapcsolatban igazatok van, hogy nem szabad nagyon mereven állni a dolgokhoz, ezen megpróbálunk változtatni.

A személyes beszámolókat külön köszi.

2015. febr. 16. 21:55
 23/35 anonim ***** válasza:
79%
#20: ezt azért nem mondanám. Kb. 2-3 éves kora között fel fog benne merülni. Egy kisgyermek lelkivilága nagyon ingatag tud lenni. És a nevelési elveket nem fogja fel. Csak azt látja, ő egyszer sem aludhat ott, a macska meg igen, és nem fogja megérteni, ő mi rosszat csinált, miért nem szeretik annyira. És nem biztos, hogy megkérdezi, csak csendesen felnő ebben a tévhitben.
2015. febr. 16. 21:57
 24/35 anonim ***** válasza:
39%
Az hogy ti szerettek macskaszőrös ágyban aludni egy dolog, de szegény gyereketek nem valószínű, hogy díjazná, még ha csak néha vennétek magatok mellé akkor se. Nem hinném hogy higienikus ha a macska és a gyerek egy ágyban van, akár ritkán akár gyakran. Ha még a terhesség előtt leszoktatjátok a macskát az ágyba mászkálásról nem fogja összekötni a babával, elvégre nem atomfizikus csak egy macska.
2015. febr. 16. 22:03
 25/35 Lienci ***** válasza:
60%

Cica=csaladtag, nem passzolgatjuk el.

Nalunk is van cica. Kisfiam most 12 honapos. Amikor eloszor kijott a gyerekorvos, csak annyit mondott: Je, nekem s van egy cicam. Azok a gyerekek, akik allattal nonek fel egy legterben, kesobb kevesbe lesznek allergiasak.

Kisfiam 3 hos koraig a m szobankban aludt, de a sajat agyaban. 3 hosan attettuk a szobajaba. Semmi gond nem volt es nincs azota sem. Ha valamiert nehezebb az ejszaka, es igenyli a tarsasagot az alvashoz, akkor le van teritve ket paplan a foldre, es apjaval ott alszanak ketten. Azert apjaval, mert o tud a babaval aludni. En tul eber vagyok mellette es en nem tudok ugy aludni.

Szegeny cica a mai,napig is tart a gyerektol kicsit. Eleinte rettegett tole. A baba cicazna, de cica inkabb elszalad.

A,toxoplazmozist pedig nem kapod el, ha minden zoldseget es gyumit jol megmososl es nem te almozod a cicatalat. Tovabbra is,nyugodtan aludjatok egyutt. Mvel cico a baba miatt igazan csak este mer ellazulni, az ejjeli egyuttalvas az egyetlen alkalom,amikor hozzambujhat es igy nincs akkora lelki torese. Eleinte szabalyosan depis volt. A gyerek meg ugysem latja, hogy velunk alszik, hiszen o mar korabban lefekszik.

2015. febr. 16. 23:12
 26/35 anonim ***** válasza:
47%

A sírásának mindig OKA van, arra "találták ki" szükségletet jelez.

Külön szoba monitorral???Mehet rögtön koleszba..

Nekem 2 kutya 1 macska alszik az ágymabn és a gyermekem is , mert az állatok családtagok , de a gyerkőceim is , elég hibás hozzá állás részedről.

Toxoplazma miatt felesleges a hiszti: https://www.youtube.com/watch?v=DGtpTEskboI

2015. febr. 16. 23:47
 27/35 anonim ***** válasza:
24%

Jól van akkor kockáztassatok

"A magzat fertőződése gyakran vetéléshez, halvaszületéshez, vagy újszülöttkori agyvelőgyulladáshoz vezet. Következménye lehet továbbá az újszülött vízfejűsége, illetve okozhatja a szem ér- és ideghártyájának gyulladását." Aki meg együtt alszik az állattal annak meg külön gratulálok.

2015. febr. 17. 00:36
 28/35 anonim ***** válasza:
0%

Holnaptól meg ürítsük a bili tartalmát az utcára.

Egyesek a sötét középkorban élnek.

2015. febr. 17. 00:43
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem majd meglátjátok. Van olyan baba, aki éjszakánként 1-2 óránként ébred. Pár hónap után már nem akarsz hozzá átmászkálni.

A fogzás is boríthat mindent. Na szóval előre ne kombinálj, mert majd élesben ráértek rendezkedni.

2015. febr. 17. 07:20
 30/35 anonim ***** válasza:
44%

a hasfájósság és szopizás miatt a nagyágyba szoktatni a babát szimpla lustaság. az én kisfiam igény szerint szopizott és 5 hónapos koráig kőkeményen hasfájós volt, mégis fel bírtam kelni odamenni hozzá, sétálgatni vele, megszoptatni a fotelben és amikor elaludt beraktam a kiságyába. mai napig gyönyörűen alszik a kiságyában, mi meg a férjemmel a sajátunkban. úgy hogy sosem egy percig nem hagytam sírni. persze ha valaki lusta és végig akarja aludni az estét kicsapott mellekkel hogy a gyerek kiszolgálja magát (akkor is ha nem éhes/szomjas csak komfortcicizni) és emiatt még egy éves kora után sem fogja átaludni az éjszakát akkor hajrá.

becsülöm benned kérdező, hogy nem "vágod" ki a cicád, ritka az ilyen ember manapság sajnos :( te érted, hogy a macska családtag, aki nem csak "amígnemleszgyerekem" állat. legyél valóban rugalmas, próbáld válaszkészen nevelni a gyermeked, de ne feledd el, a férjed és a macskád is a családod és őróluk sem kell elfeledkezni a baba mellett.

egy 8,5 hónapos kisfiú anyukája 2 macskával :)

2015. febr. 17. 09:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!