Igaza van az anyósnak és már pihárból kellene innia?
enyém 2 évesen felesbe használt cumisüveget és poharat. teát, szörpöt csak pohárból ivott, cumisüvegből meg tejet ivott, ha mentünk valahova akkor is azt vittük, vízzel...
én a kádban adtam neki mindig műanyag poharat, ügyesen megtanult belőle inni, és nem is kellett takarítanom utána ;)
2-3 hónapon át kell naponta 10-20x gyakorolni a oohárból ivást, akkor tanúlja meg.
Az elején mindenki leönti magát.
Most vettem Mam és Dm cumisüvegeket és az egyiknek a tájékoztatójában benne van, h 5 hónapos kor után fokozatosan el kell hagyni a cumisüveget.
Ennyike.
Az enyémek egy évesen kicsi műanyag pohárból ittak, ha meg mentünk valahová, akkor csőrösből, de inkább kicsi kulacsból.
Láttam már 3 évest cumisüvegezni, meg csőrösből inni, szerintem egyenesen ciki.
Már az újszülötteket is pohárból itatták a kórházban a csecsemősök, csak tanítani kell őket.
2 éves a fiam, puha csőrösből issza a teát, gyümilevet. A kakaót, junior italt pedig cumisüvegből.
Kb 1 éves kora óta próbáljuk rászoktatni a pohárra. Van, h próbálgatja, iszik pár kortyot és többet nem hajlandó, van, hogy nagy lendülettel neki esik a dolognak és megy a nyakába. Szóval még nem igazán haladunk a dologgal. Még másfél év, mire oviba megy, úh addigra összehozzuk.
Mi az, hogy "kell" egyébként? Ez olyan hülyeség...
Az Avent-nek van nagyon jó tanulópohara. a mechanizmus olyan, mintha pohárból inna, de nem tudja magára önteni.
Egyébként tényleg illene megtanulnia. A kádas módszer, amit valaki fentebb említett, szintén jó. Nálam egy évesen mindegyik tudott pohárból inni.
Csak gyakorolni kell. Kitartás! :)
Igen,igaza van!
2 éves lányom van,1 éves kora óta iszik pohárból.Kezdetben csőrösből,de 1,5 éves kora óta rendes üvegpohárból iszik,ahogy mi.
de jó ez az aventes ötlet :)
venni is fogok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!