Szülők, milyen gyerekeket neveltetek?
Jó kis vita.De egyetértek.
Nekem is mindig az jut eszembe, hogy annak idején mi nevelve voltunk a suliban. Tudtuk, mi az illem, mit lehet és mit nem. Soha nem felejtem el, fogorvoshoz mentünk az osztállyal és a doki kinézett, hogy hol vagyunk, mert olyan csöndben voltunk. A buszon összetömörülve, egy széken négyen ülve-ha volt hely, a busz hátuljában foglaltunk helyet. Most? a szélrózsa minden irányába rohannak, üvöltenek, nem lehet kezelni és elviselni őket, nem tudják hogy kell buszon utazni, a járdán közlekedni. És igen, ez attól van, hogy a szülő nem neveli meg, mert majd a suli megneveli, de a suliban már a tanárnak van a legkevesebb joga, mert ha nem barna a szeme, hanem kék, már beperelik testi sértésért... én még kaptam 50 centis favonalzóval, tudtam mit lehet és mit nem, kit kell tisztelnem és hogyan... a maiak ezt nem tudják, akárki akármit mond.
Emellett a világ is olyan amilyen, ezért is szoktam megkérdezni, hogy miért is szülök gyereket erre a világra? ... a második fog kibújni 2 hét mulva, és igen, rettegek atól, hogy mire hogy neveljem, hogy legyenek értékei, hogy kiálljon maga mellett, érvényesítse önmagát, de tudja mi az illem, tudja mit meddig lehet. NAgyon nehéz.
Viszont kellemesen tapasztaltam azt, hogy fiatal, még iskolás fiúk leállnak incselkedni másfél éves lányommal. A fiúk edidg csak a büdös pelenkára és a sírásra asszociáltak a baba kapcsán, az utóbbi hónapkban nem egy eset volt, mikor buszon, buszmegállóban kacsingat a lányomra, incselkedik vele, és nevetgél neki...
Szerintem a mai világ teszi ilyenné az embereket. Azért nem írom, hogy a szülőket, vagy a gyerekeiket, mert egykutya. A mai bunkó gyerek szülőjét még a régi rendszerben nevelték, nem? Vagyis akkor, amikor még rendesen neveltek. Ezek szerint ott sem volt minden rendben, ha az akkor jólnevelt többség már nem tudta az értékrendszerét átadni az ő gyerekeinek.
Amúgy valóban vannak rendes, kedves, jólnevelt gyerekek, és pofátlan, bunkó öregek. Csakhogy az előbbiből egyre kevesebb van (sok éve tanítok, tapasztalható és megfigyelhető az évről évre romló tendencia).
Egyszerűen ilyen a világ, és bizony jobb nem lesz, csak rosszabb. Szerintem elképzelni sem tudjuk, hogy még hova fogunk süllyedni.
"Vonaton egy fülkében utazik fiatal anyuka, kisgyerek, öreg néni és egy lepattant, színes-tarajos, piercinges, rágózó punk. Gyerek rugdalja a nénit, aki egy idő után bátortalanul szól az anyjának:
- Kérem szépen, a kisfia rugdossa a fájós lábamat!
- No és akkor mi van?! Üljön arrébb! Csak nem gondolja, hogy rászólok a gyerekre és akadályozom a személyiségfejlődésben?!
Punk kiveszi a rágót a szájából, ráragasztja anyuka homlokának kellős közepére:
- Engem sem akadályoztak sose a személyiségfejlődésben."
Régi sztori....
Engem is jobban zavarnak az öreg szatyrok. Míg terhes voltam, a fiatal suhancok előre engedtek mindenhol, postán, buszon, boltban és mindig átadták a helyet, de az idősek sosem!!
Ettől függetlenül tényleg van sok félrenevelt kamasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!