Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők, milyen gyerekeket...

Szülők, milyen gyerekeket neveltetek?

Figyelt kérdés
Mi sem voltunk éppen piskóták a mi időnkben, de ennyi neveletlen, szemtelen, céltalan, tervek nélküli tizenéves, mint most, szerintem nem volt. Akkoriban voltak közösségek: örs, úttörőtábor, tömegsport, most semmi. Mivel a kedves szülők lusták a kölyeiket nevelni, azok az utcán "nevelődnek". Meg is látszik az "eredmény"...
2010. febr. 11. 19:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Jó kis vita.De egyetértek.

Nekem is mindig az jut eszembe, hogy annak idején mi nevelve voltunk a suliban. Tudtuk, mi az illem, mit lehet és mit nem. Soha nem felejtem el, fogorvoshoz mentünk az osztállyal és a doki kinézett, hogy hol vagyunk, mert olyan csöndben voltunk. A buszon összetömörülve, egy széken négyen ülve-ha volt hely, a busz hátuljában foglaltunk helyet. Most? a szélrózsa minden irányába rohannak, üvöltenek, nem lehet kezelni és elviselni őket, nem tudják hogy kell buszon utazni, a járdán közlekedni. És igen, ez attól van, hogy a szülő nem neveli meg, mert majd a suli megneveli, de a suliban már a tanárnak van a legkevesebb joga, mert ha nem barna a szeme, hanem kék, már beperelik testi sértésért... én még kaptam 50 centis favonalzóval, tudtam mit lehet és mit nem, kit kell tisztelnem és hogyan... a maiak ezt nem tudják, akárki akármit mond.

Emellett a világ is olyan amilyen, ezért is szoktam megkérdezni, hogy miért is szülök gyereket erre a világra? ... a második fog kibújni 2 hét mulva, és igen, rettegek atól, hogy mire hogy neveljem, hogy legyenek értékei, hogy kiálljon maga mellett, érvényesítse önmagát, de tudja mi az illem, tudja mit meddig lehet. NAgyon nehéz.

Viszont kellemesen tapasztaltam azt, hogy fiatal, még iskolás fiúk leállnak incselkedni másfél éves lányommal. A fiúk edidg csak a büdös pelenkára és a sírásra asszociáltak a baba kapcsán, az utóbbi hónapkban nem egy eset volt, mikor buszon, buszmegállóban kacsingat a lányomra, incselkedik vele, és nevetgél neki...

2010. febr. 11. 22:46
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Hajrá 20.33-as,és 20.38-as!Én 37 éves vagyok,a örs,meg úttörőtábor,meg tömegsportos érából.Egy 18 éves,és egy 20 hónapos gyerkőccel.És azt kell,hogy mondjam,a nagy fiam nap,mint nap panaszkodik,hogy az öregek bunkók vele.A buszmegállóban félrelökik,a buszon(mindig átadja a helyét!)ha nem ugrik fel 2 másodperc alatt a székről,beszólnak neki,hogy neveletlen.stb.De a vén szatyrok és p*csök a várandós,illetve pici babás kismamáknak nem adják át a helyet,inkább elfordulnak.Arról nem beszélve,hogy akárhol vagyok a kicsivel(bank,gyógyszertár,közért)az öregek tolakodnak,beszólogatnak,mintha csak róluk szólna minden.Szval nekem senki ne papoljon arról,hogy milyenek a mai fiatalok.Igen is jó fejek!De amilyen az adjon isten,olyan a fogadj isten is!
2010. febr. 11. 23:06
 13/19 anonim ***** válasza:

Szerintem a mai világ teszi ilyenné az embereket. Azért nem írom, hogy a szülőket, vagy a gyerekeiket, mert egykutya. A mai bunkó gyerek szülőjét még a régi rendszerben nevelték, nem? Vagyis akkor, amikor még rendesen neveltek. Ezek szerint ott sem volt minden rendben, ha az akkor jólnevelt többség már nem tudta az értékrendszerét átadni az ő gyerekeinek.

Amúgy valóban vannak rendes, kedves, jólnevelt gyerekek, és pofátlan, bunkó öregek. Csakhogy az előbbiből egyre kevesebb van (sok éve tanítok, tapasztalható és megfigyelhető az évről évre romló tendencia).

Egyszerűen ilyen a világ, és bizony jobb nem lesz, csak rosszabb. Szerintem elképzelni sem tudjuk, hogy még hova fogunk süllyedni.

2010. febr. 11. 23:26
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"Vonaton egy fülkében utazik fiatal anyuka, kisgyerek, öreg néni és egy lepattant, színes-tarajos, piercinges, rágózó punk. Gyerek rugdalja a nénit, aki egy idő után bátortalanul szól az anyjának:

- Kérem szépen, a kisfia rugdossa a fájós lábamat!

- No és akkor mi van?! Üljön arrébb! Csak nem gondolja, hogy rászólok a gyerekre és akadályozom a személyiségfejlődésben?!

Punk kiveszi a rágót a szájából, ráragasztja anyuka homlokának kellős közepére:

- Engem sem akadályoztak sose a személyiségfejlődésben."

Régi sztori....

2010. febr. 11. 23:33
 15/19 anonim ***** válasza:
71%

Engem is jobban zavarnak az öreg szatyrok. Míg terhes voltam, a fiatal suhancok előre engedtek mindenhol, postán, buszon, boltban és mindig átadták a helyet, de az idősek sosem!!

Ettől függetlenül tényleg van sok félrenevelt kamasz.

2010. febr. 12. 07:49
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem régen is voltak neveletlen kölykök és az is igaz,hogy a szülők a hibásak nem pedig a gyerek.Ezeket a szülőket meg ugye az ő szüleik nevelték.Ma is vannak rendes gyerekek és emlékeim szerint a szüleimnek nem volt idejük velem foglalkozni (34 éves vagyok),mert nehéz volt a megélhetés.Én leülök és játszok a gyerekeimmel,sokat rajzolunk,kézműveskedünk,olvasunk,sokat vagyunk a szabadban,az én szüleimnek nem volt erre idejük.Akkoriban nem voltak ekkora elvárások,ma minden gyereknek két nyelven kell tudnia,szuper suliba kell járnia,megy a versengés a szülők között,szóval szerintem ne általánosítsunk.
2010. febr. 12. 12:10
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Kölyke a kutyának van!!!A mai gyerekek nem rosszak, minden ember jónak születik.Nem lusták a mai fiatalok, az olyan rosszindulatú emberek mint Ön sugallják ezt. Az Ön idejében 8 órás munka volt, meg ebéd a cégeknél. Nekünk jut a 12-13 óra munka, és a hullafáradtság. Sokszor nem adom át a helyem a buszon, mert 12 órát állok egész nap, a lábam huszonévesen visszeres.Jöhet azzal, hogy van 8 órás munka is, de ha nem szakadunk meg, akkor nem is élünk meg. Lakáshitel, rezsi, étkezés és ha tudunk segítünk a szüleinknek. Amikor suliba jártam is dolgoztam, és tanultam, megszereztem a diplomát. Én már nem voltam kisdobos a szüleim éjjel nappal melóztak mégis ember lettem. Vannak céljaim, és a barátaimnak is, nem tudom Ön hol él, de nézzen körbe tele van az ország szorgos fiatallal
2010. febr. 12. 12:12
 18/19 anonim ***** válasza:
Kedves előző valaszoló!Igazad van és egyetértek veled!
2010. febr. 12. 12:30
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Már értem, miért olyanok az emberek, amilyenek...
2010. febr. 12. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!