Kire hallgassak, mit csinálok rosszul, velem van a baj?
Első babám. Kifogtuk, éjjel 4-szer kel, nappal egy órat se alszik. Szinte mindent végig próbáltam: ringatás, külön alvás, simogatva altatás, együtt alvás, babakocsi altatás sőt még Suttogó ès társai is. Ideig óráig működtek.
Napi 3-4 órát alszom. Alig van tejem emiatt. 2 óránként cicire rakom de úgy tűnik már nem lesz több. A hozzátáplálással elèg lassan haladunk, minden fogja a hasát.
Tudom sok levegő kell, ezért napjában kétszer háromszor kiviszem, mert altalaban max fél oraig marad meg a kocsiba.
A párom haza jon (elonyere valjek hogy kemenyen es sokat dolgozik) lecsesz hogy tvt mertem nezni - 20 percet, ha mar aludni nem tudok, addig a masik szobaba jatszott - . Lecsesz h a gyereket magam melle vettem valamelyik ejjel mert mar hulla kimerult voltam. Következetesseget hianyolja...probalok az lenni de neha szakad a cerna.....gondolom nem en vagyok az egyetlen aki neha az agyba veszi..
ilyeneket mond h nem nbeszelek eleget a babahoz es buta lesz...oszinten 18 orat van ebren...eleg nehez hozza folyamatosan beszelni.....meg hogy nem hurcolom eleget a lakasba hogy nezelodjon...nem, mivel a sok szoptatastol a derekam mint egy nyolcvan évesé.
Megmertem emliteni hogy az idei kerti szezonra nem biztos hogy lesz idom...lecseszett hogy ne a baba iranyitson....van mas valasztasom ha egyszer ilyen a termeszete???
Közben elvárás hogy lefogyjak (kb addig sex sincs) habár momentán az étkezés az egyetlen örömforrásom és szükséges is a tej miatt (60 kg vagyok, nem 120).
ő eljár heti egyszer a haverokkal, es mindent megteszek hogy ejjel ne kelljen a gyerekkel, soha nem kellett még éjjel altatnia. A háztartast egyedul viszem, emiatt soha nem panaszkodom, mivel folyton ebren vagyunk van rá időm. megyünk "nyaralni" nagyszokkel ami remek csak ha sir veluk az azt jelenti hogy nekem farasztobb lesz a nyaralas mintha itthon lennenk pedig itthon sem konnyu.
A baba mindenki mástol fél, most van ebben a korban, persze ez is az én hibám...
Nagyon szeretem a babam, a ferjem is, de ugy erzem most egy olyan godorben vagyok amibol senki sem segit kimaszni. Nincsenek kismamák a környezetemben, a barátnőim még gyermektelenek és nem értenek. Sokat sírok, kb úgy érzem magam mint egy kétlábon járó fejős tehén akit néha kiengednek legelni. A férjem csak a baba lelkével foglalkozik, kivülállóként fogalma sincs mit élek át. persze lehet hogy én látom rosszul a dolgokat és saját magam okozom a bajt. Szerintetek?
Az első napban az én babám is mintagyerek volt. Még a hasfájása is elmúlt.
Mert újdonság volt neki az apja, izgalmas program és vele még nem tudta a határokat. A babát lefárasztotta a sok újdonság, egyből át is aludta az éjszakát a férjem meg persze verte a mellét, hogy mit problémázok annyit.
2-3 nap minimum kell és úgy, hogy te ne legyél ott. Mert különben úgyis ki fogsz menni, ha a gyerek kitér a hitéből a sírástól és látod, a férjed nem tudja megoldani.
Egyébként most úgy látom, hogy egy hullámvölgyből kijöttetek, de szinte garantálom, hogy vissza fogtok menni, nálunk is így volt. Egy-egy ilyen komoly beszélgetés után én is kb így éreztem, hogy "nincs is olyan nagy baj" meg "azért végülis minden rendben van és milyen boldogok vagyunk". Aztán pár nap boldogság után újra jött a fekete leves és csak még nagyobbat koppantam. Szóval tartom magam a tanácsomhoz, utazz el pár napra, rokonokhoz, akárhová, legyen ő is a gyerekkel és oldja meg az éjszakákat, problémákat, keléseket, etetéseket, fürdetéseket, amikor pont nincs kéznél pelenka és nyakig kakis a baba, amikor pont visszahány mindent a világos színű szőnyeg közepére, amikor reggeltől-estig hányásszagú vagy és még csak átöltözni sincs időd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!