Mit tegyek, ha most van elegem és soha többet, egy percet sem vagyok hajlandó itthon ülni a gyerekeimmel?
Lassan 4 éve, hogy itthon vagyok és így most lett elegem. Biztos, hogy mindenki érezte már ezt az érzést vagy esetleg át is ment rajta. Persze, megvannak rá a "jó tanácsok" és az ötletek, de nekem úgy néz ki, hogy ez sem segít. Mármint gondolok itt arra, hogy kapcsolódjak ki és társai.
A nagyobbik lányom óvodás, már amikor nem beteg (konkrétan 1,5 év alatt talán egy huzamban ha 1 hónapot járt )... épp most fogják megműteni miatta.
A kicsi 1 éves. Amennyire szerettem volna, annyira elég volt "belőle". Állandóan sír, nyűglődik, semmi nem jó neki. Semmit nem lehet vele/mellette csinálni. Mintha börtönbe lennék, megzakkanok vagy már meg zakkantam ..
Tudom, szemét pi.sa vagyok, meg minek szültem és társai .. jó, ezen tovább is ugorhatunk!
Szeretem mind a két gyerekem, de nem bírom tovább! Élni akarom az életem, menni dolgozni, felnőtt lenni, nem pedig itthon ülni és az utolsó idegszálamat is széttaposni, kidobni a kukába.
Értem én, hogy van, aki anyaságra született, valószínűleg bennem ezek szerint egy csepp anyaság nincs (ezt úgyis mindjárt valaki megerősíti) és egy sz.r vagyok, de nem tudom már "lenyelni a békát".
Valaki mondja meg a tutit, hogy mit csináljak, mert már a sírógörcs kerülget!!!
családi napközi,magán bölcsi ha nem tetszik a mostani állami bölcsi.és sürgösen vissza menni dolgozni.
mást én sem tudnék neked javasolni.
Jo, de hogy menjen vissza dolgozni, ha folyamatosan beteg a gyerek???
Nem lehet, hogy azert beteg folyton es azert nyuglodik folyton a kicsi, mert erzi rajtad a feszultseget? Lehet eleg lenne par nap kikapcsolodas a ferjeddel, hogy szebben lasd a vilagot! Azt valahogyan csak meg lehetne oldani... remelem rendbe jonnek a dolgaid!
Pedig ezt a férjeddel kellene leboltolnod, az nem hozzáállás, hogy bocs ő nem bírna el a saját gyerekeivel amikor közös döntés volt. Te már kivetted a részed épp itt az ideje hogy a kényelmet kicsit félre tegye és ő maradjon otthon.
A másik írod a nagyot műtik, hátha ezután a betegeskedés megszűnik, a kicsinél valamit próbálj neg kitalálni hátha beválik nyűglődés ellen. Rövidtávú megoldás pedig apuka hazaér onnantól övé a gyerekfelügyelet te pedig futsz egyet olvasol filmezel akarmit csinálsz ami kikapcsol.
Azt gondolom, a nagy azért beteg sokat, és a kicsi azért nyűglődik annyit, mert otthon nem oké a légkör. Sajnos a gyerekek erre nagyon érzékenyek, és bizony az egészségük is rámehet erre, ahogy ez nálatok is történt.
Szerintem a probléma gyökere nem ott van, hogy te "szaranya" vagy, hanem ott, hogy a férjed nem partner a gyereknevelésben és a problémamegoldásban. Normális párkapcsolatban ha az egyik fél az idegösszeomlás határán van, nem úgy működik, hogy a másik közli, hogy ja, bocsi, ezt megszívtad, rám ne számíts, hanem segít megoldani a dolgot.
Az igazi probléma a házasságodban van, ezt sínylik a gyerekek, és egy ördögi körré válik az egész. A bébiszitter és társai csak a tüneteket fedné el, de amíg a férjed nem vállal be annyit, hogy rólad is lekerüljön némi teher, addig neked nem lesz könnyebb, hiába mész vissza dolgozni.
Én csak azt nem értem, minek szültél kettőt is? Gondolom ha korábban nem, az első gyereknél feltűnt, hogy ez nem neked való... Akkor minek kellett még egy?
Tudom, nem hasznos a válaszom, csak nem egyedi az eseted, mindenhonnan rinyáló, nyervogó anyukákkal találkozom, kb mártírhalált halnak, hogy milyen nehéz a gyerekekkel, aztán vigyorogva bejelentik, hogy úton a második/harmadik/negyedik... Ha ennyire szeretnek magukkal kiszúrni, hát tegyék, de számomra elkeserítő, és dühítő, hogy a gyerekek életét, személyiségét teszik tönkre ezzel... Nekem a szívem szakad meg, hogy szegény gyereked műtétre vár, te meg itt sajnáltatod magad, hogy milyen szar, hogy gyerekeid vannak, mintha bárki kényszerített volna a szaporodásra... Nem ők tehetnek róla, hogy a világon vannak, hanem te és a párod!
Ugye nem terveztek harmadikat is?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!