Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondolsz a szülés folyamat...

Mit gondolsz a szülés folyamatáról?

Figyelt kérdés
Nem, itt most nem a heppiendre értem, meg arra, hogy "szemedbe néz és elfelejted az egészet" szövegre, hanem arra, hogy Ti, mint már gyermeket szült nők, mit gondoltok az egésznek a menetéről.
2010. febr. 10. 01:37
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
4%
a szülés folyamata az a dolog, amit sosem akarnám, hogy a férjem végignézzen. nem is engedtem volna, akkor sem, ha nem császárral szülök. nem akarnám, hogy lásson eltorzult arccal hisztizni, kiabálni stb...többiről nem is beszélve...
2010. febr. 10. 16:09
 22/46 anonim ***** válasza:
63%

1. vagyok.

tegnap este nem akartam ezzel az undorító részével kezdeni a dolognak, főleg, hogy személyes tapasztalatom nincs, de

azt már én is hallottam egy ismerősömtől, aki nővér, hogy ha nem kap a kismama szülés előtt beöntést, akkor ott bizony kijön a kaki is sokszor. persze csak a gyors lefolyású szüléseknél van ez, amikor nincs idő a beöntést elvégezni.

szóval vannak benne tényleg undorító dolgok is, én már méhlepényt is láttam, mikor a kutyusunk szült.

2010. febr. 10. 16:45
 23/46 A kérdező kommentje:

a válaszok előtt én sem mertem ezt a részt firtatni, mert kb meglincseltek volna, hogy én hogyan tarthatom undorítónak ezt a folyamatot, és rajtam élcelődtek volna, nem pedig a kérdésre írták volna a válaszokat. így inkább kivártam :D de látom azért nem csak én,mint még ebben tapasztalatlan, gondolom úgy, hogy nem lehet egy szívderítő látvány az ott lent, amikor nyomakodik kifelé a baba és hoz magával mindenféle dzsuvát...bocsi :D próbálom inkább poénra venni, senkit sem akarok ezzel a hitéből kitéríteni.

köszi szépen ezt a rengeteg hozzászólást :)

írjatok még! :)

2010. febr. 10. 17:10
 24/46 anonim ***** válasza:
32%
08:01es Először is nem "az" vagyok... Másodszor pedig ha nullára leszavaztok akkor is gusztustalannak tartom magát a folyamatot. Folyik a vér és még ki tudja mik, reped minden ami csak tud stb.. Viszont azt is hozzá tettem, hogy nagyra tartom a nőket ezért, hogy képesek egy ilyen dolgot végig csinálni, mert a végeredményért megéri. Nem fogom meggondolni magam és a véleményem sem fog megváltozni erről, mert azt ne mond nekem, hogy egy húú, de szép látvány. Persze a lelki érzés (vagy, hogy mondjam) más azt tudom, de remélem érted mire gondolok. :)
2010. febr. 10. 17:26
 25/46 anonim ***** válasza:
100%

Igen értem, én nem pontozlak ezért le, csak szóltam, hogy ez nem a legjobb jelző. És nem azt írtam, hogy "az", hanem azt: "az, aki". De tiszteletben tartom a véleményedet, annak ellenére, hogy én amikor nézőként vettem részt szülésen, akkor sem tartottam cseppet sem gusztustalannak. Lehet, ha látnál egy szülést, akkor neked se ez lenne az első gondolatod:)

Utolsónak jegyezném meg, hogy én sem kaptam beöntést, és nem jött ki semmi, szóval ez sem törvényszerű, és szerintem ezen felesleges előre stresszelni, majd ha átéled, megérted miről beszélek. De mindegy, sem vitázni nem akarok, sem feleslegesen szítani az indulatokat, úgyhogy ha félreértettél, akkor bocsi.

2010. febr. 10. 17:55
 26/46 anonim ***** válasza:
4%
16:09-es vagyok, többek között pont az ilyen pluszban kijövő dolgok miatt nem akartam volna, hogy a férjem bent legyen. egy orvosnak v. szülésznőnek megszokott dolog az ilyesmi, ifjú apukának nem biztos (tudom, hogy a fejénél áll, de szaga is van, meg hangja...)
2010. febr. 10. 18:20
 27/46 A kérdező kommentje:
szaga?! na, erről még nem hallottam... :D bár, ha jobban belegondolok, szinte mindennek van szaga...és 9 hónapig fejlődik benned a gyerek, és azok a dolgok 9 hónapon át "érnek" vagy nemtom hogyan fejezzem ki...juj
2010. febr. 10. 18:25
 28/46 anonim ***** válasza:
15%

igen, borzalmas, hogy ilyen dolgok is vannak, tudom, hogy nem minden esetben, de sokszor kijön "más" is.

ezt olyan szinten megalázónak érzem, ilyen szégyent, kiszolgáltatottságot, a föld alá süllyednék, ha velem ilyen történne, ott törölgetnék mások a fenekemet, vagy ha egyszerre érkezik a babával, akkor ő is beleesik? fúj!

inkább a császárt fogom választani, most legalábbis így gondolom, legalább nem fogok összevissza repedni, nem kell majd varrogatniuk, legalábbis nem lent. (hanem a hasamat)

2010. febr. 10. 18:33
 29/46 anonim ***** válasza:
0%
utolsó! nekem is császár volt, altatásos, rémmeséket nem kell elhinni, nem olyan szörnyű :) először rossz felkelni, de másnap már vígan sétálgattam. meg varrni is már olyan szépen tudnak, nekem 1 év után már alig látszott, most meg már egyáltalán nem.
2010. febr. 10. 18:37
 30/46 anonim ***** válasza:
0%

előző!

jó, hogy Te is megerősíted, hogy nem olyan borzalmas a császár! :)

az egyik barátnőm már szült így, neki mondjuk nem is volt más választása egészségügyi okokból, és ő is mesélte, hogy nagyon meglepődött, mert ahhoz képest, hogy mindenki riogatta, nem volt vészes. voltak ugyan fájdalmai az első napokban, de simán kibírható volt, azt mondta. és ugyanúgy hazamehetett 3 nap után, mint a természetes úton szült kismamák.

2010. febr. 10. 18:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!